Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 01 - Mewtwo Strikes Back
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Filmsimleri.png]
Japonca: Mewtwo's Counterattack
İngilizce: Pokémon the First Movie - Mewtwo Strikes Back
Türkçe: Pokémon İlk Film - Mewtwo'nun İntikamı



[Resim: GsterimTarihleri.png]
Japonya:18 Temmuz 1998
Amerika:10 Kasım 1999
Amerika:21 Mart 2000 (TV)
Türkiye:09 Haziran 2000
[Resim: genizet.png]
Film, Mew'un da içinde yer aldığı kısa bir kesitle başlar. Kesitte şu ifadeler yer almaktadır:


"Hayat... En büyük mucize ve en büyük gizem. En başından beri insanlar ve Pokémonlar anlamını öğrenmeye çalıştı. Yaşamın sırlarını çözmeye çalışırken birçok garip olay yaşandı. Ama hiçbiri en güçlü Pokémon'un başına gelenler kadar olamaz..."

Bu kısa kesitin ardından büyük bir deney tüpü içerisindeki Mewtwo gözlerini açar. Mewtwo gözlerini açtıktan sonra neredeyim, burası aynı yer mi, daha öncekiler düş müydü şeklinde sorular sorar. Bilim adamları daha sonra Mewtwo'nun beyin dalgalarında bir hareketlenme olduğunu fark ederler. Mewtwo bilim adamlarının seslerini duyar. Seslerden dolayı bulunduğu tüpün içinden çıkması gerektiğini düşünür ve telepatik güçlerini kullanarak tüpü paramparça eder. Bilim adamlarının görmek istediği de zaten Mewtwo'nun telepatik güçleridir. Bilim adamlarından biri Mewtwo ile konuşmaya başlar. Mewtwo'ya onu Mew'un geninden yarattıklarını söyler. Mewtwo, kendisinin kopya olmasına inanarak yani ben kopya mıyım diye sorar. Bilim adamı, Mewtwo'ya Mew'dan daha güçlü olduğunu ve insan dehasının gücüyle geliştirildiğini söyler. Mewtwo, deneyler bittiğinde kendisine ne olacağını sorar. Ancak deneylerin bitmediğinin, aslında yeni başladığının cevabını alır. Sonrasında bilim adamları birbirlerini canlı bir Pokémon yaratmayı başardıkları için kutlamaya başlarlar. Mewtwo bundan hiç memnun kalmaz ve kendisinin insanların umurunda olmadığını düşünür. Çok öfkelenir ve bir laboratuvar deneyinin onun kaderi olamayacağını düşünerek laboratuvarı yıkar geçer. Aksi bir durumda devreye giren yapay kolların hepsi Mewtwo'nun üzerini kaplar. Ancak Mewtwo telepatik güçleri sayesinde kolları da parçalar. Kollardan kurtulduktan sonra laboratuvarı parçalamaya devam eder. Artık laboratuvar alev alev yanmaktadır. Alevlerin arasında kalan bilim adamlarından biri Mewtwo'ya bakarak "Hayallerimiz Dünya'nın en güçlü Pokémon'unu yaratmaktı ve bunu başardık." der. Ardından Mewtwo laboratuvarı ve içindeki her şeyi yok eder.

Birden içinde Giovanni'nin olduğu helikopter görünür. Mewtwo'nun yakıp yıktığı laboratuvara doğru bakmaktadır. Bu sırada tekrar Mewtwo görünür ve içinden Pokémon dünyasının en güçlüsü olduğunu, hatta Mew'dan daha güçlü olduğunu söyler. Helikopteriyle aşağı inen Giovanni, Mewtwo'nun dikkatini çeker. Giovanni, Mewtwo'ya "Aptalların onu sadece bir deney olarak gördüklerini ama kendisinin çok değerli bir ortak olarak gördüğünü söyler. Mewtwo, ortak kelimesi karşısında çok şaşırır. Giovanni onaylar şekilde başını sallar ve onun telepatik güçleriyle, kendi kaynakları sayesinde birlikte dünyayı kontrol edebileceklerini söyler. Mewtwo bunun için ona ihtiyacı olmadığını söyler. Giovanni, güçlerini kontrol etmezse kötü sonuçlar doğurabileceğini söyleyerek Mewtwo'yu kendine inandırmaya başlar. Fakat Mewtwo gene de nasıl diye sorar. Giovanni ona güvenmesi gerektiğini, gücünü yenilmez olmak için nasıl kullanması gerektiğini öğreteceğini söyler. Mewtwo artık tamamen inanmıştır ve Giovanni'ye onu kullanma iznini verir. Giovanni, Mewtwo'nun bu yanıtından sonra hafifçe sırıtır.

