Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 015 - The Battle According to Lenora!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: i5761930_bolum-isimleri-png]
İngilizce Adı: The Battle According to Lenora!
Japonca Adı: Shippou Gym Battle! VS Gym Leader Aloe!!
Türkçe Adı: Lenora'ya Göre Maç!

[Resim: i5761931_genis-ozet-png]


Nacrene Şehri Spor Salonu'nun olduğu şehir müzesindeki maceraları sırasında, kahramanlarımız aynı zamanda müze müdürü olan spor salonu lideri Lenora'yla tanıştı. Lenora'nın nasıl bir dövüş tarzı olduğunu merak etmemek kimsenin elinde değil. Ash'in ikinci Unova spor salonu rozetini almak için yapacağı maç başlamak üzere olduğundan, bunu öğreneceğiz.

Ash ve arkadaşları, spor salonu maçı yapmak için Lenora ile Hawes'un peşinden gitmektedir. Korumalı bir kapıdan geçerek halka açık olmayan bir alana girerler. Girdikleri yer kütüphaneye benzemektedir. Gördükleri kitaplar onları heyecanlandırmıştır, özellikle de Cilan'ı...

Lenora, onları buraya getirme amacının maçtan önce Ash'e Unova hakkında araştırma yapma fırsatı vermek olduğunu açıklar. Ash her ne kadar bu konuda pek istekli olmasa da Lenora, buraya giriş izni olan kişilerin yalnızca araştırmacılar ve spor salonu maçı yapacak kişiler olduğunu söyleyerek ısrar eder. Ayrıca Ash'e okuması için bir kitap gösterir. Cilan Ash'e, bunların sadece Lenora'nın sınama yöntemi olduğunu düşündüğünü açıklar. Ash istemeye istemeye Lenora'nın gösterdiği raftan almaya çalışır. Kitabı kendisine doğru çektiği anda gizli bir bölme açılır. Alt kata giden bir merdiven ortaya çıkar. Merdiven spor salonuna girmek için kullanılır. Lenora, girişten beri onları test ettiğini söyler. Spor salonuna maç yapmak için gelenlere kitap okumasını söylediğinde %90'ının Lenora'nın gösterdiği kitap yerine kendi ilgisini çeken ve ince olan kitapları okuduğunu anlatır. Yani Lenora, bu yöntemi sadece gelen eğitmenlerin vereceği tepkileri öğrenip ona göre bir taktik belirlemek için uygulamaktadır.

Nihayet maç yapmak için salona geçerler. İki taraf da sahaya girer. Lenora kullanacağı Pokémonlar'ı dışarı yollar ve Ash'e gösterir. İlk olarak Watchog'unu dışarı yollar. İkinci Pokémon'u olarak da Lillipup'ını yollar.

Lillipup: Köpek yavrusu Pokémon'u. Lillipup'ın yüzünü kapatan uzun tüyleri çok iyi bir radardır. Çevresindeki alanın koşullarını hissetmesine yarar.

Hawes kuralları açıklar ve 2'ye 2'lik maç başlar. Lenora ilk Pokémon'u olarak Lillipup'ı seçer. Ash ise Tepig'ini yollar. Tepig Köz saldırısı yapar, Lillipup buna Kükreme saldırısı ile karşılık verir. Tepig geri döner ve Oshawott yarı uyanık şekilde sahaya çıkar. Bu, Kükreme saldırısının bir etkisidir. Lenora bunun üstüne Lillipup'ını geri çekerek Watchog'unu yollar. Ash tam Oshawott'ını geri çağıracakken Watchog Kötü Bakış saldırısı yapar. Bu saldırının etkisi Pokémon'un maçtan ayrılmasını engellemektir. Ash, Oshawott'ını geri çağıramamaktadır. Ash, Oshawott'a Su Tabancası saldırısı yapmasını söyler. Oshawott hala yarı uyanık vaziyette olduğu için pek etkili bir saldırı yapamaz. Watchog buna Alçak Tekme ile karşılık verir. Watchog oldukça hızlıdır. Oshawott yerden sinirli biçimde kalkar. Watchog bu sefer Yıldırım Oku saldırısı yapar, Oshawott bunu midye kabuğu ile yansıtır. Oshawott koşarak saldırıya geçer. Bunun üstüne Lenora, Alçak Tekme saldırısını emreder. Ash tam da bu emri bekliyordur...

