Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 144 - A Shadow of A Drought
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Shadow of a Drought
Japonca Adı: Azalea Town! Slowpoké’s well
Türkçe Adı : Kuraklığın Gölgesinde

[Resim: genizet.png]

Kahramanımız Ash geçen bölümde yakaladığı Cyndaquill ile beraber bir sonraki rozet maçı için sımsıcak umutlarıyla Azalea şehrine gidiyordu.

Ancak Ash’in umutlarından sıcak bir şey vardıysa o da tepelerindeki güneş idi. Çorak ve sıcaktan kavrulan tarlaların yanından geçiyorlardı sonra aniden Misty’nin aklına serinlemek için Staryu’yu kullanma fikri geldi. Hemen mayolarını giyinip serin suların altına giren Brock ve Misty’i gören Ash’in aklına da hemen Squirtle’ı kullanmak gelir. Ancak Squirtle kendisine verilen Su tabancası komutunu yanlış anlar ve Su tabancası ile Ash’e saldırır. Saldırının etkisi ile havalanan Ash bir kayaya çarpar.

Bu sırada Roket takımı susuzluktan sızlanarak çöl yolculuklarına devam ederken, Meowth’ın son su rezervlerini tükettiğini görürler. Bu olayın sonucunda öfkeden köpüren Roket Takım’ı hemen Meowth’a laf etmeye başlarlar zavallım Meowth ise kendini kurtarma çabası ile bir kuyu gördüğünü söyler. Hemen kuyunun dibinde beliren Roket Takımı kuyudan su içmek üzere eğilirler ama sonuç tam bir hayal kırıklığıdır, kuyudan sırf çamur çıkar.

Bunun üzerine Roket Takımı bir su kaynağı aramaya başlar Jessie ile James yaklaşık 10 metre kazdıktan sonra Meowth onlara yeni robotu SuperDiglettMac2’yi tanıtır. Dev Diglett’in kazısı sonunda dev bir mağaraya tavandan düşerler.Fenerleriyle arama yaptıklarında aslında düştükleri mağarada su bulunduğunu öğrenirler. Tıka basa su içerken karanlığın içinde mağaranın ev sahiplerini görürler. Ardından mağraya James ışık tuttuğunda onların birer Slowpoke olduğunu öğrenirler.
Mağaranın ne olduğunu bulmak için yaptıkları aramada bir kaya parçasının üstünde yazılmış yazıları görürler.Yazılar şöyledir:

“Slowpoké kuyusuna hoş geldiniz diğer adıyla yağmur yapıcıların durağı,
Yerel inanışa göre buraya gelen slowpokéların,
Kuraklık zamanlarında esneyerek yağmur yağdırma gücü vardır."

O sırada Roket Takımının aklına zaten suya ihtiyacı olan köy halkına yağmur yağdırarak para kazanmak gelir. Hemen işe koyularak etraftaki slowpokeları yakalamaya koyulurlar ama sonuç hiç de beklenildiği gibi değildir yavaş olması gereken Slowpokelar’dan hiç biri yakalanmamıştır.

Bu sırada Ash ve arkadaşları Azalea kasabasının yakınlarındaki kuru nehir yatağına varmıştır. Ash sabırsızlıkla rozet maçına gitmek ister ancak Misty onu durdurarak GS topunu vermeleri gerektiğini hatırlatır. Bunun üstüne bir tartışmaya başlarlar.Ancak Brock’un okuduğu tabelaya göre Pokemon salonu kuraklık nedeni ile kapanmıştır.Ash teslimiyeti kabul eder ve GS topunun şimdilik daha önemli olduğunu söyler.Ash ve arkadaşlarının gözüne Slowpoke’lu tabelalar ve her taraftaki Slowpokélar çarpar.Ash onlara bakarken yanlışlıkla bir Slowpoke’un kuyruğuna basar ve bu da halkın öfkelenmesine neden olur.Halk tarafından yakalanmamak için Slowpoké kostümlü bir yabancının uzattığı Slowpoké kostümlerini giyerler.Adam onlara bu aşırı tepkinin nedenini açıklar:Buna göre Slowpoke’lar Azalea kasabası için altın değerindedir çünkü yaklaşık 400 yıl önce Azalea kasabasında aynı bu zamanki gibi bir kuraklık yaşanmış sonra bir gün aniden bir Slowpoké belirmiştir,bu Slowpoké esnediği zaman oluşan yağmurla tarlalar yeniden yeşermiştir.Bunu duyan Ash ve arkadaşları olayı anlarlar.Ama Misty’nin aklına takılan bir soru vardır o da yabancının neden Slowpoké kostümü giydiğidir. Adam onu da açıklar:Adamın amacı Slowpokélar’ı korkutmamaktır

