Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 168 - Two Hits And a Miss
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Two Hits And a Miss
Japonca Adı: Bulbasaur vs. Hitmontop! Fighting Match
Türkçe Adı : İki Vuruş ve Bir Iska


[Resim: genizet.png]

Bugün kahramanlarımız oldukça dolambaçlı ve dağlık bir alandan geçiyorlar ama bu yol onları yeni bir maceraya götürecek.

Yollarına devam eden dostlarımız arkalarından gelen çıldırmış Tauros’un sesiyle irkilirler. Tauros’un eğitmeni onu durdurmayı başaramaz ve Tauros doğruca yaşlı bir adamın üzerine doğru yol alır. Yaşlı adamın başının belada olduğunu gören Ash vakit kaybetmeden yardıma koşar.

Tauros’u farkeden yaşlı adam PokéTopu’na yönelir ama Ash daha hızlı davranarak Bulbasaur’ı seçer ve Bulbasaur’ın Sarmaşık Kırbacı yardımıyla Tauros’u durdurmayı başarırlar. Yolunun kesilmesine sinirlenen Tauros, Bulbasaur’a saldırır fakat Bulbasaur çevik hareketlerle ondan kurtulup Uyku Tozu ile etkisiz hale getirir.

Tauros’un eğitmeni, Tauros’un antreman sırasında Beedrill tarafından saldırıya uğradıktan sonra kontrolden çıktığını söyler. O sırada yaşlı adam Ash’e övgülerini sunmaktan geri kalmaz ve son olarak Pokémonlar ile ilgisi olan Ash’e bir iş bulabileceğini belirtir.

Yaşlı adam, Ash ve arkadaşlarını Dövüş Pokémonlar’ı Eğitim Okulu dojosuna getirir. Dojoya giren dostlarımız bir grup Pokémon ile antreman yapan bir kız görürler. Ash’in gözüne ilginç bir Pokémon çarpar ve hemen Pokédex’e sarılır.

Hitmontop: Amuda kalkan Pokémon. Hitmontop’ın düzgün ve narin tekmeleri oldukça güçlüdür. Rakiplerini gücüyle şaşırtabilir ve bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Ash ve arkadaşları genç kızın yaptırdığı antremanı heyecanla izlerken yaşlı adamı görürler. Genç kızın aksine dövüş eğitiminin sertlikten geçtiğini düşünen yaşlı adam bu durumdan pek memnun değildir.

Eğitimin sonunda öğrenciler dojoyu terk ederken yaşlı adama saygılarını göstermeyi ihmal etmezler. Bunun sebebini soran dostlarımız yaşlı adamın dojonun baş eğitmeni yani Shihan’ı olduğunu öğrenirler.

O sırada genç kız gelip dostlarımızla tanışır. Yaşlı adam Ash’ten yerime geçecek olan kişi olarak tanıtınca herkes kısa süreli bir şok yaşar. Hayal kırıklığı yaşayan genç kız bu dojonun gelecekteki Shihan’ının kendisi olması gerektiğini söyler. Yaşlı adam alaycı bir tavırla buna asla izin vermeyeceğini çünkü torununun dövüş tekniği değil bale öğrettiğini savunur. Aralarındaki kısa süreli tartışmadan sonra genç kız, Ash’e maç teklif eder. Ancak Ash buna çok sıcak bakmadığı, ayrıca bir Dövüş Tipi Pokémon’unun olmadığını söyler. Genç eğitmen Chigusa, Dövüş Pokémon’u olmamasına rağmen dojonun başına nasıl geçebileceğini sorar. Konuşmalarını yaşlı adam keserek Bulbasaur’ı gösterip onun birçok Dövüş Tipi Pokémon’undan daha iyi olduğunu söyler.

Chigusa ve Ash karşılaşmaya hazırlanırken dojodan içeri Shiro adında biri girerek, Shihan olmak için dojoya meydan okur. Shiro’nun adını daha önce duymuş olan yaşlı adam onun dojo yıkan olduğunu hatırlar. Yaşlı adam daha önce birçok dojoyu bozguna uğratmış olan Shiro’nun meydan okumasını kabul eder ve beraber maç sahasına ilerlerler. Diğer taraftan Roket Takımı Hitmontop’ı yakalama planları yapmaktadır.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Slowking

Yaşlı adam Kenzo ile Shiro arasındaki maç başlar ve Shiro Hitmonlee’yi, Kenzo ise Machoke’u seçer.

