Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 164 - Type Casting
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Type Casting
Japonca Adı: Where is Sudowoodo
Türkçe Adı : Tür Tartışması


[Resim: genizet.png]

Bugün kahramanlarımız Ecruteak Stadyumu’na gitmek üzere Ecruteak’teler. Ama öncelikle nehrin karşı tarafına geçmeleri gerekecek.

Ash ve arkadaşları nehri geçmek için bir köprü ararlar ancak görünürde öyle bir şey yoktur. Yakınlarda çalışan inşaat işçilerine gidip durumu sorarlar. Görevli 6 ay içinde köprünün tekrar inşa edileceğini söyler. Peki kahramanlarımız bu durumda nehri nasıl geçecektir?
Ne yapacaklarını kara kara düşünürken küçük bir kayığı olan yaşlı bir adam görürler ve karşıya geçirmesi için ricada bulunurlar. Adam da ona bir Sudowoodo yakalarlarsa onları geçireceğini söyler.

Sudowoodo: Taklitçi Pokémon. Bu nadir bulunan Pokémonlar yakalanmamak için ağaçların arasına saklanırlar.

Bunun üzerine dostlarmız hemen bir Sudowoodo aramaya koyulurlar. Sudowoodo’nun nadir bir Pokémon olduğunu duyan Roket Takımı da bu işin peşine düşerler.
Ormanın içinde gezinirlerken Psyduck Pokétopu’ndan çıkar. Misty ona da Sudowoodo aramasını söyler. Psyduck sonunda bir tane Sudowoodo bulur ancak Sudowoodo fark edilince kaçmaya başlar. Kahramanlarımız da peşinden gider ama yetişemezler. Bu sırada da tartışan bir adam ve kadınla karşılaşırlar.

Araya girerek tartışmayı durdururlar. Ash ikiliye bir Sudowoodo aradıklarını söyler. Tesadüf ki onlar da SUdowoodo üzerinde tartışmaktadır. Adlarının Marie ve Pierre olduğunu söyleyen bu iki kişi Pokémon araştırmacısıdır. Tartışmalarının nedeni ise Sudowoodo’nun türüdür. Pierre diğer uzmanlar gibi onun kaya türü olduğunu savunurken Marie bitki türü olduğunu iddia etmektedir. Gerçeği öğrenmenin en iyi yolu ise bir Sudowoodo bulmaktır. Bunun üzerine Sudowoodo aramaya beraber devam ederler. Ash yardım etmesi için Noctowl’ı seçer. Kısa süre sonra Noctowl bir Sudowoodo bulur.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Gengar

Ancak Sudowoodo bizimkileri görünce yine kaçmaya başlar. Ash onu durdurması için Chikorita’yı seçer. Sudowoodo ona Sarmaşık Kırbacı ve Jilet Yapraklar ile saldırır. Ancak bu saldırılar sahtedir. Ardından Chikorita gerçek bir Sarmaşık Kırbacı kullanır. Bunun üzerine Sudowoodo da saldırıyı ona iade eder. Ancak bu sefer onun saldırısı da gerçektir.
Bu durum grubumuzun kafasını karıştırır. Marie Ash’e farklı bir Pokémon göndermesini söyler. Ash de bunun üzerine Totodile’ı seçer. Sudowoodo onun Su Silahı saldırılarından ustalıkla kaçar. Ayrıca sudan nefret ediyor gibi görünmektedir.

Sudowoodo su saldırılarını atlattıktan sonra yine kaçmaya yeltenir ama bir çukura düşer. Roket Takımı da bir ağla onu yakalar ve sonra da kaçar. Ash ve arkadaşları da tekrar aramaya koyulurlar. Bu arada Roket Takımı SUdowoodo’yu nehirdeki yaşlı adama götürür ve onları karşıya geçirmesini ister. Adam Pokémon’un Sudowoodo olduğundan emin olamaz, üstelik sağlıksız göründüğünü söyler. James de biraz sularsa daha iyi görüneceğini düşünür. Ancak sudan ölümüne korkan Sudowoodo ipini kopartır ve kaçmayı başarır.

Daha sonra tekrar kahramanlarımızla karşılaşır. Bu sefer Brock onu yakalar ve Pokémon yemeğiyle ikna eder. Böylece laboratuara gidip Sudowoodo’nun türünü tespit etmek için deneylere başlarlar. Burada Sudowoodo’nun saldırıları taklit edebildiği ortaya çıkar. Yine de bu hangi tür olduğunu göstermez. Pierre düşüncesini yine savunur ve onun kaya türü olduğunu kanıtlamak için üstüne su fışkırtır. Bunun üzerine Sudowoodo bir kez daha kaçar.

Ama yol üzerinde Roket Takımı ve nehirdeki yaşlı adam karşısına dikilir. Kahramanlarımız da Sudowoodo’nun peşinden gelmiştir. Bu sırada yalı adamın Marie’nin büyükbabası olduğu ortaya çıkar. Torununa yardım etmek için Sudowoodo istemiştir. Ama Roket Takımı’nın Sudowoodo’yu bırakmaya niyeti yoktur. Bu yüzden iki taraf Pokémon savaşına başlar. Tabi sonunda her zamanki gibi Roket Takımı havaya uçar.

Tüm bu olaylar sonucunda da Sudowoodo’nun kaya türü olduğu kesinleşir. Marie de kendi gözleriyle gördüğü için ikna olmuştur. Tüm yardımları için de kahramanlarımıza teşekkür ederler. Dostlarımız da yaşlı adamın kayığıyla sonunda nehrin karşısına geçerler.

Sudowoodo’nun bir kaya Pokémon’u olduğu ortaya çıktı. Bu da görünümün aldatıcı olabileceğini kanıtlıyor. Johto Ligi maceralarını hesaba katıp kahramanlarımızın nehirden geçerek doğruca Ecruteak şehrine doğru yol aldılar.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Brock
Jessie
James
Marie
Pierre



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani155.gif] [Resim: rsiconani158.gif] [Resim: rsiconani152.gif] [Resim: rsiconani164.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif] [Resim: rsiconani054.gif] [Resim: rsiconani061.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif] [Resim: rsiconani024.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani074.gif] [Resim: rsiconani075.gif] [Resim: rsiconani076.gif] [Resim: rsiconani095.gif] [Resim: rsiconani185.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Önemli bir olay olmadı.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Haruka