Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Rain Team İncelemesi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: rain.png]
Genel Bakış:

Rain Takımı çoğu nesilden biri güçlü hava takımı olmuştur. Hele bu nesil Politoed'in Dream World yeteneği Drizzle'ın gelmesi ile birlikte bu sene rain takımları oldukça çok kullanılmaya başladı. Buna ek olarak Dry Skin, Rain Dish ve Swift Swim gibi abilityleri olan pokemonlar Yağmurda etkilerini gösterir. Rain Takımlarında hem ofansif pokemon hemde defansif pokemon kullanabilirsiniz.

Örnek Defansif pokemon Ferrathorn. Grass / Steel tipi olması onu ateş türünden 4 kat yemesine sebep oluyor. Ancak Ferrathorn'u Rain Takımında kullanırsak bu sorunu çözebiliriz. Başka bir Pokemon ise Viriziondur. Rain sayesinde Ateşe karşı zayıflığı ortadan kalkar. Virizion'un mükemmel Speed ve Special Defense'ından yararlanırak Calm Mind kullanabiliriz. Böylece hep special offensive pokemonların işini zorlaştırırız hemde Special Attackımız yükselir. Son olarak Rain Team diğer hava takımları Sand Team ve Sun Team ile sık sık mücadele ettiği görülür.

Yağmurun Etkileri:

*Su Saldırıları %50 oranla artar
*Ateş Saldırıları %50 oranla düşer
*Solarbeam haraketinin şarz edilme süresi 2 tur olur.
*Hurricane ve Thunder %100 Vurur. Ayrıca Rakip Pokemon Protect ve Detect yaptığı halde %25 oranla vurma ihtimalı vardır.
*Weather Ball Hamlesi Su tipi saldırısına dönüşür.
*Synthesis, Moonlight, ve Morning Sun saldırıları Pokemonun canını %25 doldurur.
*Swift Swim abilitysi olan Pokemonların hızı 2 katına çıkar.
*Hydration abilitysi olan Pokemonlar statüs etkilerinden korunur. (Paralyze, Poison vb.)
*Dry Skin abilitysi olan Pokemonlar her tur HP'si yükselir. Ayrıca bir Su saldırısına maruz kalırsa o Pokemonun canı %25 dolar.
*Rain Dish abilitysi olan Pokemonlar her tur HP'si %6,25 oranla dolar.
*Castform Su Pokemonuna dönüşür.


Drizzle Kullanıcısı:

[Resim: 186.png]

Politoed Her yağmur takımının gerekli bir pokemonudur. Abilitysi ile Rain Teamın anahtarı olarak görülür. Özellikle Politoed'ın dengeli statları olması hem Ofansif hemde Defansif olarak kullanabilme özelliğini taşıyabiliyor. Hydro Pump öğrenebilmesi ile birlikte çoğu pokemona iyi hasarlar verebiliyor. Dahasıda Focus Blast, Ice Beam ve diğer su türlerine vurmak için Hidden Power Grass'ı kullanabilir. Son olarak Politoed'ın takıma destek verici haraketleride vardır.

Ofansif

Su Pokemonları:

Starmie

[Resim: 121.png]

Yüksek Hızı ve Special Attackı ile Starmie Rain Takımlarında iyi bir sweeper olarak kullanabiliyor. Recover öğrenebilmesi ile birlikte HP'si azaldığı zaman tekrar doldurabiliyor. Ayrıca Recover yerine kullanabilen Rapid Spin ile birlikte Rakibin Spikes, Toxic Spikes ve Stealth Rock gibi hamleleri geri yansıtabiliyor. Dahası da Hydro Pump, Ice Beam ve Thunder'ı bir arada kullanabilen az pokemonlardan biridir.

Rotom-W

[Resim: 503.png]

Su ve Elektrik türü olması ile birlikte Rotom-W Rain Takımlarında kullanmak için mükemmel bir seçim olabilir. Drizzle Etkisinde Rotom-W Hydro Pump kullanarak çoğu pokemonu yokedebilir. Defansif statları iyi olduğu için Rotom-W çoğu saldırılara dayanabilir. Ayrıca Rotom-W'nin %100 İsabetli Thunder ve Volt Switch'i kullanma yeteneğide vardır.

