Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 133 - Fighting Flyer with Fire
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Fighting Flyer with Fire
Japonca Adı: Showdown at Violet Gym
Türkçe Adı : Uçan Pokémon


[Resim: genizet.png]

Nihayet geldiler. Uzun bir yolculuk ve birkaç engelden sonra dostlarımız nihayet Violet Şehri Spor Sahası’na gelmeyi başardı.

Ash ve arkadaşları Violet Salonu’nun önündedirler. Ash ilk rozet maçına çıkacağı için heyecanlıdır. Tam içeri girecekleri sırada Roket Takımı kılık değiştirmiş olarak kahramanlarımızın karşısına çıkar. Bir çeşit araştırmacı olduklarını, araştırmaya da Pikachu’dan başlayacaklarını söyleyerek onu alırlar. Birkaç sahte eleştiriden sonra Pikachu’ya el koyduklarını söyler ve balonlarıyla kaçmaya başlarlar.

Pikachu’nun yıldırımları işe yaramayınca Ash Heracross’u gönderir. Ancak onu da yere döktükleri balla kandırırlar. Bu sırada havada süzülen bir planör plotu görürler. Adam Hoothoot’unun göndererek Pikachu’yu Roket Takımı’ndan alır. Sinirlenen Jessie Arbok’u ile saldırır. Arbok’un Zehirli İğneleri planörün kanatlarını deler ve düşmeye başlar. Ancak Pidgeot’unu çıkartarak bu durumdan kurtulur. Sonra da Roket Takımı’nı havaya uçurur ve kahramanlarımızın yanına iner.
Uçan Pokémonlar’dan ve Ash’in bıraktığı Pidgeot’undan bahsederler. Daha sonra kendilerini tanıtırlar ve kahramanlarımız onun Salon lideri Falkner olduğunu öğrenir. Kısa bir süre sonra da salona geçip maça başlarlar.

Falkner ilk olarak Hoothoot’u seçer. Ash ise karşılık olarak Chikorita’yı gönderir. Falkner bu seçimi eleştirir. Ancak Ash türe göre karar verilemeyeceğini söyleyerek ona karşı çıkar.
Chikorita maça Asma Kırbacı ile başlar ancak Hoothoot bunu atlatır. Sonra da Chikorita’ya karşı Gagalama saldırısını kullanır. Chikorita bundan ağır hasar alır ancak devam eder. Asma Kırbacı ve Jilet Yaprak saldırılarını kullanır. Fakat saldırıları işe yaramaz. En sonunda Hoothoot dalış yaparak onun işini bitirir.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Marill

Ash ikinci olarak Pikachu’yu seçer. Pikachu maça Çeviklik kullanarak başlar. Sonra Hoothoot yükselemeden Pikachu onu çarpar ve son olarak da Ani Saldırı ile Hoothoot’u yener. Falkner üzülmüş gibi gözükmemektedir. Pikachu’ya karşı Dodrio’sunu gönderir. İki taraf da Çeviklik kullanarak başlar. Daha sonra Pikachu Şimşek Şoku’nu dener ancak Dodrio zıplayarak bunu anlatır. Ardından Gagalama ve Matkap Gaga saldırıları ile Pikachu’ya vurur. En son Üçlü Atağı kullanacakken Pikachu onun üstünden zıplar ve Yıldırım Saldırısı ile Dodrio’nun işini bitirir.

Falkner son kozu olarak Pidgeot’u seçer. Pikachu da maça devam etmek ister ve Yıldırımla saldırır ancak saldırısı yeterince güçlü olmaz ve Pidgeot Hortum kullanarak onu yener. Artık Ash’in son Pokémonu’dur ve Ash Charizard’ı seçer. Charizard Alev Püskürtücü kullanır ancak ilk iki seferde başarılı olamaz. Üçüncü seferde ise Pidgeot Hortum ile ateşi engeller ve Charizard’ı da yere düşürür. Pidgeot’un sonraki saldırılarında Charizard kaçamaz. Kanadında bir sorun var gibi görünmektedir. Pidgeot Ani Saldırı ile Charizard’a vurur. Ash bu sırada ne yapacağını düşünürken Falkner geri çekilmesini önerir. Uçamayan bir Charizard’la savaşmanın anlamı yoktur. Ancak Ash ve Charizard pes etmez ve Charizad tekrar uçmaya başlar.

Pidgeot Çeviklik ve Ani Saldırı kombinasyonuyla ile saldırmaya başlar. Bu sırada Ash’in aklına bir fikir gelir. Pidgeot tam Charizard’ın arkasına geçtiğinde ona arkasını dönüp Alev Püskürtücüyü kullanmasını söyler. Pidgeot alevlerin arasında kalınca Charizard onu yakalar ve Sismik Çarpmayla işini bitirir.

Zefir Rozeti Ash’in olmuştur.

Sonuç bir süre boyunca belirsizliğini korudu. Ancak uzun ve yorucu bir maçtan sonra Ash nihayet Falkner’ı yendi ve Johto Ligi’nin ilk maçını kazandı. Zefir Rozetini kazandıktan sonra kahraman arkadaşlarıyla birlikte bir sonraki saha ve bir sonraki maça doğru yola çıktı.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Brock
Jessie
James
Falkner



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani006.gif] [Resim: rsiconani018.gif] [Resim: rsiconani152.gif] [Resim: rsiconani214.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif]


Falkner: [Resim: rsiconani018.gif] [Resim: rsiconani085.gif] [Resim: rsiconani163.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani017.gif] [Resim: rsiconani016.gif] [Resim: rsiconani021.gif] [Resim: rsiconani022.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Ash Falkner'ı yendi ve Zefir Rozetini kazandı.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Haruka
Bu bölümden sonra Ash'in Pidgeot için geri döneceğini ummuştum. Ama malesef böyle bir şey olmadı :/
Ash'in taktiksel olarak saçmaladığı maçlardan biri. Chikorita yerine, fizik gücü yüksek snorlax çok daha etkili olabilirdi. Hoothoot ve özellikle dodrio'ya karşı üstünlüğü alırdı. Pikachu gene her zamanki gibi arza çıkarttı bu maçta. Pidgeot'a tek atakta yenildi. Allahtan Ash'in elinde Charizard vardı da yırttı yoksa iş sakata geliyordu..

Not: Birde bu maçla birlikte Ash ilk defa bir maçı, maç içerisinde geliştirdiği bir taktikle yeniyor. Özellikle Falkner'la yaptığı maçtan sonra sonrasında lig ve Hoenn'de Ash'in neredeyse her maçı bu şekilde gelişiyor. Hiç baştan sona üstün geçiripte kazanacağı maç olmuyor bizimkinin.