Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 127 - Little Big Horn
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Little Big Horn
Japonca Adı: Stantler! Forest of Illusions
Türkçe Adı: Küçük Büyük Boynuz

[Resim: genizet.png]
Bugün Ash, Misty ve Brock kalabalık bir kentin ortasındaki yemyeşil bir parkın tadını çıkarıyorlardı.

Kahramanlarımız kent merkezine doğru ilerlerken Pikachu bir ses duyar. Çalıların arkasından iki göze benzeyen bir şey belirir. Ash ve Misty onu koca gözlü biri sanar; fakat Brock tekrar bakmaları gerektiğini ve onların göz olmadığını söyler.

Stantler: Büyük boynuzlu Pokémon. Boynuzundaki göz şekline benzeyen nesnelerden özel bir koku yayar ve koklayanları tuhaf bir şekilde etkiler. Boynuzlarını sallayarak ilizyon etkisi de yaratabilir. Stantler'lar, sürü halinde, dağlık alanlarda yaşarlar.

Misty, Stantler'ın şehrin yakınında ne yaptığını merak eder. Brock onun genç olduğunu ve büyük ihtimalle kaybolduğunu söyler. Küçük Stantler'ların çok korkak olduğunu ve onlara yaklaşmak için onlar gibi davranılması gerektiğini söyleyen Brock, tuhaf hareketler yaparak ona yaklaşmaya çalışır. Brock, biraz daha yaklaştığında Stantler'ın bacağındaki yarayı farkeder. Onu tedavi etmek ister ve ona bir avuç yem verir. Stantler ilk adımda yaklaşır fakat bir süre sonra boynuzundaki nesnelerden koku yaymaya başlar. Kahramanlarımız kokunun çok iyi koktuğunu düşünür. Brock ve Stantler artık yakınlaşmıştır; fakat Mist ve Ash korkarak arkasına bakamsını söyler. Arkada bir Stantler sürü vardır. Kahramanlarımız korkar ve kaçmaya başlarlar. Stantler sürüsü arkalarından kovalarken birden baktıklarında kaybolurlar. Bir kez daha çalıklardan ses gelir ve Ash onu Stantler sanar; fakat gelen Memur Jenny'dir. Her şeyin yolunda olup olmadığını sorar. Brock her şeyin yolunda olduğunu arkadaşlarının bir Stantler'la Memur Jenny'i ayıramadığını ve az önce koca bir sürünün burda olduğunu söyler. Memur Jenny onunla merkeze gelmelerini ve ifadelerini alması gerektiğini söyler.

Memur Jenny, parkın genellikle ailelerle dolduğunu; fakat son zamanlarda bir Stantler sürüsünün gelip herkesi kaçırdığını söyler. Ash, o sürünün onlarıda kovalayan sürü olduğunu düşünür. Misty, Stantler'ların dağlarda yaşadığını söyleyince Memur Jenny'de buna bir anlam veremediğini söyler. Brock, Stantler'ların aslında parka hiç gelmediğini söyler. Ash ise onları kimin kovaladığını sorar. Brock ise sürünün bir anda yok olmasını açıklayamadıklarını anlatınca Ash cevap veremez. Dışardan yardım sesleri duyulur. Roket Takımı sürü geliyor diye bağırarak kaçıyordur. Misty ne olduğunu sorar ve Roket Takımı, kaçmaya çalıştıkları halde sloganlarını söylemeye başlar. Ardından bir Stantler olduğunu daha sonra bir sürünün gelip onları kovaladığını söylerler. Sürü tekrar etraftan kaybolur. Bir binanın arasından Stantler'ın boynuzu belirir ve o kokuyu tekrar yayar. Kahramanlarımız ve Roket Takımı, Stantler sürüsünü birden farkederler. Roket Takımı koşmaya başlar. Ash, Misty ve Memur Jenny, içeri kaçarlar; fakat Brock orda kalmayı tercih eder ve birden sürünün direklerden geçebildiğini görür. Birden ellerini açar ve Stantler'ın onlardan korkmaması gerektiğini söylemeye başlar. Ash ve Misty endişelenir; fakat Brock vazgeçmez. Sürü tam yaklaştığında herkes Brock'un ezildiğini sanar. Brock ise ezilmemiş ve sürünün içinde korkarak ilerleyen küçük Stantler'ı farkeder. O sırada herkes sürünün gerçek olmadığını görür. Brock hemen koşar ve Stantler'a arkadaş olmak istediklerini söyler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Totodile