Ortak olduklarına inanan Mewtwo, Giovanni'nin yerine gelmiştir ve ona metal bir zırh takılmaktadır. Mewtwo zırhın onun güçlerini engellediğini söyler. Giovanni ise güçlerinin engellenmediğini, tek bir noktaya odaklandığını söyleyerek Mewtwo'yu ikna eder. Mewtwo artık ilk savaşı için hazırdır. Karşısında ise bir Onix vardır. Giovanni'nin verdiği işaret ile Mewtwo Onix'e karşı telepatik güçlerini kullanır ve Onix'i mağlup eder. Ardından üzerine doğru koşmakta olan bir Tauros sürüsünü de yine telepatik güçlerini kullanarak mağlup duruma düşürür. Roket Takımı üyeleri bir bir Tauroslarını PokéTopu'na geri çağırırlar. Daha sonra ise Alakazam'ı telepatik güçleri ile mağlup eder. Ardından bir Magneton'u... En son ise Gary'nin Nidoking'i ve Arcanine'ını yener. Fakat bu kadar güçle burada olmasına bir anlam veremez. Neden diye başlayan sorularla kafası iyice karışmışken Giovanni gelir ve efendisine hizmet etmek için yaratıldığını söyler. Mewtwo, ortak olduklarını düşündüğü için bu duruma çok şaşırır. Giovanni, insana hizmet etmek için insan tarafından yaratıldığını ve asla eşit olamayacaklarını söyleyerek Mewtwo'yu daha da kızdırır. Mewtwo, insanlar tarafından yaratılmış olsa da asla onların esirleri olmayacağım diyerek bulunduğu yeri patlatır ve bulunduğu yerin tepesinden uçarak gider. Yıktığı laboratuvarın kalıntılarının bulunduğu yere gelir. Üzerindeki zırhı çıkarıp atar. Öfkesi iyice kabarmış olan Mewtwo, bütün insanları ve Pokémonları yok edeceğini söyler kendi kendine. Film asıl şimdi başlamıştır. 

Ash, Brock ve Misty yolculukları esnasında küçük bir piknik yeri belirlemişlerdir. Yemeği her zaman olduğu gibi Brock yaparken Misty tabak, kaşık vs. yerleştirmekle uğraşmaktadır. Ash ise her zaman olduğu gibi sadece aç olduğunu söylemekle yetinir. Onlar yemeği hazırlayadursunlar bir antrenör gelir ve Ash ile bir Pokémon savaşı yapmak istediğini söyler. Ash, tabi savaşma isteğine hemen atılır ve halsizliği birden geçer. Ash maça Bulbasaur ile başlarken rakibi Donphan kullanır. Pokémonlar birbirlerini yavaş yavaş yoklarlarken Bulbasaur bir anda Güneş Işını ile Donphan'ın işini bitirir. Sıradaki maçta Ash, Squirtle kullanırken rakibi Machamp kullanır. Squirtle güçlü Machamp'ı yaptığı çok güçlü Baloncuk Işını ile devirir. Antrenör çok sinirlenir ve Golem, Venomoth ve Pinsir ile aynı anda atağa geçer. Ancak Pikachu o kadar güçlü bir Yıldırımla saldırır ki hepsi etkisiz hale gelir.

O sırada Roket Takımı'nın, Ash ve arkadaşlarını izlemekte olduğunu görürüz. Ash, Misty, Brock ve Pokémonları yemeklerini yerken Roket Takımı açlıktan şikayet etmektedir derken boynunda kamera olan bir Fearow belirir.

Daha sonra ise birilerinin Ash'i izlemekte olduğunu öğreniyoruz. Ash ve arkadaşlarına bir davetiye göndermekten bahsederler. Bir kulenin penceresinde Dragonite gözükür ve boynunda bir çanta asılıdır. Dragonite hızlı bir şekilde uçmaktadır. En son geldiği nokta ise Ash ve arkadaşlarının yanıdır. Çantasından çıkardığı davetiyeyi Ash'e uzatır. Davetiyenin içinden bir bayan silueti çıkar ve efendisinin Ash'i özel bir toplantı için davet ettiğini, efendisinin dünyanın en ünlü eğitmeni olduğunu ifade eder. Ash bu daveti doğal olarak kabul eder. Meraklı Roket Takımı da Dragonite'ı durdurup Ash ve arkadaşlarına ne söylediğini öğrenmek ister. O esnada üzerinde evet/hayır yazan kağıt yere düşer. Roket Takımı ne olduğu anlayamaz.

Daha sonra bu davetiyeleri gönderenin Mewtwo olduğunu öğreniyoruz. Mewtwo telepatik güçlerini kullanarak doğanın dengesini bozmaya başlar. Bu esnada denizin içinde bir Mew, telaşlanmış ve hissetmiş olacak ki gözlerini açar ve denizden çıkıp uçmaya başlar. Mewtwo doğanın dengesini iyice bozmuştur. Çok yoğun dalgalar, sert esen fırtınalar ve kapkara gökyüzü...

Ash, Brock ve Misty şiddetli yağan yağmurdan limana sığınarak kurtulurlar. Limandan Mewtwo'nun davet ettiği New Island'a gitmek isteyen eğitmenlere seferlerin iptal edildiği ve gidemeyecekleri söylenir. Memur Jenny, eğitmenlere hemşire Joy'un kaybolduğunu ve görenlerin ona söylemelerini ister. Bazı eğitmenler kendi Pokémonlarını kullanarak gider, Memur Jenny'nin ihtarlarına yanıt vermeksizin. Ash ve arkadaşları da gitmek isterler ama Pokémonları dalgalara karşı koyabilecek güce sahip değillerdir. Roket Takımı tekneyle gelir ve kendilerini vikingler olarak tanıtır. Ash ve arkadaşlarına isterlerse onları götürebileceklerini, dalgalara alışık olduklarını söylerler. Kahramanlarımız kabul eder ve tekneyle ilerlemeye başlarlar. Ancak tekne yeterince dayanıklı olmadığından güçlü dalgalara boyun eğer. Her biri farklı köşeye savrulan kahramanlarımızdan Misty ve Brock, Staryu; Ash ise Squirtle'ı kullanır. Uzun bir süre daha dalgalarla boğuşan kahramanlarımız bu yorucu yolculuğu nihayet tamamlayıp New Island'a varırlar. Onlar vardığı esnada Mew tekrar görünür. O da New Island'a gitmektedir. Bu arada Roket Takımı'nın durumu ise meçhuldür.

Kahramanlarımızı davetiyede görünen bayan karşılar ve onlara yolu gösterir derken Weezing'in yardımıyla Roket Takımı New Island'a gelmeyi başarır. Bu arada Mew ise kulenin pervanesinde oyun oynamaktadır. Kahramanlarımız kocaman bir kapısı olan büyük bir odaya gelirler. Diğer eğitmenler de oradadır. Bu sırada Roket Takımı içeri girebilmek için plan yapmaktadır. Mew da artık Roket Takımı ile oynamaya karar verir. Kahramanlarımız diğer eğitmenlerin Pokémonlarıyla tanışırlar. Ardından artık Mewtwo'nun zamanı gelir. Mewtwo tüm hiddetiyle eğitmenlerin karşısına çıkar. Bu sırada Roket Takımı ise buldukları bir tünelden içeri girmeye çalışmaktadır ve Mew da hala onlarla oynamaktadır. Mewtwo'yu görünce herkes çok şaşırır. Eğitmenlerden biri bir Pokémon'un, Pokémonlara lider olamayacağını söyler. Mewtwo ise hemen telepatik güçlerini kullanarak eğitmeni suya fırlatır. Eğitmen buna çok sinirlenir ve Gyarados'una, Mewtwo'ya saldırmasını söyler. Gyarados, Hiper Işın ile saldırır ancak Mewtwo bu saldırıyı aynı şekilde geri iletir ve Gyarados hareketsiz kalır. Bu esnada Mewtwo davetiyede görünen bayanı kendi etkisinden çıkarıp, serbest bırakır ve bu bayanın kaybolan Hemşire Joy olduğu ortaya çıkar.

Roket Takımı tünelden çıkıp Mewtwo'nun yaratıldığı laboratuvara gelmiştir. Laboratuvarda, tüp içinde 3 klon Pokémon görürler: Venusaur, Blastoise ve Charizard. Laboratuvarı incelerlerken Jessie yanlışlıkla bir düğmenin üzerine oturur. Bu düğme Pokémon yeniden yapılandırma işlemini başlatır ve mekanik aletler ile Meowth'ı yakalar. Ardından gen alma işlemi devreye girer. Jessie ve James'in yardımıyla kurtulur Meowth. Ancak 3 kılı kopar ve makine bu kıllardan gen alarak klon Meowth'ı oluşturur. Bu esnada Mew onları izlemektedir.

