Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Yeni Çitftleşme Sistemi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Pokemon Black 2 & White 2 çiftleşme sistemine birçok değişiklik getirdi.Bu değişiklikler yumurtadan çıkacak pokemonla ilgili istediğimiz birçok özelliği önceden sağlamamıza yardım ediyor.Bu yeni gelen özelliklerin çoğu yumurtadan çıkacak pokemonun kişiliğiyle ilgili özelliklerden,Nature ve Pokemon Yetenekleri'nden oluşuyor.Yine de pokemon yumurtasının çatlamasıyla ilgili bazı yardımcı değişiklikler de eklenmiş.Diğer birçok pokemon oyununun aksine Black 2 & White 2 oyunlarında Elite Four'u yenmeden pokemon çiftleştirmesi yapamıyoruz.

Nature Sistemi:

Pokemon Emerald ile ebeveyn pokemondan birinin Nature'sini aktarabilmemizi sağlayan bir özellik gelmişti.İlk başta bu sadece anne pokemon için geçerliyken Heart Gold ve Soul Silver oyunlarından itibaren bu hem anne hem de baba için geçerli oldu.%50 şans ile Nature aktarılabiliyordu.Pokemon Black 2 & White 2'de bu tekrardan değişti.Artık yumurtadan çıkacak pokemonun Nature'si,Everstone'si bulunan ebeveyn pokemonun Nature'siyle aynı olacak.Hem anne hem de baba da Everstone varsa her biri için %50 şans ile kendi Nature'sini geçirebilecek.

Pokemon Yeteneği Sistemi:

Nature'ler Pokemon Ruby & Sapphire'de tanıtıldığından beri,eğer bir pokemonun iki tane pokemon yeteneği varsa bu yeteneklerden birini alma şansı %50'ydi.Pokemon Black 2 & White 2 ile bu değişti.Şimdi pokemonun yeteneğinin ne olacağı anne pokemona bağlı.Eğer annenin yeteneği ,alabileceği yeteneklerden ilk sırada olansa bebek pokemonun alabilceği yeteneklerden ilk sıradakini alma olasılığı %80 olacak.Eğer ki annenin yeteneği alabileceği yeteneklerden ikinci olansa, bebek pokemonun alabileceği yeteneklerden ikinci sıradaki olanı alma olasılığı yine %80 olacak.Mesela anne pokemon Venomoth için alabileceği yeteneklerden ilk sıradaki Shield Dust,ikinci sıradaki ise Tinted Lens'dir.Bebek pokemon Venonat içinse alabileceği yeteneklerden ilk sıradaki Compoundeyes,ikinci sıradaki ise Tinted Lens'dir.Eğer anne Venomoth ilk sıradaki yeteneği Shield Dust'ı almışsa bebek pokemon Venonat'ın ilk sıradaki yeteneği Compoundeyes'ı alma şansı %80'dir.İkinci sırada olan Tinted Lens'i alma olasılığı da %20'dir.

Black & White oyunlarında olduğu gibi anne pokemonun yeteneği Gizli Yeteneği'yse ve baba pokemonun normal yeteneklerden birine sahipse bebek pokemonun Gizli Yeteneği alma şansı %60 oluyor.Diğer yeteneklerini alma olasılığı da her biri için %20 oluyor.

Eğer Ditto anne veya baba olarak kullanılırsa bebek pokemon sadece normal yeteneklerini alabiliyor ve her bir yeteneği %50 şans ile alma olasılığı bulunuyor.

Yumurta Çatlama Sistemi:

Yumurtaları bölgeleri gezerek çatlatma olayı herzaman biraz zahmetli olmuştur.Pokemon Emerald'da takımınızda Magma Armor veya Flame Body yeteneği olan bir pokemon yumurtanın çatlaması için gereken adımı yarılıyordu.Black & White ile tanıtılan Hatching Power da gereken adımları yarılayabiliyordu.Black 2 & White 2 oyunları bunu biraz da kolaylaştırdı.Join Avenue'da Level 15'e geldiğimizde ve Elite Four'u yendikten sonra bakımevi mağazaları açan insanları farkedebilirsiniz.Bu mağazalar pokemonların çatlamasını etkileyen bazı özel eşyalar satabiliyor.
Bu eşyalar günde bir kere satın alınabiliyor ama yumurtaların çatlaması için gereken miktarı önemli ölçüde azaltıyor.Eğer eşya gereken miktarı sıfıra indirirse yumurta mağazadan uzaklaştığımız anda çatlıyor.Eşyalar ise:

