Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Söz Verdiğimiz Vakitte Sizlerleyiz...
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Uzun bir süre ayrı kaldık elimizde olmayan sebepler nedeniyle. Ve 19.08.2012'de geri döneceğimizi facebook ve twitter'dan duyurduk. Tam 0O..O0'da siteyi açtım. Uzun,zorlu ve yorucu bir süreçti. Kısaca buradan açıklayacağım bu süreci. Bakalım ne kadar kısa olacak. Bu arada planlamadan da bir bayram hediyesi vermiş olduk :)


Site mesajlar ve üyeler hariç baştan sona değişti. Smf olan forum altyapımız MyBB'ye çevirildi. Beni en çok yoran süreç buydu. En az hatayla geçmek için çok çaba harcadım. Ya şifreleri ya da nickleri kaybedecektik. Şifreleri kaybetmeyi seçtik.

Tabi her şey sorunsuz geçmedi. Avatarlar silindi. İmzalar bozuldu ve bazı konularda kod hataları var. Bunları el birliğiyle bu süreçte düzelteceğiz.

Linkler değişti. Site tam düzelene kadar diğer siteyi https://pokemonturkiye.com/forum adresini kapamayacağım. İmzalarınızı konularınızı rahatça taşıyabilirsiniz. Silinen konu çok az var.

Şifrelerde sorun yaşayanlar için online destek açtık. Lütfen orayı kullanın.

Forumda yeni olan her şey için Forum Kullanımı bölümüne konular açacağız.

Doğum tarihlerini güncelleyiniz onlarda sorun olabilir.

Spoiler butonu şuan için editöre eklenmedi. Ekleyene kadar
Kod:
[spoiler][/spoiler]
kodlarını kullanarak spoiler özelliğini mesajlara ekleyebilirsiniz.

Teknik konular bu kadar. Şu an beta sürümde gibiyiz hataları bize bildirmekten çekinmeyin. Hata Bildirim Konusu


Şimdi Tasarım ve İçerik Konusuna Geçelim


Mecburen temamız değişti. Sitede şuan 2 tema var. Aslında ilk olarak BlisShine teması ile siteyi açacaktım fakat cuma günü bu temayı gördüm ve css ağırlıklı olması çok hoştu. Ve o gece ve cumartesi günü full uğraşarak bu temayı yaptım.

BS Imperial temamız 1024*768 çözünürlük üzerinde güzel gözükmektedir. 1024*768 ve altında bozulmaktadır. Bu yüzden bu çözünürlükleri kullananlar alt kısımdaki tema değişim çubuğundan PT BlisShine Temasını seçsinler. Temaların isim kaynağı açıklarım hep yine açıklayım :D BlisShine olacaktı ana temanın adı. Fakat 2 tema olunca diğer tema BlisShine. Bu tema ise BS(BlisShine) -IMPERIAL oldu. BlisShine "bliss" ve "shine" kelimelerinin birleşimi. Özel bir anlamı var mı bilmiyorum. Sevdiğim 2 şarkı bunlar o yüzden öyle bir isim koydum. (Muse- Bliss ve Collective Soul -Shine ). Siteyi çevirirken en çok bu iki şarkıyı dinledim.

Yeni güncellemeler bu temaya yapılacaktır diğer temalarda hatalara bakılmayacak.

Ayrıca Mobil Versiyonlar İçin GoMobile temamız ve Tapatalk uygulamamız vardır.

Yenilikler

*Kategoriler düzenlendi. Download ve diğer konular artık daha anlaşılır. Kategori rehberi konusu da açacağım.
*Teşekkür sistemi gitti rep sistemi geldi.
*Tablo oluşturucu yenilendi.
*Kullanıcı etiketleme eklentisi kuruldu. @[kullanıcıadı] şeklinde etiketleme yapabiliyorsunuz. Bununla ilgili konu açılacaktır.
*İndex sayfamızı da yeniledik. pokemonturkiye.com

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yeni eklemeler ve güncellemeler bu konudan duyurulacaktır.

Yeni temamızdan Resimler

Portal

Spoiler:
[Resim: c2lc5.png]


Kullanıcı Paneli Açılır-Kapanır Menü

Spoiler:
[Resim: c2lcq.png]


PM(Özel Mesaj) Bildirimi

Spoiler:
[Resim: c2ldz.png]


BS-IMPERIAL Full Görünüm ( İlk Görünüm )

Spoiler:
[Resim: c2lhx.png]


BlisShine Full Görünüm ( İlk Versiyon Şimdi Hatalar Düzeltildi )

Spoiler:
[Resim: c2ljx.png]


Güncellenen Ve Yeni Anlatım Konuları

Rep Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır?
Tablo Nasıl Yapılır?
Arkadaş Ekleme | Kullanıcı Engelleme
İmza ve Avatar Değiştirmek

Tema ve site hakkında görüş,istek ve önerilerinizi bu konudan yaparsanız sevinirim :)
Bence site çok güzel olmuş . Tema çok hoşuma gitti . Ve büyük bir merakla 9.sezon yazınca direk tıkladım ve gülmekten yerlere yattım. Teşekkürler , sözünüzü verdiniz ve sözünü tuttunuz . İnşallah bir daha aksilik çıkmaz ...
Forum gerçekten bi' acayip görünüyor gözüme şu an ama teması vs. gerçekten çok hoş. Yöneticilere ne kadar teşekkür etsek azdır. Saatlerini harcayıp bizim için forumu tekrardan açtılar. SMF databaseini MyBB'ye çevirmek zordur(gerçi her türlü forum database çevirme işlemi zordur), tonla hata çıkarır.(en kötüsü için bkz: türkçe karakter sorunu)

Zamanla aktifliğin de artarak eski haline döneceğine inanıyorum. Ayrıca Patron, söylemeseydin o 9.sezon linkine tıklamıycaktım, ahaha çok iyi olmuş. :D

Metin abiye not: CuteFTP yerine FileZilla'yı öneririm. Grimace
Site daha güzel olmuş bence admin ellerine sağlık :)
Güzel görüşleriniz için saolun keşke herkes yazsa da bişeyler emeğimize değse.


@[XTRM] karakter hatası ve benzeri bir çok hata çıktı ama çok şükür çoğunu halletim. cuteftp benim için alışkanlık kaç yıldır. filezilladan daha kullanışlı bence :)
Bence site öncekinden daha iyi olmuş ellerinize sağlık ,şuan nedense kimse girmiyor bayramdan dolayı belki ama 1-2 güne hareketlenir tekrardan :D.Buarada söylemeden edemeyeceğim bliss en sevdiğim muse şarkısı :)
:) İlk başka foruma girince oldukça yabancı geldi hatta dün alışmakta biraz zorluk çektim ama içindeki insanlar aynı olduğu sürece PT aynıdır bizim için :)
Yeni tasarımı çok hoşuma gitti, foruma daha olgun bir hava katmış gibi.
Sitede böylesine köklü bir değişiklik yapmak eminim çok yorucu olmuştur ne kadar teşekkür etsek azdır. Angel Eline koluna sağlık Metin abi. :shy:
Sitenin yeni tasarımı çok güzel olmuş. Foruma uzun bir aradan sonra girdiğimde pek alışamadım eski siteye alışmışım kullanışına. :) Eline Sağlık Adminim ne kadar teşekkür etsek azdır bizim için. Eski PT'ye göre çevrimiçi üye sayısı az. Umarım eskisi gibi 100lere varırız. :D

Bu arada söyleyim hala eski foruma mesaj atanlar var :D
(21-08-2012, 02:51 AM)Jolteon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Sitenin yeni tasarımı çok güzel olmuş. Foruma uzun bir aradan sonra girdiğimde pek alışamadım eski siteye alışmışım kullanışına. :) Eline Sağlık Adminim ne kadar teşekkür etsek azdır bizim için. Eski PT'ye göre çevrimiçi üye sayısı az. Umarım eskisi gibi 100lere varırız. :D

Bu arada söyleyim hala eski foruma mesaj atanlar var :D
Bende öğleden sonra farkettim yeni siteyi twitterdan, mesaj atmayı düşünüyordum diğerine ;).Adres satırından girdiğim için oldu tabii :D
Forumun kapanacağı gün ne kadar üzüldüysek bugünde o kadar sevindik , yıllardır üyesi olduğum bu forumu tekrar aktif bir şekilde kullanabilmek çok güzel , başarılarınızı ve çalışmalarınızı takdir ediyorum , yaptığınız yeniliklerden dolayı da teşekkür ediyorum :)
Sayfalar: 1 2