Hitmonlee: Tekmeci Pokémon. Bu çevik Pokémon’un tekmeleri birçok pozisyonda çok tehlikeli olabilir.

Ancak karşılaşma başlamadan yaşlı adam ve Pokémon’unun ağrıları tutar ve savaşı yarıda bırakmak zorunda kalırlar. Chigusa karşılaşmayı kendisinin yapabileceğini söyler. Yaşlı adam tereddüt etse de dojo için bunu kabul eder.

Chigusa Hitmontop’ı, Shiro ise Hitmonlee’yi seçerek karşılaşmaya başlarlar. Hitmonlee hızlı bir şekilde başlayarak Dönen Tekme kullanır ama Hitmontop bunu kolayca karşılar. Chigusa aynı şekilde Hitmontop’a da Dönen Tekme kullanmasını söyler. Hitmonlee, Hitmontop’ın durmak bilmeyen saldırılarını başarıyla karşılar. Chigusa aniden dönmeye başlayan Hitmontop’a Üçlü Tekme kullanmasını söyler ancak Shiro, Hitmonlee’ye kusursuz bir şekilde komut vererek saldırıdan kaçmasını sağlar. Hitmontop’un saldırısını atlatan Hitmonlee, Çifte Tekme kullanarak Hitmontop’ın dönüşünü durdurur. Hemen ardından Uçan Tekme kullanan Hitmonlee, Hitmontop’ı sersemletir. Hitmontop toparlanmaya fırsat bulamadan bir de Yüksek Uçan Tekme saldırısına maruz kalır. Shiro işi bitirmeye hazırlanırken maç sahası bir anda duman ile kaplanır.

Duman bulutunun ardından Roket Takımı çıkar. Duman sayesinde Hitmonlee ve Hitmontop’ı yakalayıp balona yükleyen Roket Takımı uzaklaşmaya çalışır. Ancak Bulbasaur Jilet Yaprak kullanarak Pokémonlar’ı kurtarır. Roket Takımı geri çekilmek yerine saldırmayı düşünüp Arbok ve Victreebel’i yollar. Hitmonlee, Roket Takımı’nın işini bitirmek için Uçak Tekme kullanır ancak Hitmonlee’nin saldırısı onlara ulaşmadan Victrebell onu Uyku Tozu ile derin bir uykuya yollar.

Durumun kötüye gittiğini gören Ash olaya el atar. Pikachu ve Bulbasaur’ın yardımıyla Roket Takımı’nı havaya uçururlar. Olanlardan sonra Shiro bugünlük bu kadar karmaşanın yettiğini ancak ertesi gün meydan okuma için tekrar geleceğini söyleyerek dojodan ayrılır.

Akşam vakti yarınki maç için konuşan Chigusa, Shiro’yu yeneceğini söyler. Ancak Kenzo bugünkü gibi savaşırsa bunun mümkün olmayacağını vurgular. Kenzo onu yenmesinin tek yolunun eğitim yapmak olduğunu söyler ve bu konuda Ash’ten yardım ister. Başka seçeneği olmayan Ash bunu kabul eder.

Eğitime antreman maçı ile başlayacak olan Ash ve Chigusa maç sahasına gelirler. Ash Bulbasaur’ı, Chigusa ise Hitmontop’ı seçer. Karşılaşmanın başında Hitmontop’ın dönmesine karşı önlem almak isteyen Ash, Bulbasaur’a, Hitmontop döndüğü vakit sarmaşığını döndürmesini söyler.

