Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Typhlosion
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Typhlosion.jpg]

Genel Bakış


Ateş türleri arasında umutsuz vaka diyebileceğimiz bir pokemon. Her ateş pokemonu gibi su tipine ve Stealth Rock'a karşın büyük zaafı var. Ayrıca Typhlosion yerine kullanılabilecek bir düzüne pokemonda mevcut. Peki Typhlosion farkını nerede yaratıyor? Son evriminde statları yeterli olacak kadar iyi durumda ve Stat dağılımı ile Eruption kabusu haline geldi. Ama gelgelelim bu hala yeterli değil. Yinede hareket havuzunun sağladığı avantajları mevcut.

Hareket Setleri


Scarf-Eruption
- Eruption
- Hidden Power [Grass]
- Focus Blast
- Flamethrower
Item: Choice Scarf
Ability: Blaze
EVs Ve Nature:
EVs: 4 HP / 252 Spd / 252 SAtk
Modest (+SAtk, -Atk)

Full HP ile Eruption etkisi rakibe adeta şahmerdan etkisi yapar. Choice Scarf ile ilk saldırıyı bizim olacağına şüpheniz olmasın. Ve rüyanızdaki sweeper artık elinizde.

Bu kombinasyon Typhlosion için mükemmeldir. Hareket havuzunun geniş olmamasının derdini Hidden Power ile gideriyoruz ve tüm zayıf olduğu türlere karşı elimizde güç bulunduruyoruz. Focus Blast'ı diğer saldırılar Ateş türüne zayıf kalacağından koyduk. HP'miz azalıp Eruption zayıf kaldığında devreye Flamethrower giriyor.

Sub-Berry-Blaze
- Substitute
- Flamethrower
- Sunny Day
- Solarbeam
Item: Petaya Berry
Ability: Blaze
EVs Ve Nature:
EVs: 4 HP / 252 Spd / 252 SAtk
Modest (+SAtk, -Atk)
Eruption seti gibi ama bu set revenge görevi görüyor. Substitute ile canımız belli orana düşünce Petaya Berry aktifleşiyor tabi bu arada Sunny Day'i çoktan aktifleştirmiş oluyoruz. Bununların yanında Blaze'inde katkısıyla Flamethrower şahmerdan etkisi yaratıyor.

AlwaySmiles's Typhlosion
- Eruption
- Will-O-Wisp / Flamethrower
- Hidden Power [Grass]
- Earthquake / Rock Slide
Item: Metronome
Ability: Flash Fire / Blaze
EVs Ve Nature:
EVs: 252 Spd / 136 SAtk /120 Atk
Naive (+Spd, -SDef) / Hasty (+Spd, -Def)


Benim ilk gözağrım bebeğim Typhlosion seni Cyndaquil olarak seçtiğimde daha çok küçüktüm ve seninle Pokémon macerasına atıldım bu macerada hep yanımda olduğun için teşekkür ederim.

Şimdi Setin nasıl kullanıldığına geçebiliriz. Typlosionnun çok az hareket seçeneğinin olduğunu yukarda birçok kez vurguladık ama yinede bu kullanmamıza engel mi? ASLA. Metronome itemini çoğunuz tanımıyoruz öncelikle itemden başlayacağım bu item Aynı saldırıyı üst üste kullandığınızda o saldırıya ekstra güç katar farklı bir saldırıya döndüğünüzde sıfırlanır. Eruptionu yukarda bir çok kez vurguladık bunu atlıyorum 2 3 kullanımdan sonra Metronome ile neler yapacağını siz tahmin edin. Will-O-Wisp durdurulması gereken bir sweeper için iyi bir seçenektir. Hidden Power [Grass] Su, Yer, Kaya türleri artık kabusunuz değil (Not: EV pointleri SDef'e verilmediği sürece). Geriye ne kaldı kendi türümüz olan ateş türü. Earthquake ayağı yere basanlar için. Peki ya basmayanlara ne yapacağız? Air Ballon, Charizard vs. burada Rock Slide devreye giriyor seçim sizin Earthquake yada Rock Slide. Son olarak bu fiziksel saldırımız tabikide Special Waller(Blissey,Chansey vs.) pokémonlarıda durdurucaktır.