Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 154 - Hot Matches
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Hot Matches
Japonca Adı: Skarmory Vs. Cyndaquil! Steel Wings
Türkçe Adı : Ateş Parçaları


[Resim: genizet.png]

Bir gece dinlendikten sonra dostlarımız tekrar Goldenrod Şehri'ne doğru devam ettiler.

Pokémon Merkezi’nden çıkan dostlarımız çok acelesi olan bir çocukla çarpışırlar. Dostlarımız çocuğun acele etme sebebinin yaralı Growlithe’i olduğunu görürler. Ash’in bunu yapan kişinin nerede olduğunu sorması üzerine çocuk o kişinin eski dağ köprüsünde olduğunu söyleyerek uzaklaşır. Oradan uzak durmalarını söyleyen çocuğun uyarısını dinlemeyen Ash, eski dağ köprüsüne gitmeye karar verir.

Dostlarımız yolda rakibin ne tür bir Pokémon kullanabileceğini tartışırken Roket Takımı da her zamanki gibi peşlerine düşer.

Dağa varan dostlarımız kenarda duran bir kız görürler. Ve Brock zaman kaybetmeden Miki adındaki kıza sırnaşmaya başlar. Brock’un ona dağlarda tehlikeli birinin olduğundan yalnız kalmaması gerektiğini söylemesi üzerine genç kız o kişinin kendisi olduğunu söyler. Brock şaşkınlığını henüz üzerinden atamamışken, Miki Brock’a ateş Pokémon’u kullanması şartıyla maç teklif eder. Brock, Miki’nin teklifini düşünmeden kabul eder.

Miki Pokémon olarak Skarmory’i seçtikten sonra dostlarımız bir kez daha hayrete düşer. Bu Pokémon’la ilk kez karşılaşan Ash kontrol etmek ister.

Skarmory: Zırhlı kuş Pokémon’u. Skarmory çalılık yerlerde yuvalanır ve dikenler tarafından devamlı çizildiğinden tüyleri jilet gibidir.

Skarmory’nin Çelik Tipi olduğunu gören dostlarımız Miki’ye rakip olarak neden Ateş Tipi istediğini sorarlar. Miki ise Skarmory ile uzun süredir dağlarda çalıştıklarını ve bu çalışmaların sonucunu görebilmek için rakip olarak Çelik Tipi’ne karşı üstün olan Ateş Tipi Pokémonlar seçtiklerini söyler.

Aralarındaki konuşmadan sonra Brock, Vulpix’i seçer ve karşılaşma başlar. Savaşa hazır olan Skarmory yükseklere havalanır. İyice yükselen Skarmory, havadan hızla Vulpix’in üzerine inişe geçer. Brock, Vulpix’e Ateş Fırlatıcı kullanmasını söyler ancak Skarmory, Çeviklik kullanarak saldırıdan kurtulur. Vulpix’in tehlikede olduğunu gören Brock ona aynı şekilde Çeviklik kullanmasını söyler. Ama Skarmory’den sıyrılamayan Vulpix onun Çelik Kanat saldırısına maruz kalarak maç dışı kalır.

Yenilen Brock yerini Ash’e bırakır. Ash, Cyndaquil’i yollar. Ancak Cyndaquil ateşini aktif edemeyecek kadar soğuk durumdadır. Skarmory zaman kaybetmeden harekete geçer ve Cyndaquil’e Gagalama ile saldırır. Saldırıları atlatmayı başaran Cyndaquil bir hayli yorulur. Ash’in alevini başlatmasını söylemesi üzerine bir kez daha deneyen Cyndaquil yine başarısız olur. Skarmory kendisine karşılık veremeyen Cyndaquil’e Yıldız Saldırısı ile vurur. Durmak nedir bilmeyen Skarmory bu kez de Gagalama ile Cyndaquil’e saldırmaya başlar. Ash, bu saldırıları atlatması için Cyndaquil’e Çeviklik kullanmasını söyler. Ancak çevikliği işe yaramayan Cyndaquil bir darbe daha alır. İyice ısınan Cyndaquil alevini aktif hale getirmeyi başarır. Cyndaquil’in Ateş Fırlatıcı kullanması üzerine Skarmory hızıyla saldırıdan kurtulup Yıldız Saldırısı ile Cyndaquil’i yere serer. Cyndaquil ayağa kalkmaya çalışırken Skarmory bu kez de Vulpix’i maç dışı bırakan Çelik Kanat saldırısıyla Cyndaquil’in üzerine gelir. Ash, Cyndaquil’e saldırıdan kurtulması için Ateş Fırlatıcı kullanmasını söyler. Ancak iyice bitkin olan Cyndaquil’in saldırısı isabet etmez.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Aipom

Skarmory’nin kazanmasına bir adım kalmışken Roket Takımı ortaya çıkıp her ikisini de yakalar. Roket Takımı balon ile uzaklaşırken Skarmory Yıldız Saldırısı ile kendisini kurtarmayı başarır. Hala balonda olan Cyndaquil’i takip eden Ash, balona bir türlü ulaşamazken ufukta hızla gelen Skarmory görünür. Çelik Kanat kullanarak balonu patlatan Skarmory, Cyndaquil’i kurtarır.

Miki’nin evine dönen dostlarımız hem yemek yiyip hem de sohbet ederler. Laf arasında Miki’ye, Skarmory’i eğitirken özel bir teknik kullanıp kullanmadığını soran Ash, Miki’den onunla her şeyi beraber yapıp beraber çalışıyoruz cevabını alır. Bunu duyan Ash, Cyndaquil’e bunu kendilerinin de yapabileceğini söyler.

