Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 140 - The Super-Hero Secret
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Super-Hero Secret
Japonca Adı: Riddle Superhero! Gligar Man!!
Türkçe Adı : Süper Kahramanın Sırrı


[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımız Azalea Şehri’ndeki Johto Turnuvası’na doğru ilerliyor. Bildik bir sahne. Fakat bilinmedik bir şeyler olmak üzere.

Ash ve arkadaşları ormanda ilerlerken aniden hızla uçan bir şey görürler. Brock onun kesinlikle bir Gligar olduğunu söyler.

Gligar: Uçan akrep Pokémon’u. Çabuk ve sessizce ağaçtan ağaca süzülmek için pelerine benzeyen kanatlarını kullanır.

Yeni gördükleri bu Pokémon hakkında konuşarak ilerleyen dostlarımız aniden bir çukura düşerler. Bu tabi ki Roket Takımı’nın marifetidir. Roket Takımı vakit kaybetmeden çukurun içine su doldurmaya başlar. Su seviyesi hızla yükselir ve kahramanlarımız zor anlar yaşar. Togepi de Misty’nin kucağından düşer ve suda çırpınmaya başlar. Bu sırada bir Gligar ortaya çıkar ve Togepi’yi kurtarır.

Daha sonra bir kahkaha duyulur ve Gligar kostümlü bir adam görürler. Adam bir giriş konuşması yapar ve Gligar Adam olduğunu söyler.

Roket Takımı onu tanımadıklarını söylerler ve küçümserler. Ancak Misty Togepi’yi kurtardığı için ona inanmaktadır. Bu Gligar Adam’ı mutlu eder ve Gligar’a Roket Takımı’nın işini bitirmesi için emir verir. Gligar hemen harekete geçer ve Jessie’nin yüzüne atlar. Meowth Jessie’yi kurtarmak isterken yanlışlıkla yüzünü çizer ve kavga etmeye başlarlar. Bu sırada fırsattan yararlanan Gligar yine harekete geçer. Bunun üzerine Roket Takımı korkarak kaçar.

Gligar Adam olanlardan sonra motoruna atlar ve kahramanlarımıza bir düdük verdikten sonra gider. Söylediğine göre bunu kullanırlarsa hemen yanlarına gelecektir.
Gligar Adam’ın gidişinden sonra bisikletli bir kız ortaya çıkar ve Gligar Adam’ı sorar. Kızın adı Latoya’dır. Kahramanlarımız onu gördüklerini söylerler ve olaydan kısaca bahsederler. Latoya Gligar Adam’la fazla ilgili görünmektedir. Ash onun gerçek kimliğini bilip bilmediğini sorunca kız kaçamak bir cevap vererek oradan uzaklaşır.

Latoya gittikten sonra dostlarımız yollarına devam ederler ve bir kasabaya ulaşırlar. Şehirde Gligar Adam’ın verdiği düdüktekiyle aynı amblemi taşıyan bir mağaza görürler. Bu mağaza Gligar Adam’la ilgilidir. İçeri girdiklerinde de Latoya ile karşılaşırlar. Tam ona sorularını soracakken kovboy giysili bir adam ortaya çıkar ve onlara her şeyi anlatacağını söyler. Ayrıca bu adam Latoya’nın babasıdır.

Adam kahramanlarımıza Gligar Adam’la ilgili kısa bir film izletir. Filmde Gligar Adam ve Gligar’ı şehri bir canavardan kurtarır. Film bittikten sonra adam kahramanlarımızın bu ünün sebebini anladığını düşünür ancak Ash gördüğü ile filmdekini benzetemez.

Bu sırada Togepi adamın yanına gider ve Gligar Adam’ın hareketini tekrar eder. Bunun üzerine Misty adamdan şüphelenir. Adam bunun saçma olduğunu söyler ve dalgınlıkla Misty’ye adıyla hitap eder. Oysa Misty’nin adını o kasabada sadece Gligar Adam bilmektedir. Adam da bunun üzerine itiraf eder ancak kahramanlarımızın bu konuda sır tutmasını ister.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Mareep

İçerde bunlar okurken dışarıda Roket Takımı mağazayı gözetlemektedir. Bu sayede Gligar Adam’ın kimliğini öğrenirler ve Jessie’nin önderliğinde yine hain planlar yaparlar.

Gligar Adam kahramanlarımızdan söz aldıktan sonra onları evine götürür ve laboratuarını gösterir. Bu arada Gligar Adam’ın ortaya çıkma nedenini anlatır. Gligar Adam ilk başta bir süper kahraman değil bir maskottur. Ancak zamanla Latoya’nın babası bir süper kahraman olmaktan mutlu olmaya başlamıştır.

Kahramanlarımız, Latoya ve Gligar Adam laboratuardayken alarmlar çalmaya başlar. Roket Takımı Gligar Adam’ın dükkanına saldırmıştır. Meowth bir Spinarak robotu kullanarak Ash ve Gligar Adamı yakalar. Bunun üzerine Gli Kız ortaya çıkar. Gligar’ın da yardımını ister. Gligar Ash ve Gligar Adamı kurtarır. Daha sonra Ash ve Gli Kız birlik oalrak Roket Takımı’nı yenerler.

Günün sonunda Latoya ve babası süper kahraman ikilisi olarak kötülerle beraber mücadele etmeye karar verir. Ardından Gligar Adam kahramanlarımıza başları dertte olduğunda düdüğü çalmalarını söyler. Onları her zaman kurtarmaya gelecektir. Kahramanlarımız bunu dikkate alacaklarını söyler ve vedalaşarak oradan ayrılırlar.

Böylece kahramanlarımız süper kahramanlara veda etti ve Azalea Şehri’ne ve Johto Turnuvası’na doğru yollarına devam etti.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Brock
Jessie
James
Gligar Adam (Mr. Parker)
Latoya



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Gligar Adam: [Resim: rsiconani207.gif]


Latoya: [Resim: rsiconani207.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Önemli bir olay olmadı.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Haruka
Çok güzel,elinize ayağınıza sağlık.Acaba charizard'ın ash'den ayrıldığı bölüm ve articuno ile yaptığı bölüm numarasını bilen varmı?
Charizard'ın ayrıldığı bölüm 136. :) Ama Articuno bölümü daha yazılmadı. Daha çok var ona. Henüz 3. sezondayız ^^
Teşekürler bilgi için:)