Azumarill

[Resim: 184.png]

İlk Bakışta Azumarill fazla kullanılmayan Pokemon olarak görünüyor. Ayrıca Kötü İstatistikleri ile kullanılmaya değmez pokemon olarak gelebilir. Ancak Abilitysi Huge Power Sayesinde Attack Statını 2 Kat oranla yükseltiyor ve Waterfall gibi STAB saldırıları ile yağmurda Azumarill korkunç bir fiziksel canavara dönüşebiliyor. Gyarados'un Aksine Ferrathorn'u yenmek için Superpower kullanabiliyor.

Gyarados

[Resim: 130.png]

Gyarados Azumarill gibi Rain Takımlarında Psychial Attacker olarak kullanılabilir. 125 Attack statı ile Su Ejderi dostumuz Dragon Dance ile hem Attack hemde Speed'ini yükseltebilir. Bu yeteneği sayesinde sahadaki tüm pokemonları kaldırabilir. Dezavantajlı kısımları ile Ferrathorn'u malesef yenemiyor. Stealth Rock'tan %25 etkilenmesi büyük sorun ve Azumarill gibi Superpower kullanamıyor.

Diğer Türler:

Tornadus

[Resim: 671.png]

Tornadus Rain Teamlarında mükemmel bir ofansif pokemon olarak kullanılabilir. Ayrıca sadece Flying türü olmasıda gerçekten ilginçtir. Güçlü saldırı olan Hurricane'ı öğrenebilmesi ve STAB olması ile birlikte Rain Teamlarında kullanılabilir. Harika bir Special Attack ve Speed statı olmasına rağmen Attack statındanda yararlanabilir. Ferrathorn gibi Çelik türlerini incitmek için Focus Blast ve Hammer Arm kullanılabilir. Hammer Arm saldırısını Daha çok Sand Takımlarında kullanılan Tyranitarı öldürmek için kullanabiliriz.

Toxicroak

[Resim: 459.png]

Toxicroak Rain Takımlarında kullanılan başka ofansif pokemonlardan biridir. Abilitysi Dry Skin sayesinde Her Tur HP'si % 12.5 oranla doluyor ve Su saldırılarındanda hasar almıyor. Tam anlamı ile Su Pokemonların Korkulu Rüyası diyebilirim. Zehir Türü olduğu için Toxic saldırılarından etkilenmez. Attackı harika olduğu için Bulk Up ile bunu dahada arttırabiliriz. Fazlası ise Defense'ımız arttığı için bir çok pokemonu avlayabiliriz.

Jolteon

[Resim: 135.png]

Jolteon'un inanılmaz hızı ile birlikte yüksek Special Attackı ile birlikte Rain Takımlarında kullanmak için en iyi elektrik pokemonlarından biridir. Starmie ve Tornadus gibi ofansif pokemonların gözünü korkutabilisiniz. Abilitysi Volt Absorb ile elektrik saldırılarından etkilenmezsiniz. Örnek Rain Takımında şöyle strateji kullanabilirsiniz. Gyarados'a karşı bir Elektrik pokemonu çıktığı zaman hemen Jolteon'u seçebilirsiniz. Böylece HP'nizin %25'i artmış olacak.
Choice Specs ile Thunder/Shadow Ball/Hidden Power Ice/Volt Switch gibi bir set kullanabilirsiniz.

Scizor

[Resim: 212.png]

Scizor Rain Takımlarında kullanmak için harika bir ofansif pokemonudur. Özellikle Bug / Steel türü pokemon olduğu için Ateşten 4 kat hasar alması onu dezavantajlı yapıyor. Ancak Rain Takımında kullandığımızda bu dezavantajı kapatabiliriz. Abilitysi sayesinde Swords Dance ile birlikte STAB olan Bullet Punch ve Bug Bite saldırıları ile birlikte Rakibin çoğu pokemonu yere indirebiliriz. Ancak Rakibin Heatran, Rotom-W gibi türden pokemonu varsa Scizor'u geri çağırmanız önerilir.

Defansif



Vaporeon


[Resim: 134.png]


İnsanların çoğu sağlam bir Rain Team için pokemonlar ararken genellikle Vaporeon'u göz ardı ederler. Vaporeon bu yüzden sık sık Rain Teamlarda tehdit oluşturmak için fiziksel duvar (physical wall) olarak kullanılır. Aynı zamanda Dream World ile birlikte gelen yeni abilitysi Hydration sayesinde Vaporeon'u status durumlarından karşı bağışıklık kazanıyor.

