Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Zoroark
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Zoroark

[Resim: 210px-571Zoroark.png]
Tür: [Resim: DarkIC_Big.png]
Yetenek: Illusion: Bu yeteneğe sahip olan Pokemon takımının son sırasındaki bayılmamış olan Pokemon'un kılığına bürünür. Bu yetenek doğrudan hasar alındığında bozulur.


HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top
60 / 105 / 60 / 120 / 60 / 105 / 510


Dayanıklı Olduğu Türler:
x0 = [Resim: PsychicIC_Big.png]
x0.5 = [Resim: GhostIC_Big.png] [Resim: DarkIC_Big.png]
Dayanıksız Olduğu Türler:
x2 = [Resim: BugIC_Big.png] [Resim: FightingIC_Big.png]


Nerede Yakalanır?
Spoiler:
Black - White: Lostlorn Forest (Interact)
Black 2 - White 2: Zorua'yı Geliştirerek

Genel Bakış
Statlardan da görüldüğü gibi Zoroark tam anlamıyla bir sweeper olarak yaratılmış. Hareket olanakları gayet geniş olduğundan hem fiziksel hem de özel sweeper olarak kullanılabilir. Ayrıca Zoroark'ın hareket havuzunda bu iki durumu destekleyen Nasty Plot ve Swords Dance hareketleri mevcut.
Zoroark'ın diğer sweeperlardan ayıran çok büyük silahları var: STAB hareketi Sucker Punch ile yeteneği Illusion. Bununla rakipleri şaşırtabilir, takımdaki dengeleri kırabilirsiniz, fakat her iyi şeyin bir kötü yanı vardır. Zoroark, her takıma uyacak bir Pokemon değil, eğer onu yanlış bir şekilde kullanırsanız bu size pahalıya mal olur.

1) All-Out Attacker
- Dark Pulse (Egg Move veya B2W2 Move Tutor) / Night Daze (Lv. 64) 
- Focus Blast (TM52)
- Flamethrower (TM35)
- Sucker Punch (Egg Move)
Nature: Naive (Spe +; SpD -) / Rash (SpA +; SpD -)
Item: Leftovers
EV: 32 Atk / 252 SpA / 224 Spe

Zoroark klasik bir özel sweeper setiyle karşınızda! Bu seti klasik sweeper setlerinden ayıran şey Sucker Punch.

Dark Pulse veya Night Daze, Zoroark'ın STAB hareketleridir. Night Daze Dark Pulse'a güçlü olmasına karşın Zoroark'a özel bir harekettir ve böylece Zoroark bu hareketini kullandığında başka bir Pokemon'un kılığında olsa bile kimliğini kolayca belli eder.

Focus Blast, Zoroark'ın STAB'ından etkilenmeyen Steel, Dark türlerine büyük hasar verecektir.

Eğer Focus Blast'ın kaçırmasından korkuyorsanız, Steel türler için Flamethrower'ı da kullanabilirsiniz. Ayrıca Steel türü olup Fighting türü hareketlerden normal etkilenen Jirachi gibi Pokemonlara karşı da bu hareketi kullanabilirsiniz.

Sucker Punch, STAB olmasının dışında kılık değiştirmiş Zoroark'tan umulmayacak bir harekettir. Böylece rakibinizin kurduğu bütün planlar bir anda bozulacaktır. Verilen 32 Atk EV'i bir Latias'ı, Landorus'u indirmeye yeterlidir.

Hız ve güç bu setin temelidir. Zoroark oyundaki çoğu Pokemondan hızlıdır. Kendisinden hızlı olanları da Sucker Punch ile karşılayabilir. 

Zoroark yaptığı her saldırı sonunda karşısındaki Pokemon'u bayıltmalıdır. Aksi takdirde Zoroark, defansif statlarından dolayı tek vuruşta indirilecektir. Eğer bir Pokemon Zoroark'ın saldırısından sağ çıkarsa bu Zoroark'ın sonu demektir.


2) Illusion Sweeper (Special)
- Dark Pulse (Egg Move veya B2W2 Move Tutor) / Night Daze (Lv. 64) 
- Focus Blast (TM52)
- Flamethrower (TM35)
- Nasty Plot (Lv. 54)
Nature: Timid (Spe +; Atk -)
Item: Life Orb
EV: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Yüksek Spe ve SpA Zoroark'ı mükemmel bir özel sweeper yapmakta. Nasty Plot ile Zoroark'ın SpA'sı 678'e çıkar ve bu da neredeyse bütün metagame'in yıkımı anlamına gelmektedir. Bu kadar yüksek SpA'yla Zoroark en sağlam duvarları indirebilir, yani başka deyişle Zoroark bir Wallbreaker / Stallbreaker olur.

STAB'lı Dark Pulse, Nasty Plot'tan sonra Dark türünden fazla etkilenmeyen Pokemonlar dışında herkesi bayıltabilir. Bu, diğer saldırılar için de geçerlidir. Focus Blast, Nasty Plot'tan sonra özel defansif bir Tyranitar'ı bile yok edebilir.