Hitmontop, Bulbasaur’a doğrudan saldırarak işe koyulur. Ancak Bulbasaur tüm saldırıları atlatmayı başarır. Bunun üzerine dönmeye başlayan Hitmontop, Üçlü Tekme kullanmaya hazırlanırken Bulbasaur pür dikkat onu izler. Üçlü Tekme’den hiç hasar almayan Bulbasaur, Sarmaşık Kırbacı ile Hitmontop’ın dengesini bozar. Bir kez daha Sarmaşık Kırbacı kullanan Bulbasaur, Hitmontop’ı hareketsiz hale getirip Çarpma kullanarak Hitmontop’ı yere sererek karşılaşmayı sonlandırır.

Karşılaşmanın ardından Chigusa, Ash’e bunu nasıl yaptıklarını sorar. Ash bunun cevabını vermekte zorluk çekerken, Kenzo onların iyi bir takım olduklarını söyler. Olayı daha detaylı anlatmak isteyen Kenzo, iyi bir takımda eğitmenin karşıdan gelen saldırıları önceden sezip Pokémon’unu yönlendirmesi gerektiğini söyler.
Chigusa yaptığı hatalardan dolayı Hitmontop’tan özür diler ama Hitmontop Chigusa’yı teselli ederek onu yeniden canlandırır. Kendine güveni yeniden gelen Chigusa, Ash ile biraz daha antreman yapmak ister. Ash gerekirse bütün gece çalışabileceklerini söyleyip teklifi kabul eder.

Sabaha karşı Shiro ile yeniden karşılaşan Chigusa’nın tüm gece sıkı bir eğitimden geçtiği üzerine bakarak anlaşılıyordu. Karşılaşma başladıktan sonra vakit kaybetmeden atağa geçen Hitmonlee ile Hitmontop kafa kafaya çarpışırlar. Chigusa eşitliği bozmak için Hitmontop’a Hızlı Dönüş kullanmasını söyler. Shiro bunu kendisi için bir avantaj olarak görüp Hitmonlee’ye Dönen Tekme kullanmasını söyler. Chigusa, Hitmontop’ın adeta gözleri olup onu yönlendirir. Böylece saldırılardan kurtulan Hitmontop yukarı zıplar. Shiro, Chigusa’nın öncekine nazaran daha iyi olduğunu fakat bunun yeterli olmadığı söyleyerek Hitmonlee’ye Çifte Tekme kullanmasını söyler. Saldırıdan ufak bir darbe alan Hitmontop dengesi bozulmadan devam eder. Saldırı sırası Hitmontop’a geçtiğinde onun Üçlü Tekme’si, Hitmonlee’yi oldukça zor duruma sokar. Shiro saldırıların nereden geldiğini kestirmekte bir hayli zorlandıktan sonra Hitmontop yukarı zıplayarak yeniden Üçlü Tekme kullanır. Bu sefer saldırıdan kaçamayan Hitmonlee karşılaşmayı kaybeder.

Harika bir zafer kazanan Chigusa ve Hitmontop galibiyeti kutlarken Roket Takımı yeniden ortaya çıkar. Dev bir Meowth robotu ile ortaya çıkan Roket Takımı, Hitmontop’ı yakalar. Hitmontop’ın gitmesine izin vermeyen Bulbasaur, robotun kolunu Jilet Yaprak kullanarak keser. Bu sefer hedef alınan Bulbasaur olur ama bu seferde Hitmontop robotu durdurur. Son olarak Pikachu, Yıldırım Oku ile Roket Takımı’nı bir kez daha havaya uçurur.

Ayrılık vakti geldiğinde yaşlı adam, Chigusa’yı Shihan olarak yetiştireceğini söyleyerek dostlarımıza veda eder.

Ve böylece kahramanlarımızın da yardımıyla dojonun geleceği güvence altındaydı. Ama bakalım Ash ve arkadaşlarını neler bekliyor. Anlatsam da bana inanmazsınız…



[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Chigusa
Shiro
Kenzo

[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif] [Resim: rsiconani071.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Chigusa: [Resim: rsiconani237.gif]


Shiro: [Resim: rsiconani106.gif]


Kenzo: [Resim: rsiconani067.gif]


Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani056.gif] [Resim: rsiconani057.gif] [Resim: rsiconani066.gif] [Resim: rsiconani107.gif] [Resim: rsiconani128.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir şey olmamıştır.


[Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail