Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 128 - The Chikorita Rescue
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Chikorita Rescue
Japonca Adı: Stubborn Chikorita
Türkçe Adı : Chikorita Kurtarma Operasyonu


[Resim: genizet.png]

Bugün kahramanlarımız, Ash Misty ve Brock, Violet Şehri'ne ve ilk Johto lig salonuna gitmek için dağlık yolu seçiyor.

Dağa doğru ilerleyen dostlarımız dağda kış yaşandığını farkederler. Böylece Brock oraya gidip kayak yapmayı önerir. Ama o sırada Ash'in gözüne bir Chikorita çarpar ve Ash, güneşin altında dinlenmekte olan Chikorita'yı yakalamayı çok ister.

Chikorita: Yaprak Pokémon'u. Chikoritalar başlarındaki yaprakla güzel koku saçarlar ve güneş banyosunu çok severler.

Ash'in hareketlendiğini gören Chikorita hemen savaş pozisyonuna geçer. Ash Chikorita ile karşılaşması için Bulbasaur'u seçer. Bulbasaur direkt olarak saldırmayı deneyen Chikorita'yı Sarmaşık Kırbacı ile geri püskürtür. Bunun üzerine Chikorita, Yaprak Bıçağı kullanır. Ama kendine çok güvenen Bulbasaur bu saldırıyı da kolaylıkla atlatır ve ardından Vücut Saldırısı kullanır. Ash hasar alan Chikorita'ya hemen PokéTopu fırlatır ancak Chikorita tek bir saldırıyla yenilmeyecek kadar dayanıklıdır.

Chikorita, Bulbasaur'un gardının düştüğünü görüp Sarmaşık Kırbacı kullanır ve direkt darbe alan Bulbasaur karşılaşmayı kaybeder. İşini şansa bırakmak istemeyen Ash, Charizard'ı seçer. Chikorita, Charizard'a doğrudan saldırmayı dener ama Charizard'ın büyük cüssesi bundan etkilenmez. Ash, Charizard'a Alev Fırlatıcı kullanmasını söyler. Charizard saldırıyı yaparken Chikorita, Sarmaşık Kırbacı ile Charizard'ı düşürür ve saldırıyı engeller.

Hemen toparlanan Charizard, Vücut Saldırısı kullanır ancak Chikorita bir kez daha Sarmaşık Kırbacı kullanarak Charizard'ı sersemletir. Sersemleyen Charizard, Chikorita ile birlikte bir tepeye çarparlar. Çarpmanın etkisiyle her iki Pokémon da ağır yaralanır. Ash, Charizard'ı geri çağırıp Chikorita'yı Pokémon Merkezi'ne götürmek üzere yola çıkar.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Quagsire

Hemşire Joy, Chikorita'ya baktıktan sonra iyileşeceğini söyleyip dostlarımızın içini rahatlatır ve buradaki Chikoritalar'ın inatçılıklarıyla ünlü olduğunu, bu yüzden soluğu sürekli Pokémon Merkezi'nde aldıklarını söyler. Tam o sırada doktor kostümü giymiş iki kişi içeri dalar ve Chikorita'yı acile götürmeleri gerektiğini söyleyerek onu alıp ambulansa koyarlar. Doktor kostümlü iki kişi, Hemşire Joy'un sorusu üzerine kimliklerini açığa çıkartır. Bu ikili Jessie ve James'ten başkası değildir. Roket Takımı, James'in Weezing'inin Duman Perdesi yardımıyla dostlarımızın görüş alanını kısıtlayıp kaçarlar. Ash, Roket Takımı'nın peşine düşer ve onları yakalamak için kestirmeyi kullanır.

Diğer taraftan Misty, çok endişelenen Hemşire Joy'a, Ash ve Pokémonlar'ının Roket Takımı'nın peşinde olduğu sürece Chikorita'nın güvende olacağını söyler. Ancak Misty, Ash'in Pokémonlar'ını Pokémon Merkezi'nde bıraktığını hatırlar.

Roket Takımı'nın gizlendiği yeri bulan Ash onları Charizard ile durdurmak ister. Ama PokéToplar'ını bulamayan Ash, onları Pokémon Merkezi'nde bıraktığını hatırlar.

