Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 014 - A Night in the Nacrene City Museum!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: i5761930_bolum-isimleri-png]
İngilizce Adı: A Night in the Nacrene City Museum!
Japonca Adı: Shippou City! The Big Adventure at the Museum!!
Türkçe Adı: Nacrene Şehri Müzesi'nde Bir Gece!

[Resim: i5761931_genis-ozet-png]

Sonunda Nacrene Şehri'ne ulaştıktan ve Nacrene Spor Salonu'nun yerini tespit ettikten sonra kahramanlarımız bir engelle karşılaşmıştı.

Ash ve arkadaşları nihayet Nacrene Şehri'ne varmıştır. Şehrin her yerinde sanat eserleri vardır. Cilan, şehir müzesinin aynı zamanda Nacrene Spor Salonu olduğunu söyler. Hemen şehir müzesine doğru yola koyulurlar. Ancak müze kapalıdır. Ash seslenir ve kapıyı tıklar, ancak kimse açmaz. Cilan'ın dikkatini kapı yanında asılı olan bir poster çeker. Üstünde "Gizli Eserler Sergisi" yazmaktadır. Sergi, içinde bulundukları gün yapılacaktır. Kahramanlarımızın durumu anlamaya çalıştığı sırada müzenin içinden bir çığlık sesi gelir.

Çığlığı atan adam, kendisine doğru uçan bir fosilden kaçmaktadır. Kapıyı açarak dışarı çıkar ve yere yığılır. Kubbe Fosil'in kendisini kovaladığını söyler. Ash ve arkadaşları olayı araştırmak için içeri girerler. Kubbe Fosil hareketsiz şekilde kendi yerinde duruyordur. Cilan adamdan olayın ayrıntılarını anlatmasını ister.

Olay, Gizli Eser Sergisi'nin hazırlıklarının bir önceki gecenin geç saatlerine kadar sürmesiyle başlar. Diğer işçiler gitmiştir ve o adam yalnız kalmıştır. Son kontrolleri yaparken birden ışıklar söner. Cebinden fenerini çıkarıp ışık düğmesine doğru yolunu arar. Kendisine doğru gelen ayak sesleri duyar. Daha sonra bir ışıltı görür ve kaçar. Sabah vakti olunca işçileri çağırır ve binayı baştan sona ararlar, ancak hiçbir şey bulamazlar. Güvenlik önceliği olduğu için sergiyi biraz ertelemeye karar verirler. İşçiler gittiğinde adam son bir kez daha müzeyi gezmeye karar verir. Tam bu sırada Ash ve arkadaşları kapıda beklemektedir. Olaylar bu şekilde gelişmiştir.

Iris, kızgın bir ruhun o binayı lanetlediğini, hemen bir şeyler yapmaları gerektiğini düşünür. Cilan ise mantıklı düşünmek gerektiğini, her şeyin bilimsel bir açıklamasının olması gerektiğini anlatır. Iris ve Cilan kendi yöntemleriyle olayı çözmeyi deneyeceklerdir. Ash ise spor salonu maçını düşünmektedir. Adam, spor salonu lideri Lenora'nın orada olmadığını, o olmadan maç yapamayacağını söyler. Daha sonra kendisini tanıtır. Adı Hawes'tır, müzenin müdürü ve Lenora'nın kocasıdır. Diğerleri de kendini adama tanıtır ve müzeye bir göz atarlar. Hawes, onlara hızlı bir müze turu attırmaya karar verir. Hawes onlara bir Kabutops fosili, bir Dragonite iskeleti, bir meteorit ve Gizli Eser Sergisi'nde sergileyecekleri eserleri gösterir. Ash'in dikkatini bir maske çeker. Onun ne olduğunu Hawes'a sorar. Hawes, onun bir Yamask maskesi olduğunu söyler. Son olarak kütüphaneyi gezerler. Turun sonuna gelmişlerdir, Hawes onlara sıradışı bir şey bulup bulamadıklarını sorar. Cilan her şeyin normal gözüktüğünü söyler. Iris ise bir şeylerin yanlış gittiğinin farkında olduğunu, ama neyin olduğunu bilmediğini söyler. Ash'in ise bildiği tek şey aç olduğudur. Cilan, geceyi müzede gerçirmek istediklerini söyler. Böylece gece içinde olacak bütün paranormal aktiviteleri gözleyebileceklerini ekler. Iris de bunu istemektedir. Hawes bu cesaretten çok etkilenmiştir. Gece olmuştur ve herkes yatmaya hazırlanıyordur. Hawes bir kez daha bundan emin olup olmadıklarını sorar, grup kendinden emindir.

