Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 130 - The Whistle Stops
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Whistle Stops
Japonca Adı: Ledyba’s Flute
Türkçe Adı : Dur Düdüğü


[Resim: genizet.png]

Bugün kahramanlarımızın Johto Ligi’ne giden yolda onları bekleyen zorlukları aşma konusunda daha kararlı olduklarını göreceğiz ama asıl sorun şu, köprüdeki zorlukları aşabilecekler mi?

Roket Takımı, dostlarımızı köprünün altından uzun bir dürbünle izlemektedir. Amaçları ise onlar köprüden geçerken doğru yere geldiklerinde düğmeye basacaklar ve dostlarımızı, köprünün altında ki kafese düşüreceklerdir fakat şimdiden galibiyet sevinci yapıp kafesin üstünde zıplamaları yüzünden köprü çöker ve Roket Takımı, akıntıya kapılarak uzaklaşır.

Kahramanlarımız geldiğinde köprüyü yıkılmış bir şekilde bulurlar. Yeni bir köprü bulmaları gerekmektedir fakat en yakın köprü on mil uzaktadır. O sırada havada bir kızı taşıyan altı tane Ledyba görürler.

Ledyba: Beş yıldızlı Pokémon. Bu doğuştan nazik böcek tipleri, soğuk havada ısınabilmek için gruplar halinde dolaşır.

Brock, kızın tam kendi tipi olduğunu söyler ve buradayız diye bağırmaya başlar. Kahramanlarımı gören kız inişe geçer. Brock, hiç vakit kaybetmeden iltifatlarına başlar. Misty araya girer ve nehri geçmek istediklerini söyler. Kız, dostlarımızı Ladybalar’ı sayesinde nehrin karşısına geçirebileceğini söyler. Ash bu yardım karşısında kıza teşekkür eder. Kız adının, Arielle olduğunu söyler. Arielle ve Ledybalar’ı sayesinde kahramanlarımız, nehri geçmeyi başarırlar. İndikleri yer bir elma bahçesidir. Arielle zaten buraya gelmesi gerektiğini söyler. Çünkü Arielle buraya Ledybalar’ıyla birlikte çalışmaya gelmiştir. Ledybalar, bahçeye polen saçmaya başlar. Durumu anlayan Ash, Heracross’u seçer. Heracross’u da Ledybalar’a yardıma gönderir fakat Heracross, önüne gelen ilk ağaca yapışır ve ağacın öz suyunu emmeye başlar. Ash, Arielle’e altı Ledyba’yı birden nasıl yönettiğini sorar. Arielle sıkı bir çalışmanın önemli olduğunu fakat asıl marifetin düdükte olduğunu söyler. Düdük sayesinde Ledybalar’ı kontrol ettiğini söyler.

Roket Takımı, çalıların arkasından kahramanlarımızı dürbünle gözetliyordur. Şimdi ki amaçları ise düdüğü çalıp Ledybalar’a hakim olmaktır. Roket Takımı antikacı kılığına girer ve düdüğe bakmak istediklerini söyler. Daha cevap vermeye fırsat bulamadan Jessie, düdüğü hemen alır ve bu düdüğe beş yıldız verdiğini söyler. Kıyafetlerini atan Roket Takımı sloganlarını söylerler. Hemen balonlarına binen Roket Takımı yükselmeye başlar. Jessie, düdüğü çalar fakat Ledybalar hareket bile etmez. Arielle, Ledybalar’ın Roket Takımı’na itaat etmeyeceğini söyler. Bunun üzerine Jessie, Lickitung’ı seçer. Lickitung, Süper Soniği kullanır. Bu sayede Ledybalar’ın kafası karışır. Fırsattan istifade Roket Takımı Pikachu’yu almak ister fakat Pikachu, Yıldırım Saldırısıyla Roket Takımı’nı havaya uçurur fakat Ledybalar yıldırımdan korkup kaçarlar.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Blissey

Kahramanlarımız, Ledybalar’ı aramaya başlar. Brock, Ledybalar’ı bulması için Zubat’ı seçer. Zubat’ın süper sonik dalgaları sayesinde Ledybalar’ı bulmak ister fakat Zubat, yedi sekiz tane Golbat’la geri döner. Arielle, Ledybalar’ının çiçek kokusunu çok sevdiğini, bir çiçek bahçesine inmiş olabileceklerini söyler. Ash, bunun üzerine Heracross’u seçer. Heracross’a kendilerini en yakın çiçek bahçesine götürmesini ister fakat Heracross, tekrar bir ağaca yapışır.

Roket Takımı, patlayan balonlarını dikmekle meşguldür. Jessie, düdüğü işe yaramadı diye atar fakat Meowth belki doğru şekilde çalamamışızdır diyerek düdüğü alır. Jessie, Arbok’u seçer ve yiyecek bir şeyler bulmasını ister. Meowth düdüğü öttürdüğünde Arbok’a garip bir şeyler olur. Meowth, Arbok’un düdüğün sesine göre hareket ettiğini anlar. Tam o sırada Roket Takımı, Ledybalar’ı görür. Roket Takımı Ledybalar’ın üstüne attıkları ağ sayesinde Ledybalar’ı yakalamayı başarır. Roket Takımı, Ledybalar’ı birbirine bağlar. Ledybalar kaçmaya çalışır fakat ipi Roket Takımı sıkıca tutar. Buna rağmen Ledybalar Roket Takımı’yla birlikte uçmayı başarır.

Arielle, Ledybalar’ın kendisini dinleyip dinlemeyeceği konusunda endişelidir fakat kahramanlarımız Arielle’i teselli etmeyi başarır. Arielle, Ladyba’nın kokusunu almayı başarır. Misty, yerdeki izleri takip etmeleri gerektiğini söyler. Kahramanlarımız izleri takip eder. Böylece Roket Takımı’nı ve Ledybalar’ı bulmayı başarırlar. James’in attığı ağ yüzünden kahramanlarımızda ağ içinde kalırlar. Jessie, Lickitung’ı James ise Victreebel’i seçer. Lickitung ve Victreebel, kahramanlarımıza saldırmaya başlar. Arielle, Ledybalar’ından yardım ister. Ledybalar, Arbok’un baskısından kurtulmayı başarır. Ash’de Ağı kesmesi için Bulbasaur’ı seçer. Bulbasaur, kahramanlarımızı kurtarır. Victreebel’in Jilet Yaprakları sayesinde Ledybalar, iplerden kurtulur. Roket Takımı’nın Pokémonlar’ının saldırılarını Ledybalar, Arielle sayesinde savuşturur. Lickitung’ın Süper Soniğine karşı, Pikachu, Yıldırım Saldırısını kullanır. Ledybalar’ın Takım Saldırısıyla Roket Takımı havaya uçar ve bu sayede düdük aşağı düşer.

Arielle, dostlarımıza düdüğü kullanmayı, gün gittikçe daha da azaltacağını söyler. Kahramanlarımız Arielle’e veda eder.

Bugün dostlarımız bize Pokémon ile insanların iletişim kurmasının bir çok yolu olduğunu gösterdi. En önemli yolsa kalplerini kullanmaları. Böylece Violett Şehri ve Johto Ligi’ne yolculuklarına devam ettiler.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Arielle



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani214.gif]

Brock: [Resim: rsiconani041.gif]

Misty: [Resim: rsiconani175.gif]

Jessie: [Resim: rsiconani024.gif] [Resim: rsiconani108.gif]

James: [Resim: rsiconani071.gif]

Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]

Arielle: [Resim: rsiconani165.gif]

Vahşi: [Resim: rsiconani042.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir şey olmamıştır.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Adige