Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Suicune
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Suicune


[Resim: 220px-245Suicune.png]
Tür:[Resim: Water.png]


Statları:


[Resim: 1394117-suicune_stats_super.png]


Ability:

[b]Pressure:[/b] - Rakip pokemonun vuruşlarından 1 PP daha fazla düşürür. Ayrıca vahşi bir pokemonla karşılaşma oranını arttırır.
[b]Water Absorb: [/b]Bu pokemon bir su saldırısına maruz kalırsa HP'sinin %25'i dolar.






Genel Bakış:

Hem Defansif hemde Ofansif olarak kullanabilen efsanevi dostumuz Suicune iyi bir süpürücü olarak kabul edilmiştir. Ancak şimdi Suicune UU'ya düşmesine rağmen hala UU'da iyi pokemonların arasındadır. Sadece su türü olmasına rağmen statlarına bakarsak defansif statları baya iyi gözükür. Aynı zamanda takımı destekleyen Calm Mind ve Roar haraketleri onu avantajlı tarafa sokuyor. Ancak Suicune UU tierinde Zapdos, Roserade ve Raikou pokemonları arasında baya zorlandığı görülmektedir. Suicune UU takımlarda tank pokemonu olarak seçilebilir.


Offensive:


Hydro Pump / Surf 
Calm Mind 
Ice Beam 
Hidden Power Electric 



Item:Leftovers/Life Orb
Nature:Timid/Modest

Ability: Pressure
EVs:252 SpA / 4 SpD/ 252 Spe



Statlarına bakarsak Suicune daha çok Special Wall yada Fiziksel Wall olarak kullanılmaya uygun görünüyor. Ancak daha önceden söylediğimiz gibi Suicune Calm Mind öğrenebiliyor. Bu hem ofansif bakımından hemde defansif bakımından avantaj sağlanıyor. Bu sette ilk saldırımız iki tane STAB saldırı seçme seçeneği sunuyor. İlk baş Calm Mind'e basarak Special Statlarımızı arttırıyoruz. Daha sonra Hydro Pump'u kullanarak çoğu pokemona OHKO yapabilirsiniz. Yada yok arkadaş ben kaçırma oranını istemiyorum kaçırmasın diyorsanız Surf'u kullanabilirsiniz. Dediğim gibi Calm Mind ikinci saldırımız. Ice Beam bizim Shaymin ve Roserade'e karşı avantaj sağlayacak. Ama daha yavaş olduğumuz için ilk onlar saldıracaktır. Son saldırımız HP Electric bizim diğer su türlerine karşı vurulacaktır. Milotic'e Calm Mind ile beraber en fazla 3-4 saldırıyla yere devirebilirsiniz. 


Crocune:



Calm Mind 
Rest 
Sleep Talk 
Scald 



Item:Leftovers
Nature:Bold

Ability: Pressure
EVs:252 HP/252 Def/ 4 SpD




Bu sette ofansif yerine defansif bir set olarak görüyoruz. Ancak bu set geçmiş nesilde olduğundan daha az etkili olacaktır. Çünkü yeni gelen pokemonlar ve Abilityler ile Suicune'ı dahada zorlayacaktır. Calm Mind bizim Special Defense'i arttırmak için yararlı olacaktır. Ayrıca Scald'ın gücünü arttıracaktır. Rest Suicune'ın canı azaldığında onu iyileştirmeye yarayacaktır. Sleep Talk ise Suicune uyurken bile saldırı yapmaya yarayacaktır. Scald bizim STAB saldırımızdır. Aynı zamanda %30 yakma şansı ile rakibin fiziksel saldırı oranını düşürebiliriz. Kısaca söyleyim rakibi delirten bir set.


RestTalk:



Rest 
Sleep Talk 
Scald 
Roar 




Item:Leftovers
Nature:Bold

Ability: Pressure
EVs:252 HP/252 Def/ 4 SpD




Geçen bahsettiğim setle nerdeyse aynı değilmi ? Ancak bu sette Calm Mind yoktur onun yerine Roar eklenmiştir. Rest bizim canımız azaldığında onu tekrar tamamen dolduracak, Sleep Talk uyurken saldırmamızı yarayacak ve Scald ise rakibe hasar vermek, yakmak için kullanılacaktır. Son saldırımız ise Roar rakibimiz statlarını yükseltmeye çalışırken yada Substitute bastıysa o pokemon yerine başka pokemon çağırmaya yarayacaktır. Biraz karışık oldu ama :D


Tehditler:


[Resim: 407.gif][Resim: 492.gif]



Roserade ve Shaymin: Bu iki pokemon çimen tipi olduklarından dolayı Suicune'nun STAB saldırıları bu pokemonlara az bir hasar verecektir. Natural Cure abilitylerine sahip olduklarından dolayı yanma ve donma statusları onlar geri çağırıldıktan sonra etkisi ortadan kalkacaktır. Güçlü bir STAB saldırıları ile Suicune'a OHKO yada 2HKO yapabilirler.


[Resim: 145.gif]


Zapdos: Bu pokemon elektrik tipi olduğundan dolayı Suicune'a karşı avantaj sağlayabilir. Roost sayesinde canı azaldığı zaman tekrar doldurabilir ve defansif statları yüksek olduğundan dolayı Suicune'nun saldırılarından az hasar alabilir. Yağmur varken Thunder ile Suicune'a OHKO yada 2HKO yapabilir.


Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.



[Resim: tumblr_meowybBqUP1rk4b8lo1_500.gif]