Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Flygon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Flygon
[Resim: Flygon.png]
Tür:[Resim: Ground.png][Resim: Dragon.png]
Ability:


Levivate:Bu pokemon Yer tipi saldırılarına karşı bağışıklık kazanır.

Statları:

HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
80 / 100 8080 80 80 / 520


Genel Bakış
Ejder türleri çoğu zaman UU,OU hatta Uber tierlerinde bulunmuştur. Flygon dostumuz dengeli statları ile Yer türünün avantajı ile Çelik tür pokemonlarına karşı üstünlük getirebilmektedir. Fakat bunun zayıf yönleride oldukça var tabi. Buz türünden 4 kat hasar alırız ve Su, çimen türlerine karşı dayanıklılığımız normale döner. Türü ve Abilitysi sayesinde Flygon 2 türe karşı bağışıklık kazanmış oluyor. Flygon'un Attack ve Speed statları diğer statlara göre daha iyidir. Ancak bu UU'daki tüm pokemonları karşılamak için yeterli değildir. Bunuda arttırmak için Choice Band ve Choice Scarf kullanacağız. Flygon'un öğrenebildiği bir çok güzel saldırılar vardır.


Choice Band


~ Outrage
Earthquake 
U-turn 
Fire Punch 



Item:Choice Band
Nature:Jolly/ Adamant
EVs:252 Atk / 4 SpD / 252 Spe




Bu dizilişte Choice Band itemi sayesinde Flygon'u bir mükemmel *Wallbreaker* yapar. Outrage bizim en güçlü haraketimizdir. Bu saldırı neredeyse tüm pokemonlara OHKO yapacak kadar güçlü bir saldırıdır. Birde STAB'da eklersek gücü 1.5x dahada artıyor. Outrage'i Wallbreakerlara karşı kullanmak iyi olacaktır. Confuse etkisi yaratınca Flygon'u geri çağırın. Earthquake bizim ikinci STAB saldırımızdır. Elektrik, Ateş, Kaya gibi pokemonlara karşı kullanmak bizim için daha iyi olacaktır. U-turn Rakibin hangi saldırı yapacağını görmek için kullanılacaktır. Fire Punch bizim son saldırımızdır. Bronzong gibi süper defansif pokemonlara karşı kolayca 2HKO yapabilir.


Choice Scarf



Outrage 
Earthquake 
U-turn 
Fire Punch / Stone Edge 



Item:Choice Scarf
Nature:Jolly/ Adamant
EVs:252 Atk / 4 SpD / 252 Spe



Geçen dizilişle nerdeyse aynı set. Bu sefer Attack'tan daha çok Speed'e daha çok önem vereceğiz. Bu diziliş sayesinde Weavile gibi hızlı bir pokemonu alt üst edebilirsiniz. Outrage bizim diğer Ejder türlerine karşı saldırmak için iyi bir karşılayış olacaktır. Outrage'i mümkün olduğunca en fazla 2 kere kullanın. Çünkü Confuse en kötü statuslardan biridir :rolleyes:. Vuramayınca çok kötü olur ve kendi pokemonunuza zarar verirsiniz. Earthquake Jolteon gibi hızlı pokemonlara karşı vurmak için çok iyi. U-Turn rakibimiz pokemon değiştirdikten sonra saldırıları savuşturmamız için kullanılır. Fire Punch Bronzong ve Weavile gibi pokemonlara vurmak için iyi bir seçenektir.


Physical Life Orb


Earthquake 
Dragon Claw / Outrage 
Roost 
Fire Punch / Superpower 



Item:Life Orb
Nature:Jolly/ Adamant
EVs:252 Atk / 4 SpD / 252 Spe



Bu set Choice Itemlerini sevmeyenler için kullanılabilir. Earthquake bizim ilk STAB saldırımız. Bahsetmeme gerek yok herhalde Yer tipine karşı hassaslığı olan bir pokemona Earthquake ile vurabilirsiniz. Dragon Claw bizim İkinci STAB saldırımız. Bizim diğer Ejder pokemonlara karşı vurmak için kullanılabilir. (Örnek Kingdra) Ama yok arkadaş bu diğer ejder türlerini karşılamak için yeterli değil diyorsanız Dragon Claw'dan %50 daha güçlü olan Outrage'i kullanabilirsiniz. Ama Outrage birkaç tur sonra pokemonunuzu confuse eder. Bununda yan etkilerine katlanmanız lazım. Ne demişler Gülü seven dikenine katlanır. :D Roost maç boyunca Life Orb 'un azalttığı HP'yi tekrar yüksek tutmak için kullanılabilir. Son saldırıda 2 tane seçeneğimiz var. Fire Punch bizim buz ve çimen türlerine karşı vurmak için iyi olacaktır. Superpower ise Fire Punch'tan daha güçlüdür ve Fight türüne karşı dayanıksızlığı olan kişilere vurmak için idealdir ancak Attack ve Defense'ı bir kademe düşürdüğünü unutmayalım.


Tehditler:
[Resim: 461.gif]

Weavile: Flygon'u karşılamak için en iyi pokemonlardan biridir. Buz türü olmasıyla Flygon'a karşı 4 kat daha fazla vurur. Aynı zamanda Flygon'dan daha hızlı olduğu için herhangi bir buz saldırısıyla OHKO yapabilir.


[Resim: 207.gif]

Gligar: Bu pokemon Eviolite ile birlikte kullanıldığında Flygon'a karşı kullanmak için iyi bir defansif pokemon olarak kullanılabilir. Tuttuğu eşyasından dolayı Choice Band Flygon'un saldırıları Gligar'ı 3HKO bile yapamayacaktır. Ayrıca Roost ile canını yükseltebileceği için Flygon'u gıcık eden bir pokemon olarak gösterebiliriz. Toxic ile Flygon'u oyundan düşürebilir.

Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.


[Resim: tumblr_lmeot586741qd87hlo1_500.gif]