Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: VGC 2013'e kaydettirmeyi düşündüğüm takımım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: tornadus-incarnate.jpg]

Tornadus (M) @ Sitrus Berry

Trait: Prankster

EVs: 252 SAtk / 252 Spd

Timid Nature (+Spd, -Atk)

- Tailwind

- Rain Dance/Taunt

- Hurricane

- Protect

[Resim: ani230.gif]





Kingdra (M) @ Life Orb

Trait: Swift Swim

EVs: 252 SAtk / 4 SDef / 252 Spd

Modest Nature (+SAtk, -Atk)

- Protect

- Dragon Pulse

- Hydro Pump

- Ice Beam

[Resim: 190px-392Infernape.png]





Infernape (M) @ Fight Gem

Trait: Iron Fist

EVs: 255 Atk / 252 Spd

Jolly Nature (+Spd, -SAtk)

- Close Combat

- Fire Punch

- ThunderPunch

- Protect

[Resim: 376Metagross.png]





Metagross @ Chople Berry

Trait: Clear Body

EVs: 252 HP / 252 Atk / 4 Spd

Adamant Nature (+Atk, -SAtk)

- Bullet Punch

- Earthquake

- Protect

- Meteor Mash



Tornadus yerine Whimsicott'ta kullanabilirim. (Endeavor , Helping Hand , Taunt/giga drain , Tailwind)
Takımın gayet dengeli gözüküyor, fakat Ground türü saldırılarına karşı dikkatli olmalısın. Infernape ve Metagross Ground türü saldırılardan 2 kat darbe alıyor. Metagross'a Chople Berry yerine Air Balloon verebilirsin. Zaten Metagross Fight türlerine karşı normal derecede hasar almakta, Air Baloon ile bir tur bile olsa Ground türü saldırılardan etkilenmezsin.

Takımda alternatif olarak aklıma bir şey geldi. Birincisi Beat Up ve Tailwindli bir Whimsicott kullanabilirsin. Bunun yanında da bir Terrakion kullanmalısın. Terrakion'un Justified yeteneği ile Whimsicott'un ona yaptığı Beat Up sayesinde +3 Atk'a sahip olacaktır.
Intimidate + fake out scrafty ve tailwind protect + 2 attack tornadus gibi bi başlangıç nasıl olur ? Tornadus yerine tailwind + protect + brave bind + crunch(sucker punch ) honckhrow da olabilir
(27-12-2012, 01:13 AM)mewfifteen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Intimidate + fake out scrafty ve tailwind protect + 2 attack tornadus gibi bi başlangıç nasıl olur ? Tornadus yerine tailwind + protect + brave bind + crunch(sucker punch ) honckhrow da olabilir
İlginç bir varyasyon, fakat bütün bu değişimleri denemen lazım. Intimidate yerine Moxie tercih edilebilir, fakat bana göre bir önceki sunduğun takım daha dengeliydi.
Honchkrow, Tornadus'un yerine iyi bir seçim olmaz, çünkü VGC'de kullanılacak Pokemonlara göre çok yavaş kalacaktır. Ayrıca Honchkrow'un defansif statları da çok düşük. Bu da demek oluyor ki Honchkrow yapacağını yapamadan oyun dışı kalacak.
sende benimle deneme maçı yaparsan turnuvaya iyi hazırlanmış oluruz :) bu arada scrafty'i ıntimidate yapmamın nedeni rakibin attack statını -1 yapması ve zayıf oldugumuz fight türünden alacagımız hasarları azaltması (focus blast hariç tabi)