Flamethrower, Zoroark'ın kullanışlığını arttırmasının yanında Fighting türünden fazla etkilenmeyen Jirachi, Scizor gibi Pokemonları bayıltmada kolayca yardımcı olur.

Bu set Zoroark'ın Illusion yeteneğinin üzerine kurulmuştur. Eğer iyi kılık değiştirip, kimliğinizi belli etmezseniz Nasty Plot'unuzu kullanıp yıkıma başlayabilirsiniz. Daha fazla güç için Dark Pulse yerine Night Daze'i kullanabilirsiniz, ama Zoroark daha kolay anlaşılır.

Zoroark'ın maskesi düştüğünde üzülmeyin, hala onu güçlü bir sweeper olarak kullanabilirsiniz. Yüksek SpA ve Spe'yle Zoroark metagame'in büyük tehditlerinden biridir.

3) Illusion Sweeper (Physical)
- Sucker Punch (Egg Move veya B2W2 Move Tutor) / Night Slash (Lv. 30) 
- Swords Dance (TM75)
- Flamethrower (TM35)
- Low Sweep (TM47)
Nature: Naughty (Atk +; SpD -)
Item: Life Orb
EV: 252 Atk / 40 SpA / 216 Spe

Zoroark'ın fiziksel hareketleri sınırlı olmasına rağmen Swords Dance ve Sucker Punch hareketleriyle gayet iyi bir fiziksel sweeper olabilecek durumda.

STAB'lı Sucker Punch gayet güçlü bir saldırı ve ayrıca rakibin sweeperlarını yok etmede büyük kolaylık sağlayacaktır. Bunun yerine Night Slash tercih edilebilir, fakat bu saldırı sweeperlardan ziyade Jellicent, Gastrodon gibi stallerlara karşı gelmek içindir. 

Swords Dance'i olan çok az Pokemon Flamethrower kullanabilir. 40 SpA EV'i Zoroark'ın sinirini bozacak Ferrothorn, Skarmory, Forretress gibi Steel türü duvar Pokemonların Flamethrower ile üstesinden gelmesi için verilmiştir.

Low Sweep, Flamethrower'dan etkilenmeyen diğer duvar tipi Pokemonlar içindir. Bu hareketle bir Tyranitar'ı ve Sucker Punch'tan çok kolay kaçabilen Blissey'i rahatsız edebilirsiniz.



4) Choice Scarf
- Dark Pulse (Egg Move veya B2W2 Move Tutor) / Night Daze (Lv. 64) 
- Focus Blast (TM52)
- Flamethrower (TM35)
- Grass Knot  (Egg Move) / U- Turn (Move Remember veya TM89)
Nature: Timid (Spe +; Atk -) / Naive (Spe +; SpD -)
Item: Choice Scarf
EV: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Choice Specs ile Zoroark, Nasty Plot'tan aldığı +2 SpA'yı tur harcamadan direk alıyor. Bu güçlenme ile Zoroark neredeyse bütün metagame'i OHKO yada 2HKO yapabilecek duruma geliyor. Diğer setlerdeki gibi Dark Pulse, Focus Blast ve Flamethrower hareketleri mevcut. Grass Knot ile Zoroark 17 türün 11'ine karşı süper effective saldırıya sahip oluyor.

Eğer U-Turn'u kullanacaksanız Naive nature'lı ve 34 Atk / 252 SpA / 224 Spe'li bir Zoroark tercih etmelisiniz. Bu durumda bile Zoroark, Landorus gibi 101 Base Spe'li Pokemonlardan daha hızlı durumdadır.

Eğer Zoroark'ın maskesi düşerse üzülmeyin, o hala bir sweeper!



4) Choice Specs
- Dark Pulse (Egg Move veya B2W2 Move Tutor) / Night Daze (Lv. 64) 
- Focus Blast (TM52)
- Flamethrower (TM35)
- Grass Knot  (Egg Move) / U- Turn (Move Remember veya TM89)
Nature: Timid (Spe +; Atk -) 
Item: Choice Specs
EV: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Bu setin diğer Choice Specs'le aynı olduğunu farketmişsinizdir. Fazla söylenecek bir şey yok. Strateji diğer setlerin aynısı zaten. Tek fark Choice Scarf ile Zoroark'ın süpersonik hıza ulaşması. One bir late-game sweeper veya bir scout olarak kullanabilirsiniz.

Eğer bir Zoroark Kullanıyorsanız Unutmamanız Gereken Şeyler:

- Mold Breaker, Intimidate gibi abilityler ekranda gösterildiği için Zoroark bu yeteneğe sahip olan Pokemonlara dönüştürülmemelidir.
-Zoroark, Stealth Rock'tan çok etkilenen Fire, Flying, Bug türlerine dönüşmemelidir, çünkü canı kendi türüne göre azalmaktadır.
- Zoroark HP'si yüksek olan Pokemonlara dönüşmemelidir, Zoroark hasar aldığında canı daha hızlı gittiğinden rakibiniz bunu farkedecektir.
- Zoroark'ın asıl kimliği savaş uzadıkça daha kolay belli olur.