Oshawott zıplayarak Watchog'un üzerine atlar ve Su Tabancası saldırısı yapar. Daha sonra koşmaya devam eder ve Jilet Kabuk saldırısı kullanır. Lenora, Watchog'a kuyruğunu kullanarak Oshawott'ın kabuğunu uzaklara fırlatmasını söyler. Hamle başarılı olur, Oshawott'ın kabuğu düşmüştür. Watchog Yıldırım Oku saldırısı yapar ve Oshawott yenilir. Ash Oshawott'ını, Lenora da Watchog'unu geri çağırır. Ash, Lillipup'a karşılık olarak Tepig'ini tekrardan sahaya yollar. Tepig savaşmaya oldukça heveslidir. Tepig Çarpma saldırısı yapar fakat Lillipup hızını kullanarak sıyrılır. Lillipup Gölge Topu saldırısı yapar ve saldırı hedefini bulur. Tepig Köz saldırısı, Lillipup da Yere Serme yapar. Lillipup koşarak közleri geçmeyi başarır ve Tepig'e çarpar. Tepig de yenilir. Böylece zafer Lenora'nın olur.

Tepig yenildiği için üzgündür. Ash bunun kendi hatası olduğunu söyleyerek özür diler. Ash Lenora'ya maç için teşekkür eder ve spor salonundan ayrılarak Pokémon Merkezi'ne gider. Ash hala oldukça üzgün bir moddadır. Maç hakkında Cilan ve Iris ile muhabbet edip ders çıkarırlar. Hemşire Joy, Tepig ve Oshawott'ı iyileşmiş biçimde getirir. Onlar da bir sonraki maçı kazanmak konusunda en az Ash kadar kararlıdır. Ash bir eğitim sürecine başlamaya karar verir. Hemşire Joy bunu Pokémon Savaş Kulübü'nde yapmasını tavsiye eder.

Roket Takımı planlarını devam ettirmektedir. James şifreyi kırar, Jessie ile Meowth içeri girer. Hedeflerini tespit ederler. James güvenlik sistemini deaktif eder ve Jessie ile Meowth meteroiti sahtesiyle değiştirmeyi başarır. Daha sonra Jessie ile Meowth, James'in bulunduğu araca binerek oradan uzaklaşır.

Ash ve arkadaşları Pokémon Savaş Kulübü'ne gelirler. Ash spor salonu maçı hikayesini Don George'a anlatır ve ondan yardım ister. Don George bu duruma hazırlıklıdır ve Ash'i eğitmek için elinden geleni yapacaktır. Ancak bu eğitimin zayıf kalplilere göre olmadığı konusunda Ash'i uyarır.

Ash'in Nacrene Spor Salonu'ndaki kazanma girişimi zorlu bir mağlubiyetle sonlandı. Ancak Don George ile gireceği özel eğitim için kendi kendine verdiği katı yemin göz ardı edilemez. Ash, Pokémonlar'ını güçlendirme görevinde başarılı olacak mı?

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Lillipup



[Resim: i5762015_karakterler-png]

Ash
Iris
Cilan
Jessie
James
Hemşire Joy
Don George
Hawes
Lenora



[Resim: i5762074_pokemonlar-png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: KIkGq.gif] [Resim: Obpn8.gif]


Iris: [Resim: B9lwz.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Hemşire Joy: [Resim: mmwlQ.gif]


Lenora: [Resim: JUioR.gif] [Resim: KxYr6.gif]



[Resim: i5762136_olaylar-png]

- Ash, Lenora'ya karşı yaptığı ilk maçı kaybetti.



[Resim: EmeiGeenler.png]
XTRM