Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash'in Şapkası [Makale]
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Bu makalede sizlere Ash'in Şapkası ile bilgiler vermeye çalışacağım. Neden böyle bir konu seçtin derseniz bilemiyorum ilgimi çekti. :D
Ash'in şapkası ilk sezonlardan itibaren görmeye alışkın olduğumuz en önemli eşyalarından biri.Bizim bu Ash dört farklı seri de toplam dört farklı şapka değiştirdi.Şimdi farkı konu başlıkları ile bunları inceleyelim.


"Pokémon League Expo" Şapkası


[Resim: 180px-Ash_hat_OS.png]

İşte resimde görülen şapka Ash'in ilk şapkası ve benim de en sevdiğim şapkasıdır.Ash, pokémon yakalarken şapkayı ters çevirir ve pokebalları böyle atar. Kanto , Portakal Adaları ve Johto'da bu şapkayı takar.Kırmızı ve beyaz renkleri hakimdir ve üzerinde bir "L" harfi vardır.Johto yolculuğunun sonunda bir daha bu şapkayı çeviremeyecektir.


"Advanced Generation " Şapkası


[Resim: 180px-Ash_AG_hat.png]

Johto'dan döndükten sonra annesinin verdiği yeni kıyafetlerle birlikte şapka da yenilenir.Yeni şapka da yine kırmızı bir renk hakimdir ama bu sefer işaret değişmiştir. "L" simgesi gidip yerine bir pokeball simgesi gelmiştir. Aipom tarafından defalarca çalındı. :D Diamond&Pearl serisi başlayana kadar kullandığı bu şapkayı çok az çevirmiştir. Advanced Generation bittikten sonra şapka da değişmiştir.

"Diamond&Pearl " Şapkası


[Resim: 180px-Ash_DP_hat.png]

Sinnog bölgesine geldiğinde annesi tarafından verilen kıyafetlerle birlikte şapka da değişmiştir.Şapkanın sembol rengi hariç hiç bir şeyi değişmemiştir. Bu şapka sadece "The Semi-Final Frontier!" isimli bölümde çevrilmiştir.

"Best Wishes " Şapkası


[Resim: 180px-Ash_BW_hat.png]

Yeni seri de Ash kırmızı ve açık mavi bir şapka takmakta. Son iki serinin aksine bu sefer pokeball sembolünün tamamı gözükmektedir. Bu seri de Ash eskisi gibi şapkasını daha çok ve aynı şekilde çevirmeye başlar. Seri de toplam üç kere Ducklett çetesi tarafından çalınmıştır.

[Resim: 180px-Hat_compare.png]


Değerlendirme :
Benim pek beğenmediğim bir makale oldu. Gerek kısa , gerekte aceleden dolayı saçma bir anlatım olması sebeplerden bir kaçı.Eğer hatalarımı görürseniz pm yoluyla bildirirseniz sevinirim. Hemen düzeltmeye çalışacağım.
bence çok güzel olmuş
Ash'in son şapkasına hastayım... Ilk şapka bana çok basit geliyor. Güzel makale ;)
Bencede çok hoş olmuş :) bir de bence en örjinali ilki :D
1. ve 4. şapkasının karşılaştırıldığı resimde. Bilmiyorum belki boyuttan kaynaklanıyor olabilir ama Ash ın kafası bayaa değişmiş. :d
Çok güzel olmuş :shy: