Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Lavender Town Sendromu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
Arkadaşlar merhaba. Böyle bir konuyu forumda bulamayınca açmak istedim. Lavender Town Sendromu nedir? 27 Şubat 1996 yani Pokemon Red ve Green'in Japonya'da piyasaya sürüldüğü tarihten sonra 7-12 yaş arası bazı çocuklarda intihar ve hastalıklar görülmüş. Ama hangi çocuklarda? Lavender Town'a ulaşan çocukların yaklaşık 200'ünde görülmüş. Peki neden? Lavender Town'un müziğinin mistik tonundan dolayı. Bunu anlayan oyunun üreticisi Game Freak da müziğin tonlarında ayarlama yapmıştır. O yüzden İngilizce oyunlarda olmamakta. Youtube'da ayarlanmamış tonuyla müzik var ve dinledikten sonra, şu anda bile hafif odaklanma sıkıntısı çekiyorum. Alıntı değildir, birazı çeviridir. Düşüncelerinizi almak istiyorum.
Link vermek istemiyorum Youtube'a Lavender Town (Original Japanese Version yazın çıkar. Çok dinlemeyin bence. Sanırım videonun 40. saniyelerinde başlıyormuş o ses. Gerçekten ilginç ve büyüleyici bir müzik. Pokemon Tower'ın da Lavender Town'da olduğuna dikkatinizi çekerim. :s
6 dakikalık videonun tamamını dinledim(mazoşist miyim neyim artık bilemem) rahatsız edici bir ses ama öyle bir etkisi olacağına inanması zor. Ama gizemli bir şeymiş :D
İlk okuduğumda inanmamıştım ama cidden müzikte 40.saniyelerden bi baskı etkisi var. Kulaklara basınç yapıyor sanki. O basınç etkisinin biliçli şekilde yapıldığını düşünüyorum. :rolleyes:
Yalan dolan. Şehir efsanesi. Böyle bir şey yok. Zaten eğer böyle bir şey olmuş olsaydı ciddi ciddi haber sitelerine falan çıkardı, 3-5 "creepypasta" sitesinde olmazdı sadece. İstiyorsan Google'da "is lavender town syndrome real" falan diye arat, karşına çıkan her site uydurma olduğunu yazar zaten.

Eğer odaklama sıkıntısı çekiyorsan psikolojiktir, başka bir şey değil. Beni asıl şaşırtan bir müzik parçasının insanları intihara sürükleyebileceğine ciddi ciddi inanan insanların olması.
Gerçek değil mi ? O.o
Bir arkadaşa dinlettim ve sonuç böyle oldu :O
Spoiler:
[Resim: bcZsv.png]
(30-08-2012, 08:00 PM)FairyTail Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bir arkadaşa dinlettim ve sonuç böyle oldu :O
Spoiler:
[Resim: bcZsv.png]

Şaka maka doğru mu acaba gnaaye'nin dediklerinden sonra? Kafiyeli oldu :D
Sesler çok tiz ve müzik de sürekli tekrarlıyor, rahatsız edici bir müzik, orası öyle. Ama onun dışında hikaye tamamen uydurma, aynen "smile dog" veya "Squidward'ın intiharı" falan gibi.
(30-08-2012, 08:12 PM)gnaaye Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sesler çok tiz ve müzik de sürekli tekrarlıyor, rahatsız edici bir müzik, orası öyle. Ama onun dışında hikaye tamamen uydurma, aynen "smile dog" veya "Squidward'ın intiharı" falan gibi.

Dediklerinden sonra o squid'le dog'u araştırdım ve ürktüm. Köpek gülüyor galiba. Çok konuşulan şey hep ürkütüyor insanı. Squidward'ın intiharını izlemek istemedim bana anlatabilir misin?
Spongebobun değişik bölümlerinden yapılan alıntılar ile toplanmış bir mix rivayete göre onu izlersen intihar ediyorsun.Red mist miydi neydi çok saçma bişey şu önce kendini korkmaya programlıyorsun sonrabakıyorsun hiçbirşey yok.
Sayfalar: 1 2 3