Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Steelix
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 208.png]

Tür: Çelik Yer

Statları:

[Resim: scaled.php?server=593&filename=stestat.png&res=landing]

Ability:

Rock Head: Recoil almaz.
Sturdy: Bu Pokemon OHKO saldırılarından etkilenmez ve %100 candaysa tek vuruşta indirilemez
Sheer Force: İkincil efekti olan saldırıların gücünü %30 arttırır, fakat etkiyi ortadan kaldırır.

Genel Bakış:

Steelix'ın defans statına bakarsak aşırı derecede yüksek oyundaki neredeyse Shuckle'dan sonra en iyi defansa sahip. Abilitysi Sturdy sayesinde onu defansif pokemon olarak kullanabiliriz. 80 Attack statı defasif pokemon için iyi diyebilirim. 75 HP kötü SpD kötünün altında kötüdür. sturdy abilitysi olduğundan dolayı Steelix güçlü bir özel saldırıdan 2HKO olabilir. Stealth Rock, Roar ve Dragon Tail olmak üzere geniş bir support movepoolu vardır. Son olarak ise abilitymiz Sturdy olsun biliyorsunuzki support pokemonlar için Sturdy abilitysi çok yararlıdır.


Nasıl kullanacağımıza bakalım.

Defensive

~ Stealth Rock
~ Earthquake
~ Gyro Ball
~ Dragon Tail / Roar / Toxic

Item:Leftovers
Nature:Relaxed
Ability:Sturdy
IVs:0 Spe
EVs:252 HP / 96 Def / 160 SpD


Yorum:

Steelix RU tierinde en çok kullanılan support pokemonlarından birisidir. Muazzam 200 defans statı sayesinde Def'e 96 EVs verirsek 500 küsür defansa ulaşıyor. Stealth Rock rakibin entry hazarda girmesini ve Charizard, Volcarano gibi pokemonların yarı canla başlamasını sağlıyor, fakat rakibin rapid spin bilen pokemonu varsa kolayca geri çevirebilir. İşte bu yüzden Dragon Tail ve Roar kullanmanızda tavsiye var. Örnek Rapid Spin kullanan pokemonlar Sandslash, Donphan, Forretress, Blastoise ve Starmiedir. Earthquake ise bizim STAB hamlemizdir, rakibin ground türünden super effective yediği pokemon varsa Earthquake vurabilirsiniz. Ayrıca RU tierinde sorun çıkartan Typloshion, Manectric ve Omastar gibi pokemonların kariyerine son verebilirsiniz. Gyro Ball ise bizim ikinci STAB saldırımızdır. Relaxed nature ve 0 IVs vererek Gyro Ballın gücünü arttırıyoruz. Aerodactyl, Accelgor ve Alakazam gibi pokemonlara çok hasar verebiliyor.

Curse

~ Curse
~ Earthquake
~ Gyro Ball
~ Stone Edge / Explosion

Item:Leftovers
Nature: Sassy
Ability:Sturdy
IVs:0 Spe
EVs:252 HP / 4 Atk / 252 SpD


Yorum:

Biraz daha ofansif diziliş. Curse basınca hem defansif yönden hemde ofansif yönden size katkıda bulunuyor. Steelix'in hızı düşük olduğundan dolayı Curse'nın speed düşürmesinden pek etkilenmiyor. Aynı zamanda STAB saldırımız Gyro Ball'ın gücünü arttırabiliyoruz. Earthquake ise ikinci STAB saldırımız. Rakibinizde Jolteon, Magnezone ve Infernape gibi türden pokemonlar varsa Earthquake basabilirsiniz. Diğer pokemonlarada iyi hasar götürüyor.

Son seçenek ise Stone Edge veya Explosion. Stone Edge sizi zorlayabilecek Moltres ve Volcaranoya karşı süper etkili vurur aynı zamanda kritik şansıda oldukça yüksektir. Ama sekme ihtimali vardır, Explosion ise oyundaki en güçlü saldırı OHKO yapamadığınız pokemonlara karşı kullanılmalıdır. Tabii kullanmadan önce iyi düşünün rakip pokemon hayalet tipi pokemon seçebilir veya protecte basabilir o yüzden boşuna pokemonunuzu veda etmiş olursunuz.

Diğer Seçenekler:

Steelix pek iyi pokemon olmasada bazı eğitmenler Steelix'e farklı dizilişler verebilir. Choice Band kullanarak atak statınızı yükseltebilirsiniz, yavaş olduğunuzdan ve berbat bir Special Defense'a sahip olduğundan dolayı rakip pokemon sizi yenebilir. Abilityniz Sheer Force kullanarak elementsel ısırık üçlüsü setini kullanabilirsiniz ama tavsiye edilmezdir. Sturdy varken diğer abilityler pek tercih edilmiyor. Hızını düzeltmek için Autotomize ve Rock Polish kullanabilir fakat yinede bir basışta çoğu pokemonlardan hızlı olamıyor.

Tehditler:
Steelix çok yavaş bir pokemon olduğundan dolayı Taunt bilen pokemon Steelix'i durdurabilir. Special Defense'ı kötü olduğundan Güçlü special attacker pokemonlarından 2HKO olabilir. Slowbro'nun defansı iyi olduğundan dolayı Earthquake'dan az hasar alır, Scald yada Surf ile 2HKO yapabilir. Sun takımlarında kullanılan Tangrowth iyi defansından dolayı Steelix'in saldırılarından etkilenmiyeceğinden dolayı HP Fire ile 2HKO yapabilir.

Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.



[Resim: tumblr_m9z0a0dGca1qd87hlo1_500.gif]
eline sağlık böyle şeyler okuduğumda daha pokemon hakkında öğrenecek çok şeyimin olduğunu anlıyorum
bu arada şu nature olayı nedir yani ne işe yarıyor  Question
makale-çeviri  bölümünde nature başlığı var ordan bakabilirsin  :) Buarada 1000 mesajın hayırlı olsun Jolteon :D
Tüh, ben de Steelix'i yazıyordum tam. Okunmamış konulara bastım, Steelix konusunu gördüm, "daha bitmemişti ya, farketmeden yolladım mı ne?" diye düşündüm kendi kendime :D Chandelure ve Flygon'u kimse yazmasa bari  :D

(21-07-2012, 06:48 PM)TrAiNeRDoLpHin link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:eline sağlık böyle şeyler okuduğumda daha pokemon hakkında öğrenecek çok şeyimin olduğunu anlıyorum
bu arada şu nature olayı nedir yani ne işe yarıyor  Question

https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...906.0.html

Şu konulara bak, çok işine yarar: https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=12292.0

EDIT: Jolteon ve Infamous benden önce davranmışlar :)
Naturelar pokemonun bir statini yukseltirken digerini dusuruyor ya da hic etki etmiyor mesela Timid nature +speed yaparken -attack yapiyor.Ayrica her nature bir yiyecek tadini severken bir digerini sevmiyor -bu da statlari sembolize eden eksi,tatli gibi seyler- mesela  hasty nature tatli yiyecek severken eksi sevmiyor.
Hippowdon, Magmortar ve Rhyperioruda ben alıcam biri istemişti. Hippowdon OU için onu yazıcam.
Ben daha TrainerDolphine cevap yazarken 3 kisi yazmis lol Anger Anger Anger Confused