Ertesi sabah sıkı bir antremana başlayan Ash ve Cyndaquil, dağın zirvesine ulaştığında Ash, Cyndaquil’den en güçlü atağıyla kendisine vurmasını söyler. Bunu yapmak istemeyen Cyndaquil, Ash’in ısrarları üzerine hafifçe saldırır. Ama bu Ash’i memnun etmez ve ondan tüm gücüyle saldırmasını ister. Yine yeterince verim alamayan Ash, bu sefer Cyndaquil ile birlikte çeviklik üzerinde çalışmaya başlarlar.

Kısa bir ara verdikten sonra Ash ve Cyndaquil yeniden antremana koyulur. Ash, Cyndaquil’den bir kez daha kendisine saldırmasını ister. Bu sefer Ash’e sağlam bir darbe indiren Cyndaquil, Ash’i mutlu eder. O sırada karınları acıkan dostlarımız hemen yanlarındaki meyve ağacını görürler. Ash ağaçtan meyve toplarken bir Beedrill sürüsüne rastlar.

Ash ve Cyndaquil hemen kaçmaya başlarlar ancak Ash’in ayağı takılır ve yere düşer. Ash, Beedrill sürüsü tarafından yakalanmak üzereyken Cyndaquil, Ash’in önüne geçip Ateş Fırlatıcı kullanmayı başarır. Cyndaquil ateşini kullanmayı öğrendikten sonra Ash ile beraber atışını geliştirmek için çalışır. Kısa süre içinde Ateş Fırlatıcı kullanmada ustalaşan Cyndaquil artık tamamen hazırdır.

Cyndaquil ile beraber Miki’nin evine dönen Ash, ona bir kez daha maç teklif eder. Ash’in bir an önce teklif etmesini sabırsızlıkla bekleyen Miki karşılaşma teklifini hemen kabul eder.

Bire bir yapılacak maçta Miki Skarmory’i, Ash ise Cyndaquil’i seçer. Karşılaşma başlar başlamaz alevini yakan Cyndaquil geçen seferki gibi kolay bir rakip olmayacağını kanıtlar. Her zamanki gibi işe havalanarak başlayan Skarmory, Cyndaquil’e doğru dalışa geçer. Bu sefer acemice davranmayan Ash, Cyndaquil’e Duman Perdesi kullanmasını söyler. Hemen ardından Ateş Fırlatıcı ile saldıran Cyndaquil ıskalar ve Skarmory Çelik Kanat ile süratle Cyndaquil’e doğru hareket eder. Son anda Çeviklik kullanarak kurtulan Cyndaquil saldırıya geçer. Kıyasıya geçen karşılaşmada her iki tarafta saldırılardan bir şekilde sıyrılmayı başarır.

Karşılaşmayı bitirmek için her iki tarafta son hamlelerini yapmaya hazırlanır. Miki Skarmory’e, Çelik Kanat kullanması ve Ash’te Cyndaquil’e Ateş Fırlatıcı kullanmasını söyler. Cyndaquil’in saldırısı tam isabet eder ancak bu Skarmory’i durdurmaya yetmez. Durdurulamayan Skarmory, Cyndaquil’e Çelik Kanat saldırısıyla güçlü bir darbe indirir. Cyndaquil ayağa kalkarken Miki Skarmory’e bir kez daha Çelik Kanat kullanmasını söyler. Cyndaquil, Skarmory’i durdurmak için Ateş Fırlatıcı kullanır ancak Skarmory saldırıdan tam isabet almasına rağmen yine durdurulamaz. İkinci kez Çelik Kanat’a maruz kalan Cyndaquil kalkmakta çok zorlanır. Ancak öfkesiyle birlikte sırtındaki ateş büyüyen Cyndaquil henüz pes etme niyetinde değildir.

Skarmory bir kez daha Çelik Kanat ile gelir ama Cyndaquil saldırıyı atlatır. Hemen ardından Gagalama saldırısına başlayan Skarmory yine başarılı olamaz. İyice yorulan Skarmory son bir kez Çelik Kanat dener. Ancak tekrar sıyrılan Cyndaquil, Skarmory’nin kayalığa çarpmasını sağlar. Eline fırsat geçen Ash, Cyndaquil’e tüm gücüyle Ateş Fırlatıcı kullanmasını söyler. Ateş Fırlatıcı’dan direk darbe alan Skarmory iyice afallar. Son olarak Cyndaquil Çarpma kullanarak Skarmory’nin işini bitirir.

Zorda olsa dostlarımız kazanmayı başarırlar. Dostlarımızın Miki’yle ayrılma vakti geldiğinde ilerde bir gün birbirleriyle tekrar karşılaşma sözü verip birbirlerine veda ederler.

Miki ve Skarmory’i örnek alan Ash ve Cyndaquil daha da kuvvetlendi. Şimdi Goldenrod Şehri ve Johto Ligi maceralarına doğru ilerlemeye devam etmekteler...



[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Miki


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani155.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Brock: [Resim: rsiconani037.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Miki: [Resim: rsiconani227.gif]


Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani058.gif]

Vahşi: [Resim: rsiconani015.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Cyndaquil savaş sırasında ısınmakta zorluk çektiği için Ash ile beraber özel eğitim yapar.


[Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail
Skarmory vs Cyndaquil maçını çok güzel anlatmışsın hayran kaldım :D bölüm gözümde canlandı resmen