Roket Takımı merkez üsten gelecek ajanı beklemektedir. Pierce nihayet gelir ve şehir müzesi araştırmasını bitirip bitirmediklerini sorar. Jessie bunu çoktan hallettiklerini bildirir. Pierce bir sonraki görevlerinin sergideki meteoriti, daha önce aldıkları sahte meteoritle değiştirmek olduğunu açıklar. Pierce aslında gerçek hedeflerinin bu olmadığını söyler. Roket Takımı ne kadar ısrar etse de asıl hedeflerini söylemez.

Iris, uyuyan Ash'i nazikçe sarsarak uyandırmaya çalışır. Cilan ve Ash uyanır. Iris kendini tuhaf bir şekilde soğuk hissettiğini, sanki bir şeylerin kendilerine doğru yaklaştığını söyler. Cilan ise bunun bilimsel bir açıklama olmadığını söyleyerek olayı geçiştirir. Etraflarını siyah bir sis basar. Iris bunun sebebinin "kızgın ruh" olduğunu iddia eder ancak Cilan havalandırma sisteminin bozuk olduğunu öne sürer. Ayak sesi duyarlar. Ses gitgide yaklaşmaktadır. Şovalye zırhı onlara doğru yürümektedir.

Iris bu sefer Cilan'ın cevapsız kalacağını düşünür. Ancak Cilan'ın buna cevabı, nesnelerin hareket etmelerinin sebebinin düşük frekanslı ses dalgalarının titreşimleriyle onları hareket ettirmesi şeklindedir. Şovalye zırhı, kılıcını çeker, hala Ash ve arkadaşlarına doğru yürümektedir. Cilan onu birinin teller ile yönettiğini öne sürer. Bu dediğine kendi de inanmaz. Ash saldırması için Pikachu'yu yollar. Hızlı Saldırı yapmasını emreder. Zırh paramparça olur ve yere düşer. Fakat daha sonra tekrar birleşir. Pikachu, Volt Vuruşu saldırısı yapar. Zırh tekrar dağılır. Bu sefer içinden, Hawes'ın daha önce gördüğü o ışık çıkar. Işık tekrar Hawes'ı kovalamaya başlar. Ash, Oshawott'ını dışarı yollar. Oshawott, Su Tabancası saldırısı yapar. Bu sefer o kafa zırhı uçarak Hawes'ı kovalamaya başlar. Cilan yine bilimsel açıklamalar yapmaya çalışır. Pikachu, Demir Kuyruk saldırısı yaparak kafa zırhına vurur. Zırh yere düşer. Iris, kızgın ruhun Hawes'ın peşinde olduğunu iddia eder. Birden içeriye yağmur yağmaya başlar ve sonra diner. Cilan bu olayın yangın fıskiyelerinin bozulmasıyla ilgili olduğunu söyler. Tam bu sırada ağlama sesleri duymaya başlarlar. Bunlar, önceki gece Hawes'ın duyduğu seslerdir. Bu sefer de Cilan, o seslerin düşük frekanslı ses dalgalarından oluştuğunu iddia eder. Ash Oshawott'ı geri çağırır. Sesin nereden geldiğini kontrol etmek için sesin geldiği yöne doğru giderler.

Geldikleri yer, Gizli Eser Sergisi eşyalarının bulunduğu yerdir. Ses Yamask'in maskesinden gelmektedir. Maskenin gözlerinden yaşlar akmaktadır. Daha sonra maske uçarak içinde bulunduğu cama sertçe çarpma suretiyle onu kırmaya çalışır. Cilan yine bu durumu bilimsel olarak açıklamaya çalışır. Arkalarından gelen sesle birlikte geriye dönüp bakarlar. Arkalarında gördükleri şey ise Dragonite iskeletinin onlara doğru yürümesidir. Iris onunla iletişime geçmeye çalışırken Cilan yine ortaya bir teoriyle atlar ancak daha sonra buna kendisinin bile inanmadığını söyler. Hepsi birlikte kaçmaya başlar. Dragonite, Yamask maskesinin içinde bulunduğu camı yumruklayarak kırmaya çalışmaktadır.

