Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon formlarının özellikleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bu konuda oyunda yer alan 5 Pokémon formu hakkında bilgi vereceğim.

Bu formlar şöyle sıralanıyor; Normal - Ancient - Shiny - Dark - Mystic.

Normal Pokémonlar;

[Resim: Bulbasaur.gif] [Resim: Lugia.gif] [Resim: Eevee.gif]

Normal Pokémonların hiçbir artı özelliği yoktur.

Ancient Pokémonlar;

[Resim: Ancient%20Bulbasaur.gif] [Resim: Ancient%20Lugia.gif] [Resim: Ancient%20Eevee.gif]

Ancient formdaki Pokémonlar rakiplerinin ekstra özellikleri karşı dirençlidir ve bu etkiler onların üzerinde işlemez. Örneğin Ghost pokémonlarının bazı atakları rakip pokémonu korkutur veya uyutur. Ancient Pokémonlar bu tür durumlardan etkilenmez. Ayrıca %25 fazla defans gücüne sahiptir. Yani Normal Eevee bir saldırıdan 100 HP zarar alıyorsa Ancient Eevee 75 HP alır. Görünüş olarak ise Ancient Pokémonlar, Normal Pokémonlara göre biraz daha sarı, antik bir görünüme sahiptir.

Dark Pokémonlar;

[Resim: Dark%20Bulbasaur.gif] [Resim: Dark%20Lugia.gif] [Resim: Dark%20Eevee.gif]

Dark formdaki Pokémonların artısı atak gücüdür. Dark formundaki Pokémonlar diğer formlara göre (Shiny,Ancient,Normal,Mystic) %25 daha güçlü atak yapar. Örneğin bir 100 level Normal Pikachu Thunder saldırısıyla rakibine 100 HP zarar veriyorsa 100 level Dark Pikachu 125 HP zarar verir.Dark formdaki Pokémonlar, Normal Pokémonlar'a göre daha koyudur.

Shiny Pokémonlar;

[Resim: Shiny%20Bulbasaur.gif] [Resim: Shiny%20Lugia.gif] [Resim: Shiny%20Eevee.gif]

Shiny Pokémonlar'ın diğer türlere göre artısı HP'leridir. Shiny Pokémonlar diğer formdaki Pokémonlara göre %25 daha fazla HP'e sahiptir. Diğer formdaki Pokémonlar 100 level'a ulaştıklarında maksimum HP'leri 400 iken Shiny Pokémonlar 500 HP'de olurlar. Shiny Pokémonlar dış görünüş olarak bu formlar arasında en iyi ve en değerlileridir. Renkleri Normal Pokémonlara göre daha parlaktır ve göze hoş gelir.

Mystic Pokémonlar;

[Resim: Mystic%20Bulbasaur.gif] [Resim: Mystic%20Lugia.gif] [Resim: Mystic%20Eevee.gif]

Mystic Pokémonlar'ın diğer türlere göre artısı savaş anında rakibi korkutmak ve onun atak yapmasını önlemektir. Fakat bunu siz belirleyemezsiniz. Savaş esnasında atak yaptıktan sonra kendi kendine olur. Rakibiniz Scared durumunda kalır ve birkaç el atak yapamaz. Mystic Pokémonlar adında da anlaşılacağı üzre mistik bir görüntüye sahiptir. Normal Pokémonlara göre biraz daha saydam görünümleri vardır.

Değer sırasına göre formlar ise; Shiny > Dark > Mystic > Ancient > Normal