Eşya İsmiMağazanın İsmiEşyanın Etkisi
Incubating Lv1 BakımeviYumurta yavaşça çatlamaya başlar.Çatlaması normalden çok az daha hızlıdır.%5 daha çok hızlanır.
Incubating Lv2BakımeviYumurta yavaşça çatlamaya başlar.Çatlaması normalden biraz daha hızlıdır.%30 daha çok hızlanır.
Incubating Lv3 BakımeviYumurta yavaşça çatlamaya başlar.Çatlaması normalden oldukça hızlıdır.Çatlama için gereken adımları 5,120 azaltır.
Incubating Lv4 BakımeviYumurta yavaşça çatlamaya başlar.Birçok yumurtayı hızlandırabilirsiniz.Çatlama için gereken adımları 7,680 azaltır.
Incubating Lv5 BakımeviYumurta yavaşça çatlamaya başlar.Bütün yumurtaları hızlandırabilirsiniz.Çatlama için gereken adımları 10,280 azaltır.
Ov çok karışıkmış yetenek işini anlamadım :D
Süper :D Nature ve kabiliyet en çok dikkat ettiğim özelliklerden bir kaçı.Ama black,white 2 için day care'a ulaşmak tam bir eziyet.Öncelikle elit four yenilmeli,şampiyon olunmalı ve uluslararası pokedex alınmalı.Benim gibi yumurta halinden yetiştiren biri için kötü birşey :(
(20-10-2012, 04:24 PM)PhoenixTR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Ov çok karışıkmış yetenek işini anlamadım :D
Aslında o kadar zor değil.Annenin aldığı yeteneğin, normal alabildiği yeteneklerden birinci sıradaki mi yoksa ikinci sıradakini mi aldığıyla ilgili.Mesela pidgeot 3.nesilde keen eye yeteneği ortaya çıktı.4.nesilde de tangled feet yeteneği de eklendi.Bu durumda ilk sıradaki yeteneği keen eye ikinci sıradaki yeteneği tangled feet olmuş oluyor.Eğer bir pidgeot tangled feet yeteneğini almışsa -ki ikinci sırada bulunuyor tangled feet- doğacak pidgeynin anneden dolayı ikinci sırada bulunan yeteneği alma olasılığı daha fazla.Pidgey aynı pidgeot gibi keen eye veya tangled feet alabiliyor ama ikinci sıradaki yeteneği tangled feeti alma olasılığı daha fazla.Yani kısacası anne ve çocuğunun alabileceği yetenekler aynıysa anne yeteneğini çocuğuna %80 olasılıkla geçirebiliyor.Aynı değilse üstte yazdığım sıra olayı geçerli.
yumurtadan Pokemon yetiştirmiyorum pek sebebi 1 levelden kas falan baya uğraş gerektiriyor :D ama bi dahaki oynadığım Pokemon oyununda deniycem yumurtadan Pokemon yetiştirmeyi :)
(20-10-2012, 06:49 PM)ExtraLiqht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]yumurtadan Pokemon yetiştirmiyorum pek sebebi 1 levelden kas falan baya uğraş gerektiriyor :D ama bi dahaki oynadığım Pokemon oyununda deniycem yumurtadan Pokemon yetiştirmeyi :)
Kimse uğraşmıyor çünkü avantajları çok az çiftleştirmenin wild pokemon yakalamak yerine.Ekstra öğrenilebilecek saldırılar yanında EV,IV'ler filan da bebek pokemona geçirilebilse daha iyi olabilir.
(20-10-2012, 06:55 PM)InFamous Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kimse uğraşmıyor çünkü avantajları çok az çiftleştirmenin wild pokemon yakalamak yerine.Ekstra öğrenilebilecek saldırılar yanında EV,IV'ler filan da bebek pokemona geçirilebilse daha iyi olabilir.

ben daha hiç yetiştirmedim dediğim gibi yumurtadan ama bi dahaki oynadığım Pokemon oyununda deniycem yumurtadan yetiştirmeyi ama avantaj göremiyorum bende wild pokemondan farkı yok. anca nadir Pokemon olursa yumurtadan yetiştirmek mantıklı başka türlü yetiştirilmesinde bi anlam yok ama zevk meselesi tabii :D adam seviyordur çiftleştirip yetiştirmeyi öyle yapar :D
Mesela gizli yeteneği sahip bir frillish var kız. Ben bundan gizli yeteneğe sahip Solosis elde edebilirmiyim. Ayrı üreme grubundalar. :D
hayır kız olan frillishse bebek frillish olacaktır zaten
(20-10-2012, 07:20 PM)ExtraLiqht Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(20-10-2012, 06:55 PM)InFamous Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Kimse uğraşmıyor çünkü avantajları çok az çiftleştirmenin wild pokemon yakalamak yerine.Ekstra öğrenilebilecek saldırılar yanında EV,IV'ler filan da bebek pokemona geçirilebilse daha iyi olabilir.

ben daha hiç yetiştirmedim dediğim gibi yumurtadan ama bi dahaki oynadığım Pokemon oyununda deniycem yumurtadan yetiştirmeyi ama avantaj göremiyorum bende wild pokemondan farkı yok. anca nadir Pokemon olursa yumurtadan yetiştirmek mantıklı başka türlü yetiştirilmesinde bi anlam yok ama zevk meselesi tabii :D adam seviyordur çiftleştirip yetiştirmeyi öyle yapar :D

Çiftleştirmeyle saldırı öğrenebiliyor.
Sayfalar: 1 2