Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 165 - Fossil Fools
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Fossil Fools
Japonca Adı: Ancient Pokémon Omanyte! Important Event!
Türkçe Adı : Şaşırtan Fosil

[Resim: genizet.png]

Arkadaşlarımız, tarih öncesi Pokémonlar’a ait fosillerin bulunduğu arkeolojik açıdan çok önemli olan Alph Harabeleri’ne gelmişlerdir.

Ash, gördüğü kemiklerin bir Aerodactyl’e ait olduğunu söyler. Bu arada arkadan Profesör Oak Ash’i onaylar. Dostlarımız Profesör Oak’la birlikte yürümeye başlarlar. Profesör Oak dostlarımızı buraya çağırmasının nedenini açıklar. Açıklamaya göre Profesörün eski öğrencilerinden biri çok ilginç bir şey bulmuş ve bu keşfini Profesör Oak’la paylaşmak istemiş. Profesör de dostlarımıza bu ilginç şeyi göstermek istemiştir.

Profesör, dostlarımızı eski öğrencisiyle tanıştırır. Bu adamın adı Foster’dır. Foster dostlarımızın gelmesinden pek memnun olmaz ve bunu Profesör Oak’a söyler. Profesör sorun olmadığını ve onların iyi birer Pokémon antrenörü olduğunu söyler. Foster’ın yanında çalışan bilim adamlarından biri fosil üstündeki tozu su ile temizlemektedir. Bu sırada su birden kesiliverir. Foster bunun son zamanlarda çok sık olduğunu söyler. Foster Profesörün sorusu üzerine suların geldiği kaynağı tarif etmeye başlar.
Roket Takımı, dere gibi bir yerden su pompalıyordur. Pompaladıkları suyu da pet şişelere koymaktadırlar. Roket Takımı topladıkları suları satarak para kazanma amacındadırlar. Roket Takımı kazandıkları parayla ne yapacaklarını düşünürlerken pompalama birden durur. Bir
şey boruyu tıkıyordur.

Foster, dostlarımıza ve Profesör Oak’a arıştırma merkezini gösteriyordur. Bir Kabutops fosilinin önünde dururlar. Foster yaptığı araştırmalar sonucunda Pokémonlar’ın kökeninin su canlılarına dayandığını söyler. Su Pokémon’u lafı duyan Misty Su Pokémonlar’ını övmeye başlar ve Foster’ın asistana ihtiyacı olup olmadığını sorar. Bunun üzerine Brock, Misty’nin kulağını çeker.


Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Pichu

Foster, dostlarımızı Antik Pokémon Parkı’na götürür. Bu sırada yukarıda uçan robot bir Aerodactyl görürler. Ash, büyük buluşu ne zaman göreceklerini sorar. Foster sabırlı ol deyince Profesör, bu benim demek istediğim bir şeydi der. Bu sırada önlerindeki su göletinden Omanyteler ve Omastar çıkar. Profesör bunların birer robot değil canlı olduklarını söyler. Ash Pokedexine bakar.

Omanyte: Spiral Pokémon. İki milyon yıl önce yaşadıkları düşünülüyor. Yapılan araştırmalara göre kabuğunda depoladığı hava sayesinde suda yaşayabiliyor.

Omastar: Omanyte’nın evrim geçirmiş hali. Soyu tükenmiş olan bu canlının beslenmek için avını sivri dişleriyle yediği düşünülüyor.

Dostlarımızda ki şaşkınlığın verdiği aşırı tepki Omanyteler’i ve Omastar’ı korkutur. Profesör Oak Pokémon araştırmalarına başlamasının bir nedeninin de Omanyteler olduğunu söyler. Profesör Oak, Foster’a onları nasıl bulduğunu sorar. Foster, onları kendisinin bulmadığını bir gün buraya geldiğinde onları burada bulduğunu söyler. Brock, buraya ziyaretçilerin gelmesi halinde bu Pokémonlar’ın rahat edemeyeceğini söyler. Bunun üzerine Foster, Profesör Oak’ı buraya çağırmasının nedenin bu olduğunu söyler. Profesöre ne yapmalıyım diye sorar.

Roket Takımı hala tıkanıklığın nedenini bulmaya çalışıyordur. Sonunda James tıkanıklığın nedeni bulur. Tıkanıklığın nedeni bir Omanyte’dır. Bunun üzerine Roket Takımı Omanytelar’ı çalmaya karar verirler.

Kahramanlarımız güvenlik kamerasından Omanytelar’ı ve Omastarlar’ı izlemektedirler. Bir anda güvenlik kamerasındaki Pokémonlar artmaya başlar. Bu arada bir asistan içeri girer ve suların tamamen kesildiğini söyler. Profesör Oak, suyun kaynağına gidelim der. Ash, Noctowl’ı seçer ve suyun kaynağını kontrol etmesini söyler.

Roket Takımı, pompalama makineleri sayesinde birçok Omanyte ve Omastar yakalamışlardır. Noctowl Roket Takımı’nı görür. Bu arada makine daha fazla Pokémon’u taşıyamaz ve bazı Pokémonlar aşağı düşmeye başlar. Roket Takımı yarın tekrar geliriz diyerek oradan ayrılırlar fakat Noctowl onların gittiğini görür.

Kahramanlarımız Foster’ın cipiyle su kaynağına giderken Noctowl gelir. Ash su kaynağında bir sorun olduğu söyler. Roket Takımı çaldıkları Pokémonlar’ı balonlarına doldururlarken dostlarımız gelir. Roket Takımı bu Pokémonlar’ı nasıl bulduklarını anlatırlar. Omanyteler’in ve Omastar’ın parka gelmesini Profesör su kaynağındaki suyun azalmasına bağlar. Roket Takımı savaşmak ister ve Arbok’la Weezing’i seçerler. Pikachu, Arbok’un Zehirli İğne Saldırısından kurtulur. Weezing’in de Çamur Saldırısını atlattıktan sonra Yıldırım Oku Saldırısını kullanır. Çarpma Saldırısıyla da Weezing’i ve Arbok’u su pompalama makinesinin üzerine atar. Su pompalama makinesi patlar ve içindeki su tekrar su kaynağında dökülmeye başlar. Roket Takımı, Pokémonlar’ı geri çağırır ve balonlarına binerler. Balonda Pokémonlar olduğu için Ash, Pikachu’ya saldırma emri vermez. Roket Takımı’nın balonu yerden azcık havalanınca durur. Çünkü balondaki Pokémonlar ağırlık yapıyorlardır. Meowth bazı Pokémonlar’ı atmaları gerektiğini söyler. Jessie ise buna karşı çıkar. Onlar kavga ederken Ash Noctowl’ı seçer. Noctowl balonda delik açar. Bu sayede balon yere iner ve Roket Takımı düşer. Bun üzerine Pikachu, Yıldırımlarıyla Roket Takımı’nı felç eder. Omanyteler ve Omastarlar’da Su Tabancası Saldırısıyla Roket Takımı’nı gökyüzüne gönderir.

Omanyteler ve Omastarlar eski yuvalarına geri dönerler. Foster onların bir daha Antik Pokémon Parkı’na gelmeyeceklerini söyler. Dostlarımız, Profesör Oak ve Foster’ın yanından ayrılırlar.

Veda ederlerken Ash, Misty ve Brock tarih öncesi Pokémonlar’ı gördükleri için şanslı olduklarını biliyorlardı. Heyecan verici bir geçmişe tanık olmuşlardı ve heyecan verici bir gelecek için can atıyorlardı.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Profesör Oak
Foster



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani164.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani202.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani138.gif] [Resim: rsiconani139.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir şey olmamıştır.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige