Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Rotom-C
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Rotom-C

[Resim: 479-cut.png]

Tür: [Resim: ElectricIC_Big.png] / [Resim: GrassIC_Big.png] (4. Gen'de [Resim: ElectricIC_Big.png] / [Resim: GhostIC_Big.png])

Yetenek: Levitate: Ground tipi hareketler Pokemon'a etki etmez. Arena Trap yeteneği, bu yeteneğe sahip olan Pokemonlara işlemez. Spikes hareketinden hasar almaz.

HP / Atk / Def / SpA / SpD / Spe / Top

50 / 65 / 107 / 105 / 107 / 86 / 520


Dayanıklı Olduğu Türler:
x0 = [Resim: GroundIC_Big.png] (Mold Breaker, Teravolt, Turboblaze yetenekleri etkinleştirildiğinde, Pokemon'un yeteneği değiştirildiğinde, Gastro Acid, Smack Down, Ingrain hareketleri kullanıldığında veya Pokemon Iron Ball itemini taşıyorsa hasar x1'e yükselir.)
x0.25 = [Resim: ElectricIC_Big.png]
x0.5 = [Resim: WaterIC_Big.png] [Resim: GrassIC_Big.png] [Resim: SteelIC_Big.png]

Dayanıksız Olduğu Türler:
x2 = [Resim: FireIC_Big.png] [Resim: IceIC_Big.png] [Resim: PoisonIC_Big.png] [Resim: BugIC_Big.png]

Nerede Yakalanır?
Spoiler:
Diamond - Pearl: Old Chateau'daki TV (Akşam) [National Pokedex'i aldıktan sonra]
Platinum: Old Chateau'daki TV (Akşam)
HeartGold - Soulsilver: DPPt oyunlarından takas ile
Black - White - Black 2 - White 2: Route 15'te Ditto Takas Ederek
Dream World: Spooky Manor (7500 Dream Points elde edildikten sonra açılır.)

Rotom Diğer Şekillerine Nasıl Dönüştürülür?

- DPPt serilerinde Rotom'u değiştirecek malzemeler Silph Co.'da,
- HGSS serilerinde bu malzemeler Eterna City'de,
- BW/BW2 serilerinde ise Route 9'daki Department Store'da bulunmaktadır.

Genel Bakış

5. Nesil Rotom ailesine büyük değişiklikler getirdi! Ghost türünü -ve böylece Rapid Spin'i bloke etme özelliklerini- kaybetmelerine rağmen, özel hareketlerini destekleyen STAB'larla sahaya geri döndüler. Bu yenilik ile 4. nesilde pek hatırlanmayan Rotom-C, RU tierinde olmasına ve kardeşi Rotom-W'nin gölgesinde kalmasına rağmen, OU'da bile pek çok Pokemon'u karşılayabilecek durumdadır. Rotom-C çoğu takımın ihtiyacı olan Grass türü Pokemon'unun görevini fazlasıyla yerine getirebilir.

1) Choice Scarf
- Leaf Storm (Mow Rotom'a dönüştüğünde)
- Volt Switch (TM72)
- HP Ice / HP Fire (TM10)
- Thunderbolt (TM24) / Trick (Move Rememberer)
Nature: Timid (Spe + ; Atk -) / Modest (SpA + ; Atk -)
Item: Choice Scarf
EV: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Rotom-C kardeşi Rotom-W kadar çok kullanılmamasına rağmen, kerdeşinden üstün birçok yeteneğe sahiptir. Rotom gibi VoltTurn Pokemonların en büyük düşmanlarından biri olan Gastrodon'u Rotom-C ile kolayca yenebilirsiniz.

Setteki ana STAB hareketi Leaf Storm 210 BP (STAB desteği eklenerek) ile fazla dayanıklı olmayan her Pokemon'a çok büyük hasar verir.

Açıkçası Rotomların çok büyük bir hareket havuzu yok, bu yüzden sette Hidden Power kullanılması önerilmektedir. HP'nin tipi takımınızın dengesine göre değişebilir. Çim biçme makinemiz 252 Spe EV'i ve 105 Base SpA ile Stealth Rock hasarı almış +1 SpD Dragonite'ı HP Ice ile yere sermektedir. HP Fire ile Ferrothorn ve Scizor gibi Rotom-C'nin azılı düşmanlarının üstesinden gelebilirsiniz.
HP'den bahsetmişken size Competitive Battling'teki altın kurallardan birini hatırlatmak istiyorum. Eğer setinizde Hidden Power hareketi varsa, bu son kozunuz olmalıdır, çünkü rakibiniz HP'nin türünü öğrendiğinde ona göre hamle yapacaktır.

5. Neslin Rotom'a bir diğer hediyesi de Volt Switch. STAB hareketi olması ile beraber takımda farklı rotasyonları denemeyi kolaylaştırır ve Rotom'u bir scout Pokemon'u yapar.

Son hareketimiz Choice setlerinin vazgeçilmesi Trick. Bu hareketle staller Pokemonları tek harekette kilitleyebilirsiniz.

Eğer 4. Nesil oyunlarında oynuyorsanız Volt Switch yerine Thunderbolt'u kullanmalısınız. 5. Nesilde kullanılmasının sebebi Substitute'cu Pokemonların üstesinden gelme ihtiyacıdır. (Örn. SubDance Gyarados)

2) Choice Specs
- Leaf Storm (Mow Rotom'a dönüştüğünde)
- Volt Switch (TM72)
- HP Fire (TM10)
- Thunderbolt (TM24) / Trick (Move Rememberer)
Nature: Modest (SpA + ; Atk -)
Item: Choice Specs
EV: 252 SpA / 4 SpD / 252 Spe

Rotom-C dayanıklı, ortalamanın üstünde SpA'ya ve Spe'ye sahip bir Pokemon, ayrıca STAB türleri de gayet iyi, bu da onu harika bir Choice Specs kullanıcısı yapıyor. Bu set ile Rotom-C'nin bazı büyük tehditlerini yok edebilir, rakiplerinizi yeni bir set ile şaşırtabilirsiniz, çünkü Rotom-C'yi insanlar Choice Scarf seti ile kullanıyor ve rakipler buna göre önlem alıyor.

İlk hareketimiz Volt Switch, STAB ve Choice Specs güçlendirmeleri ile birlikte rakibinizde çok büyük hasarlar bırakmakta.

Rotom'un diğer STAB'lı hareketi ise Leaf Storm. Choice Specs desteği ile harekete dayanıklı olmayan her Pokemon'u ya OHKO ya da 2HKO yapıyor. (Snorlax ve Blissey'i bunun dışında tutalım :D)

Thunderbolt, Rotom-C'yi dışarı çıkmaya zorlamayan bir diğer STAB hareketi. Bu hareket, Rotom-C'nin Leaf Storm'unu harcatmayı seven kardeşi Rotom-W gibi SubStallerlar içindir (4. Nesilde oynayan oyuncular sette bu hareketi kullanmalıdırlar.), fakat bunun yerine Rotom-C'nin iki hareketine dayanıklı olan Ferrothorn, Celebi gibi Pokemonlara karşı HP Fire kullanılabilir.

Diğer Choice setinde olduğu gibi bu sette de Trick var. Stallerlar için sette bulunan bir diğer hareket.

3) Support
- Will-O-Wisp (TM61)
- Pain Split (BW2 Move Tutor)
- Volt Switch (TM72)/ Thunderbolt (TM24)
- Leaf Storm (Mow Rotom'a dönüştüğünde)
Nature: Calm (SpD + ; Atk -)
Item: Leftovers
EV: 252 HP / 76 Def / 180 SpD

107'lik defansları, iyi bir typing'e sahip olması ve genel türlere karşı bağışıklığı Rotom-C'yi iyi bie destek Pokemon'u yapmakta. Rotom-C, OU'da en çok kullanılan Pokemonlardan Scizor'un tehditlerinden biri. Bullet Punch etkilenmemekle beraber Rotom-C, Will-O-Wisp ile Scizor'u yakabilir, fakat Scizor'un Bug Bite'ına karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Rotom-C, Will-O-Wisp'e sahipken fiziksel Pokemonlar saldırırken iki kez düşünmelidir.

Vur-kaç hareketi olan Volt Switch hasar vermekle beraber, destekçi Pokemonlar için 10 numaralık bir hamledir, fakat Pokemonunuzun daha saldırgan olmasını istiyorsanız Thunderbolt'u tercih etmelisiniz.

Rotom-C'nin diğer STAB'ı Leaf Storm ile takımınız için sorun yaratacak Pokemonları ortadan kaldırabilirsiniz.

Pain Split, Leftovers'ın yanında Rotom-C'nin 50 Base HP'sini yenilemede ve takıma desteğini sürdürmede yardımcı olacaktırş. Bu hareketi Blissey, Chansey, Snorlax gibi yüksek HP'li Pokemonlara karşı HP'niz yüksek olsa bile kullanmanızı tavsiye ederim.

4) Offensive Scout
- Leaf Storm (Mow Rotom'a dönüştüğünde)
- Volt Switch (TM72)
- Thunder Wave (TM73 ya da Move Rememberer)
- HP Fire / HP Ice (TM10)
Nature: Timid (Spe + ; Atk -)
Item: Leftovers
EV: 28 HP / 252 SpA / 228 Spe

Rotom'un Volt Switch'e sahip olması onu iyi bir scout (gözlemci) Pokemon yapmakta. Nasıl mı? Rotom-C sahaya girerken rakip de ona göre bir Pokemon ileri sürecek hareketi yapıp çıktığında başka bir Pokemon atmak zorunda kalacak, bu da istemsiz olarak rakibin takımını ortaya çıkaracak ve siz de buna göre taktiklerinizi uygulayabileceksiniz.

Thunder Wave, birçok ofansif (sweeper) takımının korkulu rüyası. Sadece Ground türleri bu saldırıdan etkilenmiyor fakat onlar için de Leaf Storm mevcut.

Hidden Power'ın türü takımınızın dengesine göre sizin tercihinize kalmış. HP Ice Dragon türlerine, HP Fire Grass, Steel türlerine etki etmekte.

Yapılabilecek Değişiklikler

- Celebi gibi Grass türü Pokemonlara karşı Signal Beam kullanılabilir.
- Reuniclus, Latios, Latias gibi Psychic türleri için Dark Pulse veya Shadow Ball tercih edilebilir.
- Rain Team kullanıyorsanız Thunder koyabilirsiniz. Ayrıca Rotom-C Rain Dance kullanarak kendi yağmurunu yapabiliyor.
- Dual Screen seti kullanılabilir, fakat bunun için Espeon, Latias gibi daha iyi tercihler var.
- Confuse Ray eklenebilir, fakat confuse çok güvenilir bir status değil.

Tehditler

[Resim: 242.gif] [Resim: 113.gif] [Resim: 143.gif]

Yüksek SpD ve HP'ye sahipler ve Rotom'un STAB'larına dayanabilirler.

[Resim: 485.gif] [Resim: 637.gif] [Resim: 392.gif] [Resim: 038.gif]

Fire türü ve yüksek SpD sahibi olmaları Rotom-C'nin işini zorlayacak.

[Resim: 286.gif]

Toxic Orb taşıyor, yani Paralyze/Burn olmaz ve Rotom-C'nin STABlarına dayanıklı.

[Resim: 251.gif]

Rotom-C'nin STABlarına dayanıklı olmakla beraber yüksek SpD'ye sahip.

[Resim: 380.gif] [Resim: 381.gif]

STABlara dayanıklı, yüksek SpD'ye sahipler ve ayrıca Refreshleri var!

[Resim: 598.gif]

Aşırı defansif ve STABlara dayanıklı.


Önemli Not: Bu analiz 5. Nesilde oynayan oyuncular için yazılmıştır!

Çimleri biçtikten sonra çimenin o güzel kokusu!
Rotom'un farklı halleri olmasa bence daha iyi bir pokemon olabilir. Bana biraz garip geliyor.Anger
(04-12-2012, 11:15 PM)Crobat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Rotom'un farklı halleri olmasa bence daha iyi bir pokemon olabilir. Bana biraz garip geliyor.Anger

Formu olan ilk pokemon değil ki
(04-12-2012, 11:15 PM)Crobat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Rotom'un farklı halleri olmasa bence daha iyi bir pokemon olabilir. Bana biraz garip geliyor.Anger

Rotom'un normal hali diğer hallerine göre daha güçsüz aslında. Bence Rotom 4. nesilde iyi tanıtılamadı, bu yüzden böyle bir değişikliğe gidildi, iyi de oldu.
Bence çok bilgilendirici bir paylaşım, pokemona yeni şeylerin eklenmesi veya eskilerin geliştirilmesi oyunu daha güzel yapıyor. Ellerine sağlık çok güzel bir paylaşım.