Tentacruel


[Resim: 73.png]


Tentacruel'in Rain Dish yeteneğine sahip olması ile birlikte Rain Teamlarında Tentacruel oldukça popüler bir pokemon oldu. Toxic Spikes saldırısını öğrenebilmesi sayesinde karşı takımdaki pokemonları yıpratmaya yardımcı olur. Tentacruel'in 120 Special Defense ve 100 Speed gibi güzel mi güzel statları vardır. Aynı zamanda Rapid Spin öğrenebilmesi sayesinde Rain Team'ı engelleyen Ferrothorn'a karşı güzel bir cevap olabilir.



Ferrothorn


[Resim: 628.png]

Ferrothorn bir Rain Team için harika pokemondur. Grass / Steel türü olması ile birlikte Su pokemonlarına karşı üstünlük sağlar. Aynı zamanda Ferrothorn'un inanılmaz 74/131/116 defans statı vardır. Rain sayesinde Celebi ve Latios gibi sık sık Ferrothorn'u durdurmak isteyen pokemonların saldırın gücü yarı yarıya iniyor.



Jellicent

[Resim: 623.png]
Jellicent 5.nesil ile birlikte yeni gelen pokemonlardan biridir. Jellicent Water / Ghost olmasıyla harika tür kombinasyonu vardır. Ayrıca takımlarda su saldırılarını engellemek amacıyla Jellicent'i çıkarabilirsiniz. Jellicent Will-O-Wisp saldırısı ile pokemonları yakma gibi tehdit oluşturabiliyor. Aynı zamanda Jellicent'in Recover'ı öğrenebilmesi ile birlikte sahada daha fazla uzun hayatta kalabiliyor. Rakiplerinizi çırdırtmak için iyi bir pokemon.



Gastrodon


[Resim: 428.png]

Bu nesil ile birlikte Politoed'a Drizzle yeteneği gelmesi ile birlikte Gastrodon'da NU'dan OU'ya büyük bir yükselme oluşmuştur. Bunun sebebi ise Storm Drain yeteneği borçlayabiliriz. Aynı zamanda bu yeteneği sayesinde 2 türe karşı bağışıklık kazanmış oluyor. Hızının kötü olması sebebiyle yinede HP'si ve defansif statları iyidir. Storm Drain sayesinde su saldırını sadece önlemiş olmuyor. Fazlası Special Attack'ı yüksek bir oranda yükseltiyor.
yemin ederim bugün aklımdan geçiyordu rain team incelemesi :D ,eline sağlık.
Buarada yeni gelen Keldeo'da çok iyi rainde Hydro Pump'u yetmezmiş gibi.Tabii bir de thunder & water pulse jirachi var :D
jirachiyi defansiflere yazıcak bence :D
Çok vardıda ofansif pokemonlar ama birçoğunu yazmadım. Yoksa 1 Sayfa kadar yazı yazmış olacaktım. Jirachiyi yazmayı düşündüm ama sonradan vazgeçtim bir ara yazarım.
Jirachi hem ofansif hem defansif olarak iyi iş görüyor rain teamlarda ofansif olarak Genesectde kullanılabilir Rainlerde Scizor gibi

Ellerine sağlık :)
Konu Güncellenmiştir.

Defansif pokemonlar eklendi.
Ofansif olarak Kingdra eklenmeli diye düşünüyorum
(26-12-2012, 07:17 PM)mewfifteen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ofansif olarak Kingdra eklenmeli diye düşünüyorum
swift swim rain takımlarında yasak
(26-12-2012, 07:17 PM)mewfifteen Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ofansif olarak Kingdra eklenmeli diye düşünüyorum
(26-12-2012, 07:51 PM)cem77 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]swift swim rain takımlarında yasak
Aslında Pokemon'un düzenlediği VGC turnuvalarında Drizzle/Rain Dance + Swift Swim yasak değil, fakat biz de diğer bütün Pokemon forumları gibi Smogon'un koyduğu tier kurallarını kabul ediyoruz. Bu kurallarda da Drizzle/Rain Dance + Swift Swim yasağı var.