Roket Takımı, Chikorita'yı kandırarak onu kendi takımlarına katmaya çalışırlar. Ancak Ash bu duruma engel olup onları dinlememesini söyler. İçeri dalan Ash, Roket Takımı'nı kartopu yağmuruna tutup Chikorita'yı alır. Ancak Meowth bir tuzakla Ash, Pikachu ve Chikorita'yı yakalar. Kaçmaya çalışan dostlarımız tepeden aşağı yuvarlanır. Roket Takımı'ndan kurtulduktan sonra Ash, nereye gideceklerini düşünürken Chikorita tek başına uzaklaşmaya başlar ve Ash onun peşinden gitmek yerine ona veda eder.

Pikachu'yla bir mağarada ateş yakıp soğuktan korunan Ash'in aklından Chikorita bir türlü çıkmaz. Daha fazla dayanamayan Ash onu aramaya koyulur. Uzunca bir arayıştan sonra soğuktan donmak üzere olan Chikorita'yı görür. Ash'in kendisi için gelmesinden etkilenen Chikorita, Ash'in kucağına atlar. Mağaraya döndükten sonra Chikorita ve Pikachu geceyi Ash'e sarılarak geçirir.

Ertesi gün Brock ve Misty'i bulmak üzereye yola çıkmaya hazırlanan dostlarımızın keyfini yine Roket Takımı kaçırır. Kartopu makinesi ile saldıran Roket Takımı'nın makinesini Chikorita durdurur ve Pikachu, Yıldırım Oku ile onları havaya uçurur.

Bu olaydan sonra Brock ve Misty dostlarımızı bulur. Pokémon Merkezi'ne dönen dostlarımız için Hemşire Joy ve Chikorita'ya veda vakti gelir. Ancak Chikorita'nın istediği bu değildir. Ash'in peşinden koşan Chikorita, ona sarılarak Ash ile birlikte gelmek istediğini açıkça belli eder. Bu duruma çok sevinen Ash, Chikorita'yı yakalar.

Ve böylece soğuk karlı dağlarda, Ash ile Chikorita yeni ve sıcak bir dostluğun temellerini atıyorlardı.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Hemşire Joy


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani006.gif] [Resim: rsiconani007.gif] [Resim: rsiconani152.gif]


Misty: [Resim: rsiconani054.gif] [Resim: rsiconani175.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani019.gif]
[Resim: rsiconani029.gif] [Resim: rsiconani032.gif]



[Resim: olaylar.png]
[Resim: cljy9.png]
- Ash bir Chikorita yakalar.




[Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail
charizard vs chikoria çok saçmaydı. :/
Charizard karizmayı fena çizdirmişti bu bölümde. Ama gel gör ki Chikorita bu bölümdeki performansını ligde sürdüremedi. Tabi burada suçlu teknik direktör...
(03-09-2012, 03:29 PM)ahm_programmer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Charizard karizmayı fena çizdirmişti bu bölümde. Ama gel gör ki Chikorita bu bölümdeki performansını ligde sürdüremedi. Tabi burada suçlu teknik direktör...

evet haklısın ben bayleaf ten adam akıllı maç göremedim. Bir bulbasaur bir sceptile olamadı :D
(03-09-2012, 03:46 PM)PhoenixTR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(03-09-2012, 03:29 PM)ahm_programmer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Charizard karizmayı fena çizdirmişti bu bölümde. Ama gel gör ki Chikorita bu bölümdeki performansını ligde sürdüremedi. Tabi burada suçlu teknik direktör...

evet haklısın ben bayleaf ten adam akıllı maç göremedim. Bir bulbasaur bir sceptile olamadı :D

Aynen Ash, johyo'da çok az kullandı onu. Aslında Battle frontier'de kullanır diyodum ama kullandırmadı yapımcılar...
Suç Ash'te tamamen adam akıllı eğitse ligde Meganium fırtınası eserdi
Aynen chikorita kendi başına charizardı devirdi Ash bi aldı onu ondan sonra kendini hiç gösteremedi :/
Güzel bir bölümdü vesselam... özellikle ash'in karların ortasında tek başına kalmış chikorita'ya sahip cıktığı sırada calan müziği dinlemeyenlerin dinlemesini öneririm.Anime için hazırlanmış müziklerin içinde en iyisidir bana göre.
Ayrıca bu bölümde karizmayı sadece charizard değil bulbasaur'da fena çizdirmişti.Bayleef in performansına gelecek olursak o movesetle daha fazlasını beklemek haksızlık olurdu.2.nesil starterların 1.nesile göre cok daha güçsüz olmasının sıkıntısını yaşadı beyleef aynı cyndaquil ve totodile gibi