Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 129 - Once In A Blue Moon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Once In A Blue Moon
Japonca Adı: Quagsire and the GS Ball
Türkçe Adı : Mavi Ayda Bir Kere


[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımız hala Johto Ligi’ne gidiyor. Ama bugün Cherrygrove City adında güzel bir yere uğradılar. Mükemmel bir gün, gökyüzü açık, sıcak bir esinti var ve Ash parlayan tek şeyin Güneş olmamasını sağlıyor.

Ash nehrin kenarına oturmuş kendi PokéToplarını ve GS Topunu özenle silmektedir. Misty yanına gelir ve PokéToplarına özen gösteren bir eğitmen olduğu için onu takdir eder. Bu sırada Brock da ikisini yemeğe çağırır. Ash koşarak gider ancak Pikachu tam gidecekken dönüp nehre bakar. Kahramanlarımız da Pikachu’nun neyi fark ettiğine bakınca nehirden kafasını çıkaran bir Pokémon görürler.

Quagsire: Balık cinsi Pokémon. Quagsirelar genelde temiz göllerde yaşarlar. Derisi çok kaygandır. Bu yüzden elle tutulması oldukça zordur.

Su Pokémonlar’ına bayılan Misty onu yakalamaya karar verir. Bu sırada Psyduck ortaya çıkar ve Quagsire ile sessizce bakışırlar. En sonunda Misty syduck’ı kucaklar ve bütün gün öyle duramayacağını söyler. Aynı anda Ash’in nehir kenarında bıraktığı GS Topu yuvarlanır ve Quagsire onu kaptığı gibi nehirde yüzerek uzaklaşmaya başlar. Ash çok telaşlanır ve onu durdurması için Squirtile’ı gönderir. Squirtile ona yetişir ve üstüne çıkar ancak derisi çok kaygan olduğu için üzerinden düşer. Bunun üzerine sinirlenir ve Su Silahı ile saldırır. GS Topu bu saldırı sırasında Quagsire’ın ağzından fırlar ve Pikachu onu yakalar. Daha sonra Quagsire ve Squirtle karşılıklı olarak Su Silahı kullanır. Misty de fırsattan istifade Quagsire’ı yakalamak ister. Ancak tam bu sırada bir düdük sesi duyulur.

Arkalarına baktıklarında Memur Jenny’yi görürler. Brock hemen onun yanına koşar ancak Jenny kelepçeleri gösterir. Çünkü kahramanlarımız Quagsire Koruma Kuralı’nı ihlal etmişlerdir. Onları merkeze götürür ve orada Profesör Oak’a telefon ederler. Oak da Jenny’ye onların yabancı olduğunu ve kuralı bilmediklerini söyler. Jenny de ikna olur ve suçlamayı geri alır.

Kahramanlarımız burada Quagsirelar’ın yılın bu zamanları şehre gelip küresel nesneleri aldıklarını ve Mavi Ay Şelalesi’ndeki evlerine götürdüklerini öğrenirler. Bu eşyalar ertesi sabah nehir yoluyla şehre geri dönmektedir ve en son dönen eşyanın en çok şans getirdiğine inanılmaktadır. Memur Jenny bunu anlattığı sırada pencereye bir Quagsire’ın vurduğunu görürler. Anlaşılan hala GS Topu’nun peşindedir. Ancak Ash onu vermemekte kararlıdır.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Ledyba

Ash ve arkadaşları yollarına devam ederken bir köprünün üzerinden geçmektedirler. Bu sırada GS Topunun peşinde olan Quagsire ortaya çıkar ve Ash’in üstüne atlar. Brock ve Misty onu Ash’in üstünden almaya çalışırlar ancak başaramazlar. Ash de bu sırada rasgele bir Pokémon’unu seçer. Bu Pokémon Chikorita’dır ve Ash’i o halde görünce çok sinirler. Yaprağını pervane gibi kullanarak Quagsire’ı düşürür ve Ash kucağına kendisi çıkar. Bu sırada Quagsire Ash’in sırtında belirir. Bunu gören Chikorita bir kez daha sinirlenir ve yine yaprağını kullanır. Ancak kargaşa sırasında GS Topu Ash’in çantasından fırlar ve Quagsire da onu kaptığı nehre atlar.

Aynı sıralarda Meowth’un yuvarlak çimen süsü ve Jessie ile James’in PokéTopları da Quagsirelar tarafından alınır. Onlar da Ash ve arkadaşları gibi Quagsire peşine düşerler. Karanlık çöktüğünde kahramanlarımız Quagsirelar’ın eşyalarla beraber toplandığı yere ulaşırlar.. GS Topunu alan Quagsire’ı da görürler ve sessizce onları izlemeye karar verirler. Aynı anda orada olan Roket Takımı da tüm Quagsirelar’ı yakalamaya karar verirler ve harekete geçerler. Kıskaçlı bir makine kullanırlar ancak kaygan derisi sayesinde Quagsirelar kaçar. Bunun üzerine bu plandan vazgeçip ağ kullanırlar. Sonra da kıskaçların biriyle Pikachu’yu yakalarlar. Bu sırada Quagsirelar Roket Takımı’nı taşlamaya başlar. Pikachu bir fırsatını bulup kaçar ve Ash de geride kalan Quagsirelar’ı kurtarmak için Bulbasaur’ı gönderir. Bulbasaur Jilet Yapraklarıyla ağı keser ve hepsi kurtulur. Aşağıdaki Quagsirelar da son bir büyük taşla balonu delerler ve Roket Takımı yine gözden kaybolur.

Olanlardan sonra tüm Quagsirelar Mavi Ay Şelalesi’ne gider. Ash ve arkadaşları da onları takip eder. Şelalenin üstünde mavi bir ay parlamaktadır. Quagsirelar eşyaları şelalenin yukarısına fırlatmaya başlarlar. Eşyalar daha sonra şelaleden geri dönmektedir. Bu bir çeşit Quagsire törenine benzemektedri. GS Topu bu fırlatma sırasında en yükseğe çıkan eşya olmuştur. Sonra GS Topu düşer ve akıntıya kapılır.

Ertesi sabah herkes nehrin aşağısında durmuş eşyalarını beklemektedir. Herkes çok mutludur. Son gelen eşya ise GS Topu’dur. Ash onu yakalamalarını söyler. Jenny de topu alıp Ash’e verir ve onun bu seneki en şanslı kişi olduğunu söyler. Ash de bunu Johto Ligi’nin şampiyonu olacağına yorar.

Karşılaşmaları tuhaf da olsa dostlarımızın Quagsire macerası talihli bir biçimde sona erdi. Ve şimdi GS Topu da ellerindeyken Ash Johto Ligi’nde şansını denemek için her zamankinden daha istekli.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Brock
Jessie
James
Memur Jenny
Profesör Oak



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani007.gif] [Resim: rsiconani152.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani195.gif] [Resim: rsiconani012.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Önemli bir olay olmadı.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Haruka
Quagsire çok sevimli bir pokemon :D ilk bu bölümde çıktılar sanırsam :D