Tekrar Mewtwo görünür. Eğitmenlere tüm insanları ve Pokémonları yok edeceğini söyler. Eğitmenlerden biri eğer Mewtwo bir Pokémon ise onu yakalamamak için bir sebebi olmadığını söyler ve Rhyhorn ile saldırır. Ancak Mewtwo bu saldırıyı da engelleyerek Rhyhorn'u etkisiz hale getirir. Ash, Mewtwo'ya gerçek bir maç teklifi yapar. Mewtwo bunu kabul eder ve tüp içinde bulunan klon Pokémonları tüpten çıkartarak savaş bölgesine getirir. Klon Pokémonların üstlerinde değişik lekeler bulunmaktadır. Onlar savaş alanına gelirken Mew da onları takip eder. Eğitmenlerden biri Blastoise, biri Venusaur kullanırken Ash, Charizard'ını gönderir. Ancak Charizard bir talimat beklemeden direk olarak Mewtwo'ya saldırır. Fakat Mewtwo'ya bir etki etmez. Mewtwo, Ash'e Charizard'ını iyi eğitemediğini söyler ve Ash bu duruma içten içe sinirlenir.

İlk maç Venusaurlar arasında yapılır ve Klon Venusaur kazanır. 2.si Blastoise'lar arasında olur ve klon Blastoise kazanır. 3.sü de Charizard'lar arasında yapılır ve klon Charizard, Ash'in Charizard'ını mağlup eder. Mewtwo kazandığı için tüm Pokémonları alabileceğini, hepsinin onun olduğunu söyler ve kendine özel PokéToplarını yollar. Bu toplardan PokéTopu'nun içinde olan Pokémonlar dahi kurtulamaz. Ash buna karşı çıkmak istese de gücü Mewtwo'nun gücünün yanına bile yaklaşamayacağından karşı koyamaz. Hızla kaçmaya başlarlar. Ne kadar direnirlerse dirensinler hepsi yakalanır. (Togepi hariç, PokéTopu'na giren Bulbasaur ve Squirtle dahil) Pikachu ise uzun bir müddet Elektrik Şoklarını kullanarak karşı koyar. Ancak çok yorulur ve artık dayanamaz hale gelir. O esnada yakalanır ama Ash onu yakalayan topun peşinden bir delikten aşağı iner.

İndiği yer laboratuvardır. Tüm toplar makineye doğru gitmektedir. Pikachu'nun içinde olduğu topu Ash son anda yakalar ve çıkarır. O sırada makine de bozulur. Ama Pikachu'nun genini almayı başarmıştır. Makine kopyalamayı tamamlayınca bütün topları geri atar. Klon Pokémonlar tüplerinden çıkarak Mewtwo'nun yanına doğru giderler. Ash ise yakalanan diğer Pokémonlarına da kavuşur. Mewtwo eğitmenlerin, arkadaşlarının ve Hemşire Joy'un serbest kalmasına izin verir ve kopya Pokémonlarla birlikte dünyayı ele geçireceğini söyler. Ancak o sırada gerçek Pokémonlarla birlikte Ash dumanların arasından çıkagelir. Ash koşarak Mewtwo'nun karnına bir yumruk atmak ister ama Mewtwo telepatik güçlerini kullanarak Ash'i yukarıya doğru fırlatır. Ash tam kayalara çarpacağı sırada havada bir baloncuk oluşur ve Ash ona çarpar, dolayısıyla etkilenmez. Mewtwo şaşırır ama tam o sırada baloncuğu yapanın Mew olduğu ortaya çıkar ve Ash ile oynamak ister. Ama Mewtwo tüm hiddetiyle Mew'a saldırır. Bir saldırısı Mew'a direk olarak etki eder ancak Mew saldırıyı geri yansıtır. Ama ikisinin de gücü tükenmiş değildir. Bu arada oradakiler de Mewtwo'nun Mew'dan kopyalandığını öğrenirler. Mewtwo ve Mew savaşırken Mewtwo klon Pokémonlara savaşmalarını söyler. Mew, böyle bir savaşın gereksiz olduğunu, güç göstermeyle bir şeyler kazanılamayacağını, bir Pokémon'un gerçek gücünün yüreğinde olduğunu söyler. Tabi biz bunları Meowth'ın çevirisiyle anlarız. Mewtwo, klon Pokémonlara gidin emri verir ve kopya Pokémonlarla asılları savaşmaya başlarlar. Ash tüm bunları bulunduğu yükseklikten izlemektedir. İçinden bir şey yapmak gelir ama ne yapması gerektiğini bilemez. Yavaş yavaş aşağı iner. Ash'in Pikachu'su klon Pikachu'nun saldırılarına karşılık vermez. Ama klon Pikachu'nun durmaya pek niyeti yoktur. Tüm Pokémonlar yaptıkları savaşta yaralanmaya başlamış, hepsi çok yorulmuş ve halsiz düşmüşlerdir. Mewtwo ve Mew hariç, onlar hala savaşmaktadırlar. Meowth ile klon Meowth ise hallerinden memnun bir şekilde savaşmak istemezler. Ash, Pikachu'yu görür. Klon Pikachu, Pikachu'ya savaşmasını istermiş gibi söylenir, Pikachu ise başını hayır manasında sallar ve klon Pikachu saldırmaya devam eder. Ash aşağıya inişini hızlandırır. Tekrar Pikachu'yu görür ve yere düşer. Birinin artık bu savaşa bir son vermesi gerektiğini söyleyerek koşar ve Mewtwo ile Mew'un saldırılarının ortasında kalır.

