Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Houndoom
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Houndoom
[Resim: 200px-229Houndoom.png]
Tür:[Resim: Dark.png][Resim: Fire.png]

Statları:

[Resim: scaled.php?server=716&filename=houstat.png&res=landing]

Ability:

[size=3]Early Bird:[/size] - Uyku Süresini %50 Azaltır.
Flash Fire: Bu pokemon bir ateş tipi saldırısına maruz kalırsa ateş saldırılarının gücü %50 oranla artar.
Unnerve:Rakibin Berry kullanmasını engeller.

Genel Bakış:

Beşinci Nesilde UU'da yeni güçlü süpürücüler ortaya çıkmıştır. Houndoom'un Nasty Plot kullanabilmesi ile UU'da sahadaki tüm pokemonlara çok büyük bir hasar verebiliyor. Houndoom'un 95 speed statı iyide olsa pek yeterli olmuyor. Diğer taraftan Psychic pokemonların artışı ile Houndoom'un da işini kolaylaştırabiliyor. Houndoom'un mükemmel STAB saldırılarını kullanabilirsek Victini, Heracross ve Azelf gibi ofansif tehditleri kolayca süpürebiliriz. Sucker Punch öğrenebilmesi ile Choice Scarf Chandelure bizim için hiç problem olmuyor. Yeteneği Flash Fire'ı eklersek Houndoom'un 2 tane tür bağışıklığı kazanıyor. Dezavantajlı yanımız ise 50 Defans statı çok kötüdür karşını fiziksel saldırılar kullanan bir ofansif pokemon çıkarsa Houndoom'u korumanızı tavsiye ederim. Houndoom yinede en hızlı ve en güçlü bir süpürücü olmamasına rağmen iyi bir Nastly Plot kullanıcısı olmayı hak ediyor.


Nasıl kullanacağımıza bakalım.

Mixed Attacker

~ Pursuit 
~ Sucker Punch 
~ Fire Blast / Overheat 
~ Crunch / Hidden Power Grass 

Item:Life Orb
Nature:Hasty
Ability:Flash Fire
EVs:252 Atk / 4 SpA / 252 Spe


Yorum:

UU'daki tehlikeli ve sorun yaratabilecek Azelf, Victini ve Chandelure gibi psychic ve ghost tipi pokemonlarına karşı Houndoom iyi bir seçim olacaktır. 90 Attack o kadarda kötü sayılmazdır. 

Bu setin amacı ise Pursuit+Sucker Punch kombinasyonu ile Pisişik ve Hayalet tiplerini şutlayabiliriz. Pursuit karşınızdaki pokemonun değiştireleceğini hisettiğinizde etkili olacaktır. Sucker Punch rakip pokemon saldırı yapmadan önce her zaman ilk vurur. Fakat bu durum can götürmeyen saldırılar için geçerli değildir. İki saldırı STAB olduğu için herzaman hayalet ve pisişik tiplerine çok vuracaktır. Üçüncü saldırı Fire Blast ve Overheat. Fire Blast böcek, çimen, çelik tipi gibi türlere süper etkili vuracaktır. Rakibin Heracross ve Cobalion türünden bir pokemon varsa hiç durmayın hemen vurun. Overheat saldırısı ise Fire Blast'tan hem daha güçlüdür hemde ıskalama oranı daha azdır. Fakat dezavantajlı tarafı Special Attackınızı 2 kademe düşürür.

Son Saldırıda Crunch veya Hidden Power Grass seçebilirsiniz. Crunch diğer iki karanlık tipi saldırıların yanında garip bir seçim gibi görünebilir ama diğer iki saldırıdan daha verimli vuracaktır. Eğer Crunch'ı gereksiz buluyorsanız onun yerine Hidden Power Grass koyabilirsiniz. Rhyperior ve Quasgire gibi bulky pokemonlarını tek seferde yenebilirsiniz.

Nasty Plot

~ Nasty Plot 
~ Fire Blast 
~ Dark Pulse 
~ Taunt / Hidden Power Grass 

Item:Life Orb / Passho Berry
Nature:Timid
Ability:Flash Fire
EVs:252 SpA / 4 SpD / 252 Spe


Yorum:

Azelf ve Porygon-Z gibi UU'ya yeni gelen güçlü Nasty Plot kullanıcıları Houndoom'un ünvanını çalmalarına rağmen yinede STAB saldırıları ile ölümcül bir pokemon olmaya devam etmektedir. UU'da çok az yaygın olan Fire Blast ve Dark Pulse saldırılarını kullanabilmesi ile Houndoom'u kullanmakta zevk alacaksınız. Biraz Şansınız varsa Flash Fire abilitynizdende yardım alabilirsiniz. Will-o-Wisp saldırısı gibi yakıcı saldırılar yada Victinin Güçlü V-Create saldırısını Houndoom'a çevirerek onu daha ölümcül yapabilirsiniz.

Kısaca Biraz setten bahsedelim. Nasty Plot dizilişin ana saldırısıdır. Fire Blast Houndoom'un STAB saldırısı olduğu için Nasty Plot eklemesi ile sahadaki tüm pokemonlara OHKO veya 2HKO yapabilecek duruma gelmişsinizdir. Dark Pulse Houndoom'un ikinci STAB saldırısı karşımızda Hayalet, Pisişik türden bir pokemon çıktığında direk Dark Pulse vurabilirsiniz. Ayrıca %30 Flinch şansı olduğu için sizden yavaş pokemonlarda kullanabilirsiniz. Son seçenekte Taunt ve Hidden Power Grass geliyor. Taunt Nasty Plot'u durdurmak için Whirlwind ve Roar gibi haraketleri durdurabilir ayrıca Baton Pass kullanan pokemonlarıda geçişe izin vermeyebilirsiniz. İtemimiz konusuna söz gelince Nasty Plot arttırması ile daha ölümcül olmak istiyorsanız Life Orb kullanabilirsiniz. Veya Passho Berry kullanarak Su saldırıların etkisini azaltabilirsiniz. Passho Berry kullanacaksınız Hidden Power Grass ile kullanmanız tavsiye edilir. Bu sayede Milotic, Suicune, Empoleon ve Blastoise gibi pokemonları OHKO yapabilirsiniz. Empoleon hariç %66 vurur.



Tehditler:

[Resim: 245.gif][Resim: 009.gif][Resim: 350.gif]
Suicune, Blastoise ve Milotic: Bu üç pokemonun defansif statları iyi olduklarından dolayı Houndoom'un saldırılarından az bir hasar alır. Ayrıca kendilerinide iyileştirme yetenekleri olduğundan dolayı Houndoom'u gıcık edebilir. Su türü olduğundan dolayı STAB saldırıları ile Houndoom'a OHKO yapabilirler.


[Resim: 184.gif]
Azumarill: Su türü bir pokemon olduğundan dolayı Houndoom'un Ateş tipi saldırılarından pek fazla hasar almazdır. Ayrıca Abilitysinden yararlanarak Houndoom'a Aqua Jet ile OHKO yapabilir.

Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.



[Resim: tumblr_m7qnjgj5o81ruztjzo1_r1_500.gif]