Brock hemen Stantler'ın bacağını iyileştirir. Aslında dışarda sadece küçük Stantler'ın olduğunu diğerlerinin küçük Stantler'ın korktuğu için boynuzundaki kokuyu kullanarak kendilerini hipnotize ettiği için gördüklerini söyler. Memur Jenny, Brock'un çok iyi olduğunu söyler ve Brock Stantler'la nasıl karşılaştıklarını anlatmaya başlar ve Pokémon üreticisi olmak için daha çok şey öğrenmesi gerektiğini söyler. Memur Jenny ise onun gerekli her şeyi bildiğini düşünür. Brock bunu duyunca hemen Memur Jenny'e asılır. Misty ise duygularının incilmeden gitmeleri gerektiğini söyleyerek kulağından çeker ve onu Memur Jenny'den uzaklaştırır. Roket Takımı ise onları camdan gizlice dinlemektedir. Meowth, gerkeçte sadece bir Stantler'ın olduğunu öğrenir ve kandırıldıklarını anlar. Jessie ise bir tanesinin bile azdan iyi olduğunu ve onu patron için yakalamaları gerektiğini söyler. Meowth, tekrar aldatılmaktan korkar; fakat James tekrar böyle bir şey olursa Anti Stantler silahını kullanacağını söyler. Jessie ise o silahı ne ile aldığını sorar. James olgun bir hareketler onu kalan paralarıyla aldığını söyleyince ikisi de James'e parasız ne yapıcaklarını sinirli bir şekilde sorar. James ise patrona bir şey götürmezlerse o halde nasıl yaşayacaklarını hatırlatır. İkisi sonunda sakinleşir. Akşam olmuştur ve kahramanlarımız Stantler'la birlikte Memur Jenny'nin yanında kalmaya karar verirler. Brock onun yarına kadar iyileşeceğini ve artık sürüsünün yanına dönebileceğini söyler. Ash, onu besleyebileceğini, Misty ise ona karşı duygusal bir bağı olduğunu söyler. Brock ise onun için en iyi yerin sürüsünün yanı olacağını söyler.

Sabah olur ve kahramanlarımız Stantler'ı bırakmak için ormana giderler. Brock Stantler'ı gitmesi için bırakır; fakat Stantler gitmek istemez. Stantler'ın gitmesi gerektiği için Brock ona kötü davranır ve Stantler üzülerek gider. Roket Takımı havada Stantler'ı farkeder. Brock, Roket Takımı'nı farkeder ve Stantler için endişelenir. James hemen yeni silahları olan Anti Stantler 7 Numara'yı getirir. Stantler korkar ve onu da hipnotize etmeye çalışır. Yeni silahları robot olduğu için kokudan etkilenmez ve bir ağ fırlatarak Stantler'ı yakalar. Roket Takımı, Stantler'ı almak için aşağı iner ve Stantler, Meowth'ı hipnotize eder. Meowth, onu bırakmalarının daha iyi olacağını düşünür; fakat Jessie ve James izin vermez. Roket Takımı tam kaçarken kahramanlarımız gelir. Brock, Stantler'ı kurtarmaya çalışır; fakat James yeni silahlarını kullanarak Brock'un ilerlemesini engeller. Brock hemen Onix'i çağırır ve sarma hareketiyle Roket Takımı'nın silahını parçalar. Ash, Roket Takımı'nın kaçtığını görünce Pikachu'ya Yıldırım Saldırısı'nı kullanmasını söyler; fakat çok yüksekte oldukları için Pikachu'nun elektriği onlara ulaşamaz. Kahramanlarımız onların peşinden koşmaya devam ederken bir Stantler gelir ve Roket Takımını'nın balonunu patlatır. küçük Stantler'ın düştüğünü gören Ash, Balbasaur'ı çağırır ve sarmaşığıyla onu tutmasını söyler. Stantler Balbasaur'a göre ağır olduğunudan ağ yırtılır ve Stantler aşağı düşmeye başlar. Brock hemen koşar ve onu tutar.

Roket Takımı yere çakıldıktan sonra bir Stantler sürüsü daha görürler. Onları küçük Stantler'ın tekrar kandırdığını düşünürler; fakat bu sefer sürü gerçektir. Stantler sürüsü Roket Takımı'nı havaya uçurur. Stantler için eve dönme zamanı gelmiştir. Kahramanlarımız ona veda eder ve yola koyulurlar.

Brock'un yardımıyla Stantler, ailesine ve dostlarına kavuştu. Ama Stantler da Brock'a yardım etti. İyi bir Pokémon Üreticisi olması için sezgilerini güçlendirdi.

[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Memur Jenny


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif]


Brock: [Resim: rsiconani095.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani234.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Brock bir Pokémon Üreticisi olarak kendi gerçek yeteneklerini gösterir.





[Resim: EmeiGeenler.png]
Geniş Özet: zamazinqo
Düzenleme: maNga
Little big horn kızılderililerin 13 koloniyi yendiği bir savaş değil miydi?Oturan boğa'da o kabilenin lideriydi yanlış hatırlamıyorsam.
Pokémon bölüm isimlerinin yarısından çoğu bir yerden uyarlanarak yapılıyor zaten. :D Hatta bir ara oturup hepsini okumuştum :rolleyes:
(03-09-2012, 03:16 AM)Armenikhi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Little big horn kızılderililerin 13 koloniyi yendiği bir savaş değil miydi?Oturan boğa'da o kabilenin lideriydi yanlış hatırlamıyorsam.

Hatta ilk kez olarak bir ABD generalinin bir savaşta öldüğü savaştı yanlış hatırlamıyorsam.

Neyse bölüm ile alakalı olarak bu bölümü çok severdim ben. Stantler'in Brock ile kalmasını isterdim.