Ash bu saldırının etkisiyle taşa dönüşür. Mewtwo bunun üzerine aptal, savaşımızı durdurmaya çalışıyor, der. Pikachu, Ash'in o halini görünce hemen yanına doğru koşmaya başlar. Önce dürter ama bir tepki alamayınca birkaç Elektrik Şoku yapar ama sonuç yine olumsuzdur. Pikachu iyice umudunu yitirir. Gözlerinden birkaç damla yaş gelir, ağlamaya başlar. Pikachu'nun ağlamasıyla tüm Pokémonlar da ağlamaya başlar, klon Pokémonlar da dahil. İlginç bir şekilde ağlayan Pokémonların gözyaşları Ash'in üzerine toplanır. Son olarak Pikachu'nun gözyaşı da Ash'in üzerine gelir. Daha sonra kara bulutlar gökyüzünden çekilir, hava eskisi gibi iyi bir hal alır. Güneş ışığı Ash'e doğru yansır ve Ash eski haline döner, zorlukla doğrulur. Ash'in düzelmesine en çok Pikachu sevinir, diğer tüm Pokémonlarda da savaşma isteği yerini sevince bırakmıştır. Pikachu ile Ash arasındaki bağ Mewtwo'yu çok etkiler ve o da savaşmaktan vazgeçer. Tüm klon Pokémonları da yanına alarak gider.

Ash ve arkadaşlarının da hafızalarını siler, limana geri gönderir. Kahramanlarımız limana nasıl ve niye geldiklerine bir anlam veremez. Sonrasında dışarı çıkıp gökyüzünü seyretmeye başlarlar. Gökyüzünü seyrederlerken Mew, Ash'e görünür ve gözden kaybolur. Ash, Misty ve Brock'a onu görüp görmediklerini sorar. İkisi de görmediklerini söyler. Hafızaları silindiği için Ash, Mew'un ismini bilemez ve Mew onun için gördüğü 2. nadir Pokémon olarak kalır.

"Pokémonlarla ilgili birçok efsane anlatılır. Kahramanlarımız yeni serüvenlerine doğru giderken onları yeni gizemler bekliyor. Çünkü Ash ve arkadaşları için yolculuk, yeni başladı..."



[Resim: karakterler.png]
Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Gary
Officer Jenny
Nurse Joy
Giovanni
Fergus
Corey
Neesha
Raymond
Dr. Fuji



[Resim: AnaPokmon.png]
[Resim: mewtwo1.gif]
[Resim: mew.gif]


[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani006.gif][Resim: rsiconani007.gif]
   
Brock: [Resim: rsiconani037.gif]

Misty: [Resim: rsiconani054.gif][Resim: rsiconani120.gif][Resim: rsiconani175.gif]
  
James: [Resim: rsiconani110.gif]

Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]

Gary: [Resim: rsiconani034.gif][Resim: rsiconani059.gif]
 
Giovanni: [Resim: rsiconani053.gif][Resim: rsiconani150.gif]
 
