Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 160 - A Goldenrod Opportunity
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: A Goldenrod Opportunity
Japonca Adı: Goldenrod Gym! Speed and Power?!?
Türkçe Adı : Bir Goldenrod Fırsatı


[Resim: genizet.png]

Buraya varmaları oldukça uzun zaman aldı. Ama sonunda Ash ve arkadaşları onlar için dönüm noktası olan yere, Johto’ya geldiler.

Ash sonunda Goldenrod Şehri’ne vardığı için heyecanlıdır. Çünkü üçüncü rozetini kazanabilecektir. Misty ve Brock ise şehrin büyüsüne kapılmışlardır.Ash hemen onları uyarır ve Goldenrod Spor Salonu’na giderler. Ancak o da ne? Salon yarına kadar kapalıdır. Ash biraz hayal kırıklığına uğrar ama yapacak bir şey yoktur. Bu yüzden gidip şehirde takılmaya karar verirler.

Şehirde dolaşmaya başlayan kahramanlarımız sürekli çıkmaz sokaklara girmektedirler. En son girdikleri sokakta Pikachu birden bir şeyler duyar ve sokağın başına doğru koşmaya başlar. Bu sırada karşısına çıkan bir Clefairy ile çarpışır. Hemen arkasından Clefairy’nin eğitmeni ortaya çıkar. Kızın adı Whitney’dir.

Tanışma faslından sonra Whitney kahramanlarımızın galeriye gitmek istediğini öğrenir ve onları götürebileceğini söyler. Ona güvenen kahramanlarımız Whitney’i takip etmeye başlar. Ancak Whitney sürekli yolları karıştırmaktadır. Bu yüzden oradan oraya dolanıp durmaktan başka bir şey yapmazlar.

Bu arada Roket Takımı’nın başı da bir mağazada derde girmiştir. Bedava sanıp yedikleri tüm yemeklerin parasını ödemek zorundadırlar. Bunu da orada çalışarak yapacaklardır. Ancak birden mağazada bir Clefairy görürler ve çalışmayı falan unutup onun peşine düşerler. Bu Clefairy Whitney’in Clefairy’sinden başkası değildir ve onun yokluğunu fark eden kahramanlarımız aramaya koyulurlar.

Roket Takımı burun farkıyla Clefairy’yi yakalar ve kaçmaya başlar. Whitney ve dostlarımız da onları takip eder. Bu şekilde istasyona kadar sürer. İstasyona varınca Roket Takımı insan kuvvetiyle raylarda giden küçük bir araç bulurlar. Ancak o kadar yavaştır ki Pikachu onların yanında yürümektedir. Ash’in saldırı emriyle Pikachu Roket Takımı’nı şoklamak üzereyken Jessie Clefairy’yi geri verir. Kahramanlarımız da sorunu çözdüklerini düşünürler. Fakat Roket Takımı son anda Pikachu’yu yakalar ve kaçmaya devam eder. Whitney de hemen Clefairy’ye Metronom kullanmasını söyler.

Metronom saldırısı sayesinde bir küçük bir hortum çıkar ve Pikachu’yu Roket Takımı’ndan geri alırlar. Serbest kalan Pikachu Şimşek saldırısını kullanır. Bu da Roket Takımı’nın aracının elektormanyetik motorunun çalışmasına neden olur ve Roket Takımı son hızla gözden kaybolur. Ash yardımı için Whitney’e teşekkür eder ve Whitney de ona bir maç yapmayı önerir. Ama Ash asıl salon maçına hazırlanmak istediği için reddeder. Bunun üzerine Whitney Goldenrod salon liderinin kendisi olduğunu söyler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Squirtle

Bunun üzerine Whitney ve kahramanlarımız salona dönerler ve maç başlar. İlk tur Nidorina’ya karşı Cyndaquil’dir. Nidorina Zehirli İğne saldırısını kullanır ancak Cyndaquil art arda iki Alev Fırlatıcısı ile Nidorina’nın işini bitirir. Bunun üzerine Whitney ikinci Pokémon’unu seçer. Bu Clefairy’dir.

Clefairy hızlı bir Metronom ile başlar. Ancak Metronom sonucunda sadece Sıçratma saldırısı meydana gelir ve tabi ki hiçbir işe yaramaz. Cyndaquil bunun üzerine alevlerle saldırır ancak Clefairy korkar ve Whitney de onu geri çağırır. Ash ikinci turu da kazanmış olur. Whitney’in geriye bir Pokémon’u kalmıştır ve o da Miltank’tir.

Miltank: Süt ineği Pokémon’u. Miltank’den yaralı Pokémonlar’ı iyileştiren oldukça besleyici bir süt elde edilir. Miltanklar sinirli olabilirler ve Pokémonlar onlarla savaşmak istemez.

İki maçı kolayca kazanan Ash Miltank’i küçümser ancak işler sandığı gibi gitmez. Miltank güçlü Yuvarlanma saldırılarıyla Cyndaquil’i yener. Ash ikinci olarak Totodile’ı seçer. Su Silahı ile Miltank’ı durdurmaya çalışırlar ancak işe yaramaz. Miltank yine bir Yuvarlanma saldırısıyla Totodile’ı da oyun dışı bırakır.

Ash’in son seçimi Pikachu olur. Ancak elektrik saldırıları da Miltank üzerinde işe yaramaz. Pikachu da aynı sert Yuvarlanma saldırılarına maruz kalır ve yenilir.

Kaçırdığı bu Goldenrod fırsatının ardından Ash yeni bir maç olacağını umuyordu. Ama Whitney’le nasıl başa çıkacaktı? Ya da Johto’ya yaptığı yolculuğu şanla bitiren Miltank’le nasıl baş ederdi? Kesin olan bir şey vardı ki Ash’in savaşı kesinlikle başlamıştı.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Brock
Jessie
James
Whitney



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani155.gif] [Resim: rsiconani158.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani202.gif]


Whitney: [Resim: rsiconani035.gif] [Resim: rsiconani030.gif] [Resim: rsiconani241.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Ash Whitney'i yenmeyi denedi ancak başaramadı.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Haruka
bu maçı çok saçma buluyorum 2 Pokemonu çok kolay bi şekilde yenip 3 Pokemonla bi Pokemonu hiç zorlayamamak hasar verememek saçma hiç heycan yokdu maçda
(21-10-2012, 07:40 PM)ExtraLiqht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]bu maçı çok saçma buluyorum 2 Pokemonu çok kolay bi şekilde yenip 3 Pokemonla bi Pokemonu hiç zorlayamamak hasar verememek saçma hiç heycan yokdu maçda

aynen ya ama ash de olsa o miltank ve oda rollout yapsa kendisi yenilir kesin
oyunlarda da en zor rakiplerden ama o miltank