Cilan, Mermi Tohumu yapması için Pansage'ini dışarı yollar. Saldırı ile Dragonite iskeletini vurur. Kısa süreliğine onun arkasında bir Yamask gözükür, yere düşer ve daha sonra görünmez olur. Ash ve arkadaşları onun sesini duymuştur ancak onu görmemiştir. Hawes, kontrol etmek için maskenin bulunduğu camın kilidini açar. Maske bi anda havalanır ve Cilan'ın suratına yapışır. Cilan, Ash ve Iris ne kadar uğraşsa da onu çıkartamazlar ve maske Cilan'ı kontrol altına alır. Cilan, onları cezalandırması gerektiğini söyleyerek ellerinden ateş topu fırlatır. Iris, Cilan'ı yönettiğini düşündüğü kızgın ruh ile iletişime geçmeye çalışır. Neden kızgın olduğunu ona sorar. Ruh ise, Cilan aracılığıyla kızgın olmasının sebebinin onu kilitlemeleri olduğunu, maskenin onun için çok değerli olduğunu söyler. Tam bu sırada Lenore kapıda görünür. Hawes'a maskeyi nerede bulduğunu sorar. Hawes, önceki gece eşyaları içeriye taşıdıkları sırada o maskeyi yerde gördüğünü, bir teşekkür hediyesi olarak yollanıldığını düşündüğünü söyler. Maske hala Cilan'ı kontrol etmektedir. Bir yandan da Dragonite'ın iskeletini idare etmektedir. Lenora, Watchog'unu dışarı yollar. Watchog odayı aydınlatır.

Watchog: Gözcü Pokémon'u ve Patrat'in evrimleşmiş formu. Watchog'un bedeni fosforlu bileşikler içerir ve bu sayede gözleri ve çizgileri parlar.

Lenora, ortaya çıkıp kendini göstermesi için Yamask'e seslenir. Maske Cilan'dan ayrılır ve Cilan kendine gelir. Yamask görünür olur ve maskesini kendine alır.

Yamask: Ruh Pokémon'u. Yamask bir hayalet tipi Pokémonu'dur. Tarih medeniyetlerinin harabelerinde yaşar.

Lenora, Yamask'in daha önceden eserlerin içinde saklandığını, bu sayede buraya gelmeyi başardığını ama sonra kazayla maskesini düşürdüğünü, maskesinin camın içinde sergilendiğini görünce de, onun çalındığını düşündüğünü tahmin eder. Yamask bunu doğrular. Dragonite iskeleti ve zırhı hareket ettirmek için Psişik saldırısı, yağmur yağdırmak için Yağmur Dansı saldırısı ve o ışığı oluşturmak için Yakamoz saldırısı yaptığını anlarlar, böylece gizem çözülür. Hawes ve Lenora, Yamask'ten özür diler. Yamask özürlerini kabul eder. Her şey yoluna girmiştir. Yamask oradan ayrılır ve kendi yoluna gider.

Gün yeni yeni doğmaktadır. Ash bu sabahın, spor salonu maçı yapmak için harika bir sabah olduğunu söyler. Lenora, Ash'in maç yapmak için geldiğini anlar. Ash ondan bir maç sözü alır.

Perili müzenin gizemi sonunda çözüldüğüne göre, kahramanlarımız Ash'in Unova Bölgesi'ndeki ikinci spor salonu rozeti görevine odaklanabilirler. Macera devam ediyor!

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Yamask



[Resim: i5762015_karakterler-png]

Ash
Iris
Cilan
Jessie
James
Pierce
Hawes
Lenora



[Resim: i5762074_pokemonlar-png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: Obpn8.gif]


Iris: [Resim: B9lwz.gif]


Cilan: [Resim: 8bv9r.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Lenora: [Resim: JUioR.gif]


Vahşi: [Resim: zI1jy.gif]



[Resim: i5762136_olaylar-png]

- Önemli bir olay olmadı.



[Resim: EmeiGeenler.png]
XTRM