Bunun ardından adam acelesi olduğunu söyleyerek gider.Adamın ilk işi Roket Takımı işgali altındaki yer altı kaynağına gitmektir.Roket Takımı ona da saldırır.Yaşlı adamın sırtı sağolsun anında yakalanır.

Bu sırada Ash küçük bir kız çocuğuna Kurt isimli bir adamın nerede yaşadığını sorar küçük kız ise onlara yandaki evi işaret eder.Ash bunun üzerine GS topunun ne olduğunu öğrenme hevesi ile mutlu olur.Ardından küçük kızın Kurt’un torunu olduğunu öğrenirler.Ash ve arkadaşları kızın verdiği tarif üzerine Kurt’un Roket işgali altındaki Slowpoké mağarasına gittiğini öğrenirler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Pineco

Bu sırada mağaranın derinlerinden gelen sesleri duyarlar ve yerdeki Slowpoké giysili adamı görürler adam onlara dev bir robotun Slowpokelar’ı yakaladığını söyler bundan sonra Roket Takımı belirir ve Slowpokélar’ı yakalamayı devam ederler Roket Takımı bundan sonra planlarını açıklarlar Ash Pikachu’ya sert bir Yıldırım emri verecektir ancak James ona ortamın nemli olduğunu eğer ki bir elektrik saldırısı olursa Slowpokelar’ın da hasar göreceğini söyler bu durumda Ash Heracross’unu çağırır. Heracross’a saldır emri verir. Heracross dev robotu bir kol darbesi ile havaya fırlatır. Ama dev robot ona bir ateş yollar ve Ash onu geri çekmek zorunda kalır.

Mağarada kalan ve yakalanmayan Slowpokélar mağaranın girişine doğru yürümeye başlar. Ash ve arkadaşları da bu sırada onları izler. Slowpokélar birden esnemeye başlar… beklenen an gelmiştir. Birden fırtına bulutları etrafı sarar ve yağmur yağmaya başlar,halk mutludur herkes neşelidir birden Slowpoké kuyusunda Roket Takımı’nın açtığı delik suyla dolar bunun üzerine kırılan ve havaya fırlayan DiglettMac’in içinden çıkan Roket Takımı'ni bir sürpriz beklemektedir o da Ash’in Pikachusu’na verdiği Yıldırım Şoku emridir. Roket Takımı yine patlar ve havaya uçarlar. Slowpokélar’ın yüzünde ise halen anlamsız bir ifade vardır.

Azalea şehri yine bereketli ve sulaktır. Bu sırada geçen kısa bir bitiriş konuşması sırasında Misty yaşlı adama Kurt isimli bir adamı aradıklarını söyler, Adam ise bunu Kurt’un kendisi olduğunu söyleyerek cevap verir. Kurt onlara onu neden aradıklarını sorar. Ash ve arkadaşları şaşkındır.

Azalea kasabası kuşkusuz süprizlerle doludur ancak Ash ve arkadaşları geldikten bu yana daha fazla sürpriz olacaktır hem de bunların hepsinin nedeni Pikachu olmayacaktır.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Kurt


[Resim: pokemonlar.png]

Ash:[Resim: 025.png][Resim: 007.png][Resim: 214.png]


Misty:[Resim: 120.png][Resim: 175.png]


Rocket Takımı:[Resim: 052.png]


Vahşi:[Resim: 079.png]


[Resim: olaylar.png]

- Ash ve arkadaşları Azalea şehrine varırlar ve Kurt'la tanışırlar.



[Resim: EmeiGeenler.png]

Armenikhi
İlk konu için eline emeğine sağlık :)

özetteki düzeltmelerimi göz ardı etmişsin ama ilk özet olduğu için görmezden geliyorum ;) sonrakiler biraz daha özenli olur.