Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 118 - The Rivalry Revival
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Rivalry Revival
Japonca Adı: Rival Confrontation! Ash Vs. Gary!
Türkçe Adı  : En Büyük Rekabet


[Resim: genizet.png]

Son bölümde Pallet Kasabası’na dönen kahramanlarımızı şok edici sürprizler bekliyordu. Önce eski dostumuz Brock ile beklenmedik bir buluşma yaşadılar. Bu arada neden Profesör Ivy ile birlikte değil? Ardından kahramanlarımız esrarengiz GS Topu’nu Profesör Oak’a verdiler. Bunu Roket Takımı’nın sürpriz saldırısı izledi ve çaresiz durumda kaldılar. Ash’in en büyük rakibi Gary gelerek herkesi kurtardı. Ve şimdi iki rakip hayatlarının ilk Pokémon dövüşünde karşı karşıya…[i]

Gary, Ash’e bu işi bitirmenin en iyi yolunun teke tek bir karşılaşmadan geçtiğini söyler. Ash, Gary’nin teklifini kabul eder ve Pokémon’u olarak Pikachu’yu seçer. Gary ise Eevee’yi seçer. Karşılaşma başladıktan hemen sonra Ash, Pikachu’ya Hızlı Saldırı kullanmasını söyler. Ancak Eevee Yansıtma kullanarak saldırıdan zarar almadan kurtulur. Bu sefer Ash, Pikachu’ya Yıldırım Oku kullanmasını söyler. Ama Eevee Çifte Takım kullanıp saldırıdan etkilenmemeyi başarır. Karşı saldırıya geçen Gary, Eevee’ye Yere Serme saldırısı kullanmasını söyler. Pikachu ise Çeviklik ile Eevee’nin saldırısını durdurmayı başarıp Gök Gürültüsü kullanmak üzereyken Eevee, Kafa Darbesi kullanıp hem saldırıyı durdurur hem de Pikachu’nun yenilmesine sebep olur. Ash büyük hayal kırıklığına uğrar. 

Bir süre sonra Ash uzun uzun düşüncelere dalmışken Misty gelir ve Gary’nin yeni bir yolculuğa çıktığını söyler. Bunu duyduktan sonra laboratuara giden Ash, orada Profesör Oak ve diğerlerinin GS Topu hakkında araştırma yaptıklarını ancak hiçbir şey elde edemediklerini öğrenir. Misty duruma şaşırıp Profesör Oak’a bu esrarı siz ve Profesör Ivy çözemediyse kim çözebilir diye sorar. O sırada o ismi duyan Brock, yeniden bunalıma girer.

Ash’in sorduğu soruya cevap alamayınca şansını bir kez daha deneyip yeniden sorar. Bunun üzerine Profesör Oak, Gary’nin batıya yani Johto Bölgesi’ne gittiğini söyler. Johto’nun ne olduğunu soran Ash’in merakını Profesör Oak giderir. Ash’e eğitmenlerin batıdaki bütün salonlarda dövüşerek rozet kazanıp katıldığı bir lig olduğunu söyler. Ayrıca Gary’nin de bu yüzden oraya gittiğini belirtir.

Kendine güveni yeniden gelen Ash, Johto Bölgesi’ne gitmeye karar verir. Misty bunun iyi olabileceğini söyler. Üstelik Ash’e uzun zamandır çalışma yapmadığından Gary’i yenemediğini söyleyip Ash’i iyice çileden çıkarır. Brock, Misty ve Ash’in dağıldığını gördükten sonra onlarla yeniden yolculuğa çıkmak istediğini söyler.

Dostlarımız bu durumu kutlarken Profesör Oak gelir ve GS Topu’nu Ash’e verip, onu ünlü PokéTopu tasarımcısı Kurt’e vermesini ister. Profesör Oak Kurt’ün Azalea Kasabası’nda olduğunu söyler. Bunun üzerine Misty oraya giderlerse Johto Ligi’ni kaçıracaklarını söyler. Profesör Oak, Azelea Kasabası’nın yollarının üstünde olduğunu ve Ash’in Kurt ile tanışmasını istediğini söyler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Dewgong

Profesör, Ash’e, ilk olarak Johto Ligi’ne kayıt yaptıracağı New Bark Şehri'ne uğramasını söyler. Yolculuk planı yapan dostlarımız eve geri döner. Ash, annesinin çantasını hazırladığını görür. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra Ash’in annesi büyük bir yolculuk yemeği hazırlamaya karar verir. Delia, Brock’tan alışveriş için markete gitmesini ister. Ancak Brock ile Mr. Mime arasında yine alışverişe gitme tartışması çıkar. Tartışma sebebiyle alışveriş listesini unuturlar ve markete gitme işi Ash’e kalır.