Mewtwo: [Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani003.gif][Resim: rsiconani006.gif][Resim: rsiconani007.gif][Resim: rsiconani009.gif][Resim: rsiconani018.gif][Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani028.gif][Resim: rsiconani031.gif][Resim: rsiconani037.gif][Resim: rsiconani038.gif][Resim: rsiconani040.gif][Resim: rsiconani045.gif][Resim: rsiconani052.gif][Resim: rsiconani054.gif][Resim: rsiconani055.gif][Resim: rsiconani073.gif][Resim: rsiconani077.gif][Resim: rsiconani087.gif][Resim: rsiconani106.gif][Resim: rsiconani111.gif][Resim: rsiconani117.gif][Resim: rsiconani123.gif][Resim: rsiconani130.gif][Resim: rsiconani134.gif]
                        
Fergus: [Resim: rsiconani031.gif][Resim: rsiconani055.gif][Resim: rsiconani073.gif][Resim: rsiconani117.gif][Resim: rsiconani130.gif][Resim: rsiconani134.gif]
     
Corey: [Resim: rsiconani003.gif][Resim: rsiconani018.gif][Resim: rsiconani028.gif][Resim: rsiconani106.gif][Resim: rsiconani111.gif][Resim: rsiconani123.gif]
     
Neesha: [Resim: rsiconani009.gif][Resim: rsiconani038.gif][Resim: rsiconani040.gif][Resim: rsiconani045.gif][Resim: rsiconani078.gif][Resim: rsiconani087.gif]
     
Raymond: [Resim: rsiconani049.gif][Resim: rsiconani068.gif][Resim: rsiconani076.gif][Resim: rsiconani127.gif][Resim: rsiconani232.gif]
    
Özel Pokémonlar/Diğer Eğitmenler: [Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani004.gif][Resim: rsiconani007.gif][Resim: rsiconani010.gif][Resim: rsiconani020.gif][Resim: rsiconani021.gif][Resim: rsiconani022.gif][Resim: rsiconani045.gif][Resim: rsiconani048.gif][Resim: rsiconani061.gif][Resim: rsiconani069.gif][Resim: rsiconani095.gif][Resim: rsiconani125.gif][Resim: rsiconani128.gif][Resim: rsiconani149.gif]
              

Vahşi: [Resim: rsiconani150.gif][Resim: rsiconani151.gif]




[Resim: SeslendirmeKadrosu.png]

Ash
Pikachu
Misty
Togepi
Brock
Jessie
James
Meowth
Mewtwo
Mew
Corey
Neesha
Fergus
Nurse Joy
Officer Jenny  
Miranda
Giovanni
Narration

Veronica Taylor
Ikue Ohtani
Rachael Lillis
Satomi Kōrogi
Eric Stuart
Rachael Lillis
Eric Stuart
Maddie Blaustein
Phillip Bartlett
Kōichi Yamadera
Ted Lewis
Lisa Ortiz
Jimmy Zoppi
Megan Hollingshead  
Lee Quick
Kayzie Rogers
Ted Lewis
Ken Gates

Satoshi
Pikachu
Kasumi
Togepi
Takeshi
Musashi
Kojirō
Nyarth
Mewtwo
Mew
Sorao
Sweet
Umio
Joy
Junsar
Voyager
Sakaki
Narration
 
Rica Matsumoto
Ikue Ohtani
Mayumi Iizuka
Satomi Kōrogi
Yuji Ueda
Megumi Hayashibara
Shin'ichirō Miki
Inuko Inuyama
Masachika Ichimura
Kōichi Yamadera
Tōru Furuya
Aiko Satō
Wataru Takagi
Ayako Shiraishi
Chinami Nishimura
Sachiko Kobayashi
Hirotaka Suzuoki
Unshō Ishizuka



[Resim: nemsizBilgiler.png]
[Resim: Hatalar.png]
[Resim: Dzenlemeler.png]
[Resim: Farkllklar.png]
Japon Versiyonu  -----------------  Amerikan Versiyonu
[Resim: M01_comparison_1.png]
[Resim: M01_comparison_2.png]
[Resim: M01_comparison_3.png]
[Resim: M01_comparison_4.png]
[Resim: EmeiGeenler.png]
Geniş Özet: zaakaan
Çeviri: bulldogss_eray & muaet
Düzenleme: Mehmet ©
evet yeni bir çalışma forum için hayırlı uğurlu olur inşallah