Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Dream World
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 300px-Pok%C3%A9mon_Dream_World_logo.png]


Black & White serilerinin çıkmasıyla oyuna birçok yeni özellik eklendi! Bunlardan biri de Pokemon Dream World! Bu eklenti ile Pokemonlarımızın rüyalarını görebilmekteyiz.

Bu da neyin nesi?

Dream World aslında Pokemon Global Union sitesinin bir bölümü. Bundan böyle Pokemonlarımızı internet ortamında takip edebileceğiz. Oyunda biraz ilerledikten sonra C-Gear'a sahip oluyoruz. Bu cihaz ile Pokemonlarımızı uyutarak rüyalarına yolluyoruz ve internet sitesine girip bu rüyaları görüyoruz. Ancak bu cihazı 24 saatte bir kullanabiliyoruz ve bir seferde sadece bir Pokemon'u uyutabiliyoruz.

Pokemonunuzun rüyalarına ulaşmak için ilk önce Pokemon.com üyeliğinizin bulunması gerekiyor. Sonra da oyun kartınızı Dream World Server'ına kaydetmeniz lazım.

İlk Pokemonunuzu uyuttuğunuz sırada DS'te çıkan kodu, internet sitesinde "Add Game Card" bölümüne yazarak oyun kartınızı siteye kaydediyorsunuz ve sevgili Pokemon'unuzun rüyalarına dalıyorsunuz.

PDW Ne İşime Yarar?

PDW, ile oyunda bulunmayan Pokemonları rüyanızda arkadaş olarak DS'teki oyuna aktarabilir ve koleksiyonunuzu geliştirebilirsiniz. Ayrıca bu Pokemonlar normal oyunda rastlanmayacak Dream World Ability'lerle geliyorlar! Bu Abilitylerin bazıları çok gereksiz ama bazıları competitive battling'de çok işe yarıyor. Mesela takımlarda hiç kullanılmayan Politoed, Dream World Ability'si Drizzle ile birden bire OU oldu hatta Uber'i zorlamakta!

Bunun dışında Pokemon'unuzun rüyasında, gerçek oyunda bulunmayan bazı Berryler de yetiştirebilirsiniz.

Pokemonum Rüyasında Ne Görüyor?

Evimiz

Pokemonunuzun rüyasında gördüğünüz ilk şey bahçe içinde bir ev oluyor!
[Resim: dwhome.jpg]

Bu size bir şeyi hatırlattı mı? Evet! RSE serilerindeki Secret Base bu!

Evin içine girdiğimizde sitenin verdiği hediyeler dışında ev gayet boş gözüküyor. Evimize mobilya almak için iki yol var.

1) Rüyamızda yeteri kadar Berry biriktirerek katalogtan satın almak,
2) DS'teki oyunda Nacrene City'de bir kız var. Bu kızdan da bazı mobilyalar satın alabilirsiniz.
[Resim: shippoufurniture.png]

Evde ayrıca bizi büyük bir sandık bekliyor. Bu sandık rüyalarımızda yetiştirdiğimiz ya da bulduğumuz berryleri ve itemleri saklamak için var. Eğer isterseniz bütün bunları DS'teki oyuna aktarabilirsiniz.
[Resim: dwinsidehome.jpg]
Evde dikkatimizi çeken bir başka şeyse duvardaki pano. Bu panoda rüyada beraber oyun oynadığımız ve arkadaş olduğumuz Pokemonlar görülüyor. Bu Pokemonlar Dream World Ability'ye sahipler. Buradan seçtiğimiz Pokemonlar DS'ten Pokemon'umuzu
uyandırdığımızda bizimle birlikte geliyorlar.

Berryler

Dream World'de berryler bir bakıma para yerine geçiyor. Bu berrylerle mobilya satın alabilir ya da DS'teki oyuna aktarabilirsiniz.

DW'de berry elde etmek için iki yol var. Bunlardan biri evimizin solunda bulunan tarlamıza berrylerimizi ekmek.
Bir diğeri de Island of Dreams'de gezinirken rastgele bir berry bulmak.

[Resim: dreamberry.jpg]
Pokemonlarımız artık FarmVille oynuyor! Burada berrylerimizi yetiştirebilirsiniz. Berry'nizi 24 saat sonra toplayabilirsiniz, fakat olgunlaşması 24 saatten uzun süren berryler de var. Burada arkadaşlarınız bahçenizi sulayarak olgunlaşma süresini kısaltabilirler.(Aynı FarmVille gibi!) Oyuna başladığınızda bahçenizin kapasitesi iki sıra, fakat zamanla kazanacağınız Dream Points ile bahçeniz büyüyecek. 900 DP'de Diglett ortaya çıkarak üçüncü sıranızı kazıyor. 4. ve 5. sıralar 2100 ve 3600 DP'ye ulaştığınızda ortaya çıkacak.


Takas Dolabı

[Resim: dwitems.jpg]

Evimizin sağ tarafında da bir takas dolabı var. Buraya takas edeceğiniz her türlü itemi koyabilirsiniz. Evinizi ziyaret eden arkadaşlar mutlaka burada bir göz gezdirecek ve aldıkları şeyler karşılığında bir şeyler bırakacaklardır.

Island of Dreams

[Resim: dwdreamisle.jpg]

DW'nin ana bölümü burası. Bu ada çeşitli bölümlere ayrılmış ve zamanla yeni bölümler ekleniyor. Bunlar;

1) Pleasant Forest
2) Windswept Sky (2500 DP ve 4 Rozet gerekli)
3) Sparkling Sea (5000 DP ve 8 Rozet gerekli)
4) Spooky Manor
5) Rugged Mountain
6) Icy Cave
7) Dream Park

Her bölümün içinde arkadaş olabileceğiniz farklı Pokemonlar mevcut. Bu Pokemonlarla arkadaş olabilmek için çeşitli minigameler oynuyoruz. Puanımıza göre arkadaşlarımız daha güçlü/yararlı hareketler öğrenebiliyorlar. Hangi bölgede hangi Pokemon var buna bir sonraki yazımda değineceğim.

Ayrıca her bölgede bulabileceğiniz ayrı ayrı itemler var bu itemler berryler de olabilir; calcium, rare candy tarzı itemler de olabilir.

Her bölgede on defa yürüdükten sonra önünüze Tree of Dreams çıkıyor.
[Resim: normal_DW_Tree_of_Dreams.png]
Burada bir berry karşılığı yanımıza alacağımız Pokemonları seçebiliyoruz, fakat bir seansta sadece bir Pokemon yanımıza alabiliyoruz. Bir sonraki alacağımız Pokemon için 24 saat beklememiz gerek. Seçimimizi yaptıktan sonra bu Pokemon evimizdeki panonun üzerinde asılı olarak bizi bekliyor. Oyunu kapatırken site bize yanımıza alacağımız Pokemonları soruyor, bunlar panoda bekleyen Pokemonlar.

Arkadaşların Adaları

[Resim: dreamhomemix.jpg]

DW'de ayrıca arkadaşlarınızın evlerini ziyaret edebiliyorsunuz. Arkadaş derken ne kastediyoruz? Pal Pad'inize eklediğiniz kişi eğer DW'ye girmişse anında sizin hesabınızda kaydoluyor. Böylece arkadaşınızın evini ziyaret edebiliyorsunuz, başka bir deyişle arkadaşınızın takas dolabından bir şeyler değişebiliyor, berrylerini sulayabiliyorsunuz.

Dream Points

[Resim: dreampoints.png]

Dream Points'i level gibi düşünün. Belirli bir seviyeye kadar topladığınızda oyunda yeni şeyler açılıyor. Ayrıca Pokemon'unuzun bir rüyasında 500'den fazla puan kazanırsanız Pokemon'unuz bir level atlıyor. DP'nizi kontrol etmeniz için profilinize bakmanız yeterli. DP kazandıracak bazı metodlar:

Arkadaşın berrylerini sulamak - 10 DP
Karşılaştığınız Pokemonla bir Minigame oynamak - 20 DP
Yeni Bir Arkadaş Eklemek (Pal Pad'den yani) - 30 DP
Pokemon Global Link'e girmek (Login) - 50 DP

Arkadaş Olduğum Pokemonlar Nereye Gidiyor

[Resim: dwow.png]

Unova'nın ortasındaki PokeBall'a benzeyen yer var ya, hani hikayede hiç oraya uğramıyoruz... Rüyalarda arkadaş olduğumuz her Pokemon buraya geliyor. Burada Pokemonlarla konuşarak savaş ekranı geliyor ve oyuna eklenen yeni PokeBall Dream Ball ile arkadaşlarımızı yakalıyoruz. Korkmayın %100 yakalanabiliyorlar yani topu kırma riski yok!

Kişisel Düşüncelerim

Bence güzel bir eklenti olmuş, oyunda bulunmayan Pokemonları bulmak için güzel bir yol, oyuna daha fazla bağlanmak amacıyla yapılmış ve eventlerin bazıları DW üzerinden yapılmaya başlandı, fakat çok büyük eksiklikleri var.

1) Minigameler çok kolay ve bir süre sonra çok sıkıcı oluyor.
2) Bir seansta bir Pokemon almak saçma olmuş.
3) Dream World 'de sadece 1 saat oynanabiliyor. 1 saati aştığınızda uyarı mesajları geliyor ve en sonunda sizi oyundan zorla çıkarıyor. Yani yapacağınız şeyi 1 saatte halletmeniz lazım.
4) Bana bazı şeyler eklenebilirmiş geliyor. Fazla sade buldum, daha fazla atraksiyon olması gerekir.


Resim Kaynakları: serebii.net
Bence çok güzel olmuş pokemonun küçüklükten beri düzeltilmesini en çok istediğim soruna ekleme yapmışlar: Aksiyon! Bulbapedia'da bir türlü anlamıyordum sonunda anladım teşekkürler.
Hocam şimdi misal ben Dsden Black oynuyorum.DW'den Chimchar yakalarsam İron Fist ability'limi gelecek.
(05-12-2012, 09:41 AM)cem77 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam şimdi misal ben Dsden Black oynuyorum.DW'den Chimchar yakalarsam İron Fist ability'limi gelecek.

Evet, fakat su anda hicbir bölgede Chimchar bulunmamakta. Belki ilerde yeni bölgeler eklenirse gelebilir.