Yapılabilecek Değişiklikler

- Gliscor gibi Ground, Flying türleri için HP Ice kullanılabilir.
- Defansif Water, Ground türleri için Grass Knot kullanılabilir, ayrıca bu tip Pokemonlar Zoroark'ın saldırılarından çoğunlukla kurtulacaktır.
- Zoroark'ı bir scout olarak kullanıyorsanız, U-Turn'u tercih edebilirsiniz.
- Hızlı olduğundan Zoroark iyi bir Taunt kullanıcısıdır, fakat Zoroark'ta bunun çok tercih edilmemesi gerekir, çünkü Zoroark'ın defansları onu hiçbir şeye karşı koruyamaz.
- Fight türlerinin üstesinden gelmek için Extrasensory kullanılabilir.
- Fiziksel setlerde STAB'lı Pursuit kullanılabilir.
- Fiziksel bir Zoroark istiyorsanız, Choice Band seti oluşturabilirsiniz, fakat Zoroark'ın çok çeşitli fiziksel hareketleri bulunmamakta.
- Calm Mind ile Zoroark SpD açığını kapayabilir, fakat bu zaman alacağından Zoroark'ın işi çoktan bitmiş olur.

Tehditler


Zoroark'ın ilüzyonu bozulduğunda her Pokemon ona bir tehdittir.

[Resim: 534.gif][Resim: 237.gif] 
canları gayet yüksek ve priority hareketleri var. Zoroark'ın baş düşmanları.

[Resim: 639.gif][Resim: 640.gif][Resim: 620.gif]
Hızlılar ve Zoroark'ın hareketlerini kolayca karşılayıp onu OHKO yapabilirler.

[Resim: 212.gif]
Dark türüne karşı bağışıklığına, Bug Bite'a ve priorityli Bullet Punch'a sahip, ama Flamethrower'a dikkat etmesi lazım.

[Resim: 242.gif]
Fiziksel setler dışında diğer setleri kolayca karşılayabilir, ama yine de +2 Focus Blast'a karşı önlemler almalı.

Takım Arkadaşları

[Resim: 214.gif]
Zoroarkla beraber defansif olarak birbirlerinin açıklarını kapıyorlar.

[Resim: 212.gif]
Heracross gibi fakat bu sefer ofansif olarak birbirlerinin açıklarını kapıyorlar.

[Resim: 151.gif]
Zoroark'ın zayıf olduğ Fight türlerine karşı iyi bir koruyucu ayrıca Nasty Plot + Baton Pass'le Zoroark'ın istediklerini o da sağlayabilir.

[Resim: 392.gif]
Benzer yapıda Pokemonlar, dikkat çekmez. Zoroark'ın zorlandığı Jellicent, Latios gibi Pokemonları kolayca yener.

[Resim: 598.gif][Resim: 205.gif]
Her sweeperda olduğu gibi Entry Hazardçılar Zoroark'a büyük katkı sağlayacaklardır.

[Resim: 386_d.gif]
Entry Hazardları sağlamasının yanında Zoroark'ın defanslarını bir dual screen setiyle kapatabilir, ayrıca Zoroark'ın etkisiz olduğu Pokemonlara karşı etkili.

[Resim: 612.gif]
Zoroark'a benzeyen bir başka Pokemon. İkisi de Swords Dance yapabildiği için dikkat çekmezler, ayrıca birbirlerinin açıklarını saldırılarla kapıyorlar yani ofansif sinerji var, fakat Haxorus'un Mold Breaker abilitysi ekrana yansıyacağından Rivalry abilitysi tercih edilmelidir.

[Resim: zoroark__s_illusion_by_porygon27-d3anaij.gif]
Amanın eski nick'im :D 
Tam anlamıyla "iki ucu keskin kılıç" bir pokémon.Ofansif olarak harika ama defansif olarak rezil.
Bir seferinde Zoroarkla rakibin Espeon'nunu indirmiştim kullanması çok zevkli bir pokemonGrimace
Pokemon Onlinede etkili bir Pokémon gerçekten ancak super effective olmazsa Zororark ı kullanmıyorum çünkü konudada belirtildiği gibi Zoroark tek atamazsa %99 tek yiyor çünkü vasatın bile altında sayılabilecek 60 SpD ve 60 Def leri var :(

Ben Choice Specs ve U-Turn seti ile kullanıyorum sizce hangi set daha iyi olur ?
Ben oyunlarda (BW2) de kullanmıştım. Kesinlikle tavsiye ederim. Ama nasty plot yada sword dance kullanamadan bayılıyor genelde.
En sevdiğim Pokemon! BW ve BW2 oyunlarında Haxorus'la birlikte kullanıldığında gerçekten müthiş oluyor.
Şimdiye kadar kendisini kullanmak nasip olmadı lakin BW2' oynadığımda yanımda bulundurmayı düşünüyorum. Bu rehberin çok yardımcı olacağı aşikar. 
Bu pokeyi ilk gördüğümde efsane zannetmiştim :D karizmatik tipi var
çok süper bi pokemon ofansif olarak tam bir terminatör.