Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Hippowdon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 450.png]

Tür:Yer

Statları:

[Resim: 9id3E.png]

Ability:

Sand Stream: Sahaya Sand Storm(Kum fırtınası) getirir ve maç boyunca etkili olur. .
Sand Force: Kumlu havada Ground, Rock, Steel türü saldırılarının gücü %33 artar.


Genel Bakış:

Hippowdon BW'ye geçtiğinde biraz düşmüş olsada yinede yüksek defansif statları ile herkezin gözünde takımı destekleyen pokemon kalmıştır. 108/118/72 defansları Hippowdon için iyidir. Aynı zamanda 112 Attack statı onu tank pokemonu yapabiliyor. Abilitysi Sand Stream sayesinde Sand Takımı oluşturabilirsiniz. Bu yeteneğe sahip olan Tyranitarla aynı rolü oynarlar. Slack Off öğrenebilmesi sayesinde canını doldurabiliyor. Hızı ise defansif pokemon için yavaş olması mümkündür. Ayrıca yavaş olmasından yararlanabiliriz. Rakip diğer hava başlatıcı Abomasnow, Politoed, Ninetales pokemonları çıkarınca siz önce hava olayını başlatıcaksınız.


Nasıl kullanacağımıza bakalım.

Physical Wall

~ Earthquake
~ Slack Off
~ Stealth Rock
~ Ice Fang / Roar

Item:Leftovers
Nature:Impish
Ability:Sand Stream
EVs:252 HP / 244 Def / 12 SpD


Yorum:

Hippowdon'un mükemmel HP ve Defans statı ile büyük bir physical wall oluyor. Hippowdon aynı zamanda Tyranitar gibi Sand Stream abilitysi vardır. Böylece takımda hem Hippowdon hemde yedek olarak Tyranitarı çıkartabilirsiniz. Earthquake ise bizim STAB saldırımızdır rakibin super effective yiyen Elektrik, Demir, Kaya vb. pokemonları varsa Earthquake kullanın.Slack Off canımız azaldığında yükseltmemizi sağlıyor. Stealth Rock ise rakip pokemon çağırdığında entry hazarda girdiğinde can götürmesini ve ayrıca Focus Sash taktiğini iptal etmesini sağlar. Son saldırımız ise 2 seçenek sunuyor :O. Ice Fang ise Landorus ve Salamance gibi ofansif pokemonlara OHKO yapabilir. Aynı zamanda Gliscor'uda 2HKO yapabiliyor. Rakibin Air Baloon Heatran gibi pokemonu varsa Ice Fang balonu patlatmak için kullanabilir. Roar ise stat yükselten pokemonları uzaklaştırmak için iyi seçim. Rakip pokemon başka pokemon seçince Stealth Rock'tanda etkilenecektir.

Mixed Wall

~ Stealth Rock
~ Slack Off
~ Earthquake
~ Roar / Ice Fang

Item:Leftovers
Nature:Impish
Ability:Sand Stream
EVs:252 HP / 4 Def / 252 SpD


Yorum:

Geçen bahsettiğim diziliş ile neredeyse aynıdır ama bu sefer Fiziksel Defans'tan çok Özel Defansa EVs vereceğiz. Saldırıların kullanışlarını söylememe pek fazla gerek yok. Aynı zamanda Modest Choice Specs Hydreigon'un Draco Meteor'una dayanma şansınız vardır.

Life Orb Tank

~ Earthquake
~ Stone Edge
~ Ice Fang
~ Slack Off

Item:Life Orb / Leftovers
Nature: Adamant
Ability:Sand Force
EVs:228 HP / 252 Atk / 28 Spe


Yorum:

Evet bu diziliştede gördüğünüz gibi defansif değil ofansif bir dizilişi görüyoruz. Ama çoğunuz muhtemelen *Yav Hacı Sand Stream varken Sand Force kullanmak saçma değilmi yav.* diyeceksiniz. Şöyledir efendim :D Hippowdon Tyranitar ile aynı takımda kullanlar baya oluyor. Tyranitar'ın Sand Stream'inden yararlanırak Hippowdon Sand Force abilitysini kullanabiliyor. Earthquake'nin Base Power'ı 130'a ulaşabiliyor. Birde STAB eklersek gerisini siz düşünün. Stone Edge ise Ateş, Uçan, Böcek gibi çeşitli türlere vurmak için. Kritik şansı yüksek olduğundan çoğu pokemonu yenebilir. Ice Fang ise Dragonite, Gliscor gibi türlere kocaman bir Hoşgeldin hediyesidir :D. Item seçimi size kalmış Leftovers ile canınızı yükseltmek için Life Orb ile gücünüzü arttırmak için kullanabilir. Slack Off ise Life Orb'un götürdüğü candan dolayı azaldığında kullanabilirsiniz.

Tehditler:

[Resim: 227.gif][Resim: 437.gif]

Skarmory ve Bronzong: Bu iki pokemonun defansı yüksek olduğundan dolayı Hippowdon'un saldırılarından etkilenmiyecektir. Ayrıca ikiside Yer tipine karşı bağışıklıkları vardır (Levivate Bronzong).

[Resim: 121.gif]

Starmie:Rapid Spin bildiğinden dolayı Stealth Rock'ı uzaklaştırabilir. Hydro Pump yada Surf ile Hippowdon'a OHKO yada 2HKO yapabilir.

Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.



[Resim: tumblr_m3iomhT8vZ1qd87hlo1_500.gif]
Starmie de rapid spin tam olarak ne işe yarıyor.
Çoğunlukla entry hazards'ları (stealth rock,spikes,toxic spikes) sahadan kaldırmak için kullanılıyor.
Toxic Spikes'ı Flying(Uçan) türü olmayan ve Levitate yeteneği olmayan Poison(Zehir) pokemonlarının oyuna girmesi de kaldırabiliyor bildiğim kadarıyla.