Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 120 - The Double Trouble Header
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Double Trouble Header
Japonca Adı: Rookie's Chikorita!
Türkçe Adı: Çifte Belanın Yeni Oyunu


[Resim: genizet.png]

New Bark Şehri'nde yeni Pokémonlar'la tanışan Ash, arkadaşlarıyla birlikte ilk Johto Ligi rozetini almak için Violet Şehri'ne gidiyordu.

Chikorita'yı görememekle yakınan kahramanlarımız Violet Şehri'ne giderken Pokémon'unu eğiten bir kızla karşılaşırlar. Kızın Pokémon'u ise bir Chikorita'dır.

Chikorita: Bitki Pokémon'u. Chikorita başındaki yaprağı sallayarak tatlı ve rahatlatıcı bir duygu yayar.

Chikorita'nın başında bir saç bandı vardır. Bunu gören Misty, ona çok yakıştığını söyler. Brock, kızın acemi bir eğitici olduğunu ve Chikorita'yı New Bark Şehri'ndeki Profesör Elm'den aldığını düşünür. Ash ise nasıl bir saldırı kullandığını merak eder. Chikorita'nın karşısına bir Rattata gelir ve kız bir maç sunuyormuş gibi konuşmaya başlar. İlk olarak Vücüt Saldırısı kullanan Chikorita saldırıda başarılı olamaz. Tekrar dener ve isabetli bir vuruşla Rattata'yı yerle bir eder. Eğitmen hemen PokéTopu yollar ve Rattata'yı yakalar. Yakaladığına çok sevinen eğitmen bir marş söylemeye başlar. Kahramanlarımız buna bir anlam veremez ve şaşkın şaşkın ona bakarlar. Eğitmen, Chikorita'yı PokéTopu'na sokar ve arkasını döndüğünde Ash, Misty ve Brock'u görür. Bağırarak onlara doğru koşmaya başlar. Herkes çok korkmuştur ama eğitmen sadece Pikachu'yu gördüğü için heyecanlanmıştır. Eğitmen, Pikachu'yu eline alır ve onu sevmeye başlar. Ash onu uyarır; fakat eğitmen Pikachu'nun elektriğinin tadına bakmak istediğini söyler. Ash Pikachu'yu almaya çalışırken ikisi birden çarpılır.

Kahramanlarımız ve eğitmen bir yere otururlar. Eğitmen adının Casey olduğunu ve beyzboldan çok hoşlandığını söyler. Brock, Chikorita'yı Profesör Elm'den alıp almadığını sorar. Casey, bunun doğru olduğunu söyler ve kahramanlarımız kendilerini tanıtırlar. Casey, sarı ve çizgili olan Pokémonlar'a bayıldığını ve bir gün sarı Pokémonlar'dan bir takım kurmayı hayal ettiğini anlatır. Ash neden sarı ve çizgili Pokémonlar'dan hoşlandığını sorar. Ailesinin üç kuşaktan beri Electabuzz Beyzbol Takımı'yla ilgilendiğini söyler. Ash o takımın hep son sırada olduğunu söyleyince Casey sinirlenir ve bu sezon daha iyi olduklarını söyler. Ash, Electabuzz Takımı'nın hiçbir şey yapamayacağını söylemesi üzerine ikisi atışmaya başlar. Casey dayanamaz ve tartışmayı Pokémon savaşıyla halletmeyi teklif eder.

Üçe üç bir maçı olacaktır. Casey ilk olarak Pidgey'le başlar. Ash ise Charizard'ı yollar. Pidgey Hızlı Saldırı kullanır; fakat hiçbir işe yaramaz. Charizard ise hafif bir üfleyişle Pidgey'i yener. İkinci seçimi ise Rattata'dır. Casey, Rattata'ya Vucüt Saldırısı'nı kullanmasını söyler. Charizard göbeğiyle onu engeller ve Rattata hareketsiz kalır. Sırada Chikorita vardır. Casey, Sarmaşık Saldırısı'yla başlar ve Charizard'ı boynundan yakalar. Ash ise Charizard'a ateş püskürtmesini ve canını yakmamasını söyler. Charizard küçük bir alev fırlatır ve Chikorita'yı kafasındaki yapraktan vurur. Chikorita alevi söndürmeye çalışırken yorgun düşer ve Ash maçı alır. Casey çok üzülür; fakat Misty ve Brock onu teselli eder. Ash ise arkadaşça el sıkışmayı teklif eder. Casey ağlayarak oradan uzaklaşır.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Heracross