O sırada Roket Takımı perişan haldeyken Gary’i görürler. Roket Takımı havalı girişlerini yapar ve Gary’e saldırmaya hazırlanırlar. Ancak Gary, Roket Takımı’nı umursamayıp yoluna devam eder.

Akşam olunca keyifli veda yemeği başlar. Konu dönüp dolaşıp Profesör Ivy’e gelir ve Brock yeniden bunalıma girer. Profesör Ash’e yeni ve güncellenmiş bir Pokédex verir. O sırada Tracey, Ash’e Profesör ve bana göndereceğin Pokémonlar’ı sabırsızlıkla bekliyoruz der. Tracey, çok fazla şaşıran Ash’e artık Profesör’ün asistanı olduğunu ve artık onunla kalacağını söyler.

Dostlarımız yemekte eğlenirken içeri aniden Ash ile röportaj yapmak isteyen haberciler girer. Ancak bu haberciler Roket Takımı’ndan başkası değildir. Delia ve Brock, bu habercileri bir yerden tanıdıklarını söyler. Ama Jessie ikisinin de zaaflarını kullanarak onları susturmayı başarır. Roket Takımı sonunda kimliklerini açığa çıkarıp Pikachu’yu yakalar. Ash, Mr Mime ile birlikte Roket Takımı'nın peşinden gider. Mr Mime, Roket Takımı’nın bahçeye girmesini engellemek için Işık Perdesi kullanarak hareketlerini kısıtlar.

Ash, Roket Takımı’na yetişir ve Pikachu’ya Şimşek Şoku kullanmasını söyler. Ama bunun elektrik geçirmeyen kameraya hiçbir faydası olmaz. Ash tam başka bir Pokémon seçmek üzereyken Scyther gelip Pikachu’yu kurtarır. Ardından Pikachu, Yıldırım Oku ile Roket Takımı’nı şok eder. Son olarak Tracey’nin Marill’ı Su Tabancası ile Roket Takımı’nı son yolculuğuna uğurlar. Dostlarımız Pokémonlar’a teşekkür edip evlerine geri dönerler.

Gece vakti Ash’in gözüne uyku girmez. Pikachu ile birlikte Johto hakkında konuşan Ash’in inancı her zamanki gibi tamdır.

Sabah olunca Ash, Brock ve Misty yola çıkmaya hazırlanırlar. Ash’in annesi her zamanki uyarısını yapıp, Ash’e çamaşırlarını sık sık değiştirmesini söyler. Delia, Profesör Oak ve Tracey’e veda eden dostlarımız, yeniden yollara düşerler.

[i][b]Ve kahramanlarımız bir kez daha Palet Kasabası’ndan ayrılıyor. Bu kez batıya gidiyorlar ve önlerinde uzanan yolun onları yeni maceralara, yeni dostlara, yeni rakiplere ve yeni Pokémonlar’a götürdüğünü biliyorlar.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Tracey
Jessie
James
Profesör Oak
Gary
Delia Ketchum


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani128.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Tracey: [Resim: rsiconani048.gif] [Resim: rsiconani123.gif] [Resim: rsiconani183.gif]

 
Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Gary: [Resim: rsiconani133.gif]


Delia Ketchum: [Resim: rsiconani122.gif]


Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani012.gif] [Resim: rsiconani050.gif] [Resim: rsiconani086.gif] [Resim: rsiconani087.gif] [Resim: rsiconani111.gif] [Resim: rsiconani112.gif] [Resim: rsiconani120.gif]


[align=center][Resim: olaylar.png]

[b][color=green]- Ash, Gary ile yaptığı maçı kaybeder.
-Gary, Johto Bölgesi'ne doğru gider.
-Tracey, Profesör Oak ile birlikte kalmaya karar verir.
-Ash, Misty ve Brock, Johto Bölgesi'ne doğru giderler.




[align=center][Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail
ohh sonunda bu sezon da bitti  :dance:

biraz geç yazdım ama idare ediver artık :D
çok saçmaydı bu maç. Pikachu yine Ash' i rezil etti burada.
:D Eğer Ash yenilmeseydi Johto sonunda Gray'i yenemezdi. Yenilmeden öğrenilmiyor bazı şeyler. :D Yapıcak bir şey yok. En azından o zamanlar Gary'e yeniliyordu. Şimdilerde yeni yetmelerin 5 Level Snivy'sine yeniliyor yapıcak bir şey yok :D

Sonunda 2. sezon bitti gerçekten çok keyifliydi. Acısıyla tatlısıyda güzel bir sezondu. Ayrıca 1. nesil bitmiş oldu :) Darısı diğer sezonların ve nesillerin başına  :dance:
amin :D
evet ya 1. nesil bitti benim için özet yazması çok daha zor olacak şimdi  :Agla:
Nedenmiş o. Farkeden bir şey olmucak pek :D

