Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Gligar
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Gligar
[Resim: 207.png]


Tür:[Resim: Ground.png][Resim: Flying.png]
Ability:


Hyper Cutter: Bu pokemon rakibin attack düşürücü saldırılarından etkilenmez.

Sand Veil:Kum Fırtılarında Gligar'ın Evasion'u %20 oranla artar.
Immunity:Bu pokemon asla zehirlenmez.



Statları:






HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
65 / 75 10535 65 85 / 430



Genel Bakış


Gligar UU'nun en önde gelen *Physical Wall* pokemonlarından biridir. İlk baş muhtemelen siz gelip bana diyeceksiniz ki. Ya arkadaş Gliscor varken Gligar kullan saçma değilmi?. Evet ama Gliscor OU tierlerinde kullanılıyor. Gligar onun alt tieri UU'da kullanılabilir. Evet bir Pokemonun OU yada UU'da olabilmesi için illa evrimini tamamlamış olması gerekmiyor. Örnek vermek gerekirse çoğu pokemon tam evrimini tamamlamış ama NU tierindedir. Gligar'ın Gliscordan tek farkı ise Eviolite kullanabilmesidir. Buda evrimini tamamlamadığı için ona avantaj sağlıyor. Gligar V-Createli Victinin saldırısına dayanabilir hatta STAB olan Ice Punch'a kolay kolay OHKO olmazdır. Saldırılarına Toxic ve Stealth Rock gibi destek verici saldırılar verirsek Gligar'ı kullanabiliriz. Gligar'ın tek zayıflığı vardır. Oda Buzdan 4 kat yemesidir. Special Defense'ı ve HP'si kötü olduğundan dolayı kolayca bir buz saldırısına karşı OHKO olabilir. Gligara karşı Scald kullanmak ona biraz rahatsızlık verebilir. Bu yüzden Su ve Buz türlerine karşı Gligarı sahaya atmayın.


Defensive


Roost
~ Earthquake
U-Turn/ Toxic
Toxic/ Taunt/ Stealth Rock



Item:Eviolite
Ability:Immunity
Nature:Impish
EVs:252 HP / 252 Def / 4 Spe



Bu setin en güzel özelliklerinden biride Gligar'ın UU'daki tehlikeli Physical Attackerlara karşı hiç bir korku ve sıkıtı yaşamıyor. Aynı zamanda Roost kullanabilmesi ile birlikte canı azaldığında onu tekrar iyileştirebiliyor. Earthquake bizim tek STAB saldırımızdır. Karşı pokemonu yoketmek için iyi bir taktik olacaktır. Defansif olduğumuzdan dolayı tabi o kadarda hasar vereceğini beklemeyin. Üçüncü Saldırımızda U-Turn rakip başka bir pokemon çağırdığında rakibin hangi saldırıyı görmek için yararlı olacaktır. Yada U-Turn yerine rakibi deli etmek için Toxic Kullanabilirsiniz. Son saldırımızda ise üç tane seçenek var. Toxic sizin üçüncü saldırıda U-Turn kullandıysan ve Rakibi zehirlemek istiyorsan kullanmanda fayda vardır. Taunt rakip pokemonun status saldırılarına karşı veya Rakibin stat arttırıcı hamlelerini durdurur. Son olarak takımınızda Stealth Rock kullanan pokemon yoksa Gligar'a Stealth Rock verebilirsiniz.



Tehditler:
[Resim: 245.gif][Resim: 080.gif]

Suicune ve Slowbro:Bu iki pokemonun defansif statları iyi olduğundan dolayı Gligar'ın saldırılarından pek fazla etkilenmezler. Ayrıca Su türüne sahip oldukları için Scald kullanarak Gligar'ı haşlayarak OHKO yapabilir.




[Resim: 233.gif]

Porygon2:Trace yeteneği sayesinde Gligar'ın Immunity yeteneğini kopyalayabilir ve Toxic'e karşı bağışıklık kazanır. Gligar gibi Eviolite sahip olduğundan dolayı Gligar'ın saldırılarından az bir hasar alır. Ice Beam ile OHKO yapabilir.


Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.


[Resim: tumblr_m7t1w4E3V51rrkoj1o1_500.gif]