Casey yere düşer ve ailesinin ona dediklerini hatırlar. Ailesi ona elinden geleni yapmasını ve arkasında her zaman duracaklarını söylemiştir. Casey'nin pes etmeyeceği aklına gelir ve ayağa kalkar. Arkadan bir alkış sesi duyulur. Alkışlayanlar Roket Takımı'dır. Roket Takımı, Electabuzz Takımı'nın kıyafetlerini giyip Casey'i kandırmaya çalışır. Ash'in hilekar olduğunu söyleyerek Casey'i kışkırtırlar. Onunla tekrar savaşmasını söylerler.

Kahramanlarımız ve Casey savaşmak için stadyumdadırlar. Casey ilk seçimini bu sefer Chikorita'dan yana kullanır. Ash ise Pikachu'yu seçer. Casey ilk olarak Chikorita'nın Hoş Kokusu'nu kullanır. Ardından Vücut Saldırısı'yla devam eder ve isabetli bir vuruş yapar. Roket Takımı ise Pokémonlar'ı çalma peşindedir. Meowth bir kumandayla elektronik taraftarları açar. Ash hemen Pikachu'ya Yıldırım Saldırısı'nı kullanmasını söyler; fakat Chikorita yaprağıyla elektriği savuşturur. Brock Ash'i tür avantajı konusunda uyarır. Casey ise tekrar Vucüt Saldırısı'nı kullanır. Meowth'ın sıradaki aleti yerden çıkar ve Chikorita'nın üzerine doğru yürümeye başlar. Chikorita çok korkar ve saldıramaz. Pikachu, onu korumak isteğiyle aletin önüne atlar; fakat ikisi de havaya uçar ve sahanın dışına çıkarlar. Ash ve Casey Pokémonlar'a doğru koşar ve Roket Takımı sloganlarını söyleyerek Pokémonlar'la birlikte ortaya çıkarlar. Casey, kandırıldığı için çok sinirlenir. Meowth ise kumandasıyla top fırlatıcıları çıkarır. Toplar fırlatılmaya başlar. Casey dayanamaz ve pes etmek ister. Ash ise onu uyarır ve toplara beyzboldaki gibi vurmasını söyler. Tam konuşurken toplar suratına çarpar ve Ash yere yıkılır. Casey sopasını alır ve tüm topları karşılar. Ash hemen Squirtle ve Balbasaur'ı, Casey ise Pidgey ve Rattata'yı yollar. Hepsi birlikte topları karşılamaya başlarlar. Toplar Roket Takımı'na isabet edince Casey, Rattata ve Pidgey'i yollayıp Pokémonlar'ı kurtarır. Casey, Chikorita'ya Jilet Yaprakları Saldırısı'nı kullanmasını söyler. Roket Takımı bu hamle üzerine zayıflar. Ash, Pikachu'ya Yıldırım Saldırısı emrini verir Roket Takımı iyice bitkin hale gelir. Son olarak Chikorita ve Pikachu, ikili Vücut Saldırısı'yla onları havaya uçururlar.

Ayrılık vakti gelir. Casey her şey için kahramanlarımızdan özür diler ve Ash ile Johto Ligi'nde karşılaşabilmek umuduyla çalışmalarına devam edeceğine söz verir. Ash onun bir dahaki karşılaşmalarında profesyonel olacağını düşünür.

Ayrı yönlere gitseler de Ash ve yeni arkadaşının amacı aynıydı. En iyi Pokémon eğitmenlerinin arasına girmek. Çalışma, sabır ve azimle belki amaçlarına ulaşabilirler.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Casey


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani006.gif] [Resim: rsiconani007.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Casey: [Resim: rsiconani016.gif] [Resim: rsiconani019.gif] [Resim: rsiconani152.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani125.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Casey ilk kez görünür.





[Resim: EmeiGeenler.png]
zamazinqo
Alıntı:Charizard küçük bir alev fırlatır ve Chikorita'yı kafasındaki yapraktan vurur. Chikorita alevi söndürmeye çalışırken yorgun düşer ve Ash maçı alır.

Charizard'ın rahat tavırlarına bitmiştim bu bölümde  :D  aklıma geldikçe gülüyorum  :hehe:
Casey'i johtoda göremeyince üzülmüştüm açıkçası...