Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Anime tür ve saldırı hataları
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
(06-09-2012, 03:11 AM)Armenikhi Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
Asıl anime gerçeği yansıtmıyor tam hatırlamıyorum ama(belki pokemon animesi bile olmayabilir) bir bölümde aron,lairon ya da bagonlu ileri teknoloji ürünü şeyler kullanan bir kadın vardı işte can hesapları falan yapıyordu işte bişeyler ölçüyordu aynı cem77 gibiydi :D böyle işte en yüksek hasarlı saldırıyla vurmanın peşindeydi gitti pokemonuyla Pikachuya vurdu sonra dedi "Pikachunun bayılması gerekiyor" diye ama Ash bi tezahürat yaptı pikachunun canı üstüne arttı.Cahilliğimi mazur görün ama Pikachu yemek artığı(leftovers) yiyor mu? ya da Ash helping hand saldırısını yapabiliyor mu?Bence hatalı olan anime.

Benim animede en çok sevdiğim durumlardan biri bu moral faktörü. Bu bölümde buna değinmeleri çok hoşuma gitmişti. Sonuçta Pokémonları klasik hayvanlardan ayıran özellik duyguları olması ve bu duygularını açığa çıkarmaları. Ash'te sonuç olarak antrenör olarak pokemon'larını gazlayabilmeli ki bunu her pokemonda farklı şekilde yapmayı beceriyor. Bu gaza göre pokemonlarının saldırıları daha kuvvetli olması pekala mümkün. Ha tabi olmaması gereken vuruşlara lafım yok. bkz:Onix ve Thunderbolt.... Ama yinede bu tarz duygusal faktörler animeyi oyunlarda ayıran faktör bence. Sonuçta Yu-gi-oh ve Bakugan direkt olarak şu kart oyunlarının mantığıyla olduğu gibi yayınlandı ve ikisinden de zerre kadar zevk almadım. Ama pokemon'da avantaj durumunda bir rakibe karşı Ash kazandığı veya kaybettiği zaman hoş sürprizler oluyor ve bu hoşuma gidiyo benim.

Anime oyun mantığı ile hatalı belki ama olması gereken de bu. Sonuçta anime tekdüzelikten bu sayede kurtuluyor.
(06-09-2012, 11:57 AM)ahm_programmer Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Benim animede en çok sevdiğim durumlardan biri bu moral faktörü. Bu bölümde buna değinmeleri çok hoşuma gitmişti. Sonuçta Pokémonları klasik hayvanlardan ayıran özellik duyguları olması ve bu duygularını açığa çıkarmaları. Ash'te sonuç olarak antrenör olarak pokemon'larını gazlayabilmeli ki bunu her pokemonda farklı şekilde yapmayı beceriyor. Bu gaza göre pokemonlarının saldırıları daha kuvvetli olması pekala mümkün. Ha tabi olmaması gereken vuruşlara lafım yok. bkz:Onix ve Thunderbolt.... Ama yinede bu tarz duygusal faktörler animeyi oyunlarda ayıran faktör bence. Sonuçta Yu-gi-oh ve Bakugan direkt olarak şu kart oyunlarının mantığıyla olduğu gibi yayınlandı ve ikisinden de zerre kadar zevk almadım. Ama pokemon'da avantaj durumunda bir rakibe karşı Ash kazandığı veya kaybettiği zaman hoş sürprizler oluyor ve bu hoşuma gidiyo benim.

Anime oyun mantığı ile hatalı belki ama olması gereken de bu. Sonuçta anime tekdüzelikten bu sayede kurtuluyor.

Sen de haklısın pokémon'u Tom&Jerry'den yıran şey de bu... anime fiziği...
Sanırım en çok da toprak - elektrik ve psişik - karanlık türleri arasındaki savaşlarda hatalar yapılıyor. Mesela Ash'in Pryce ile yaptığı rozet maçında pikachu'nun elektrik saldırıları buz/toprak türü olan piloswine'ı zayıflatmıştı. Bunun dışında bazen de çizim hataları da oluyor. Ash ile Gary'nin konuştuğu bir sahnede pikachu varken diğerinde yok oluveriyor. Ah pikachu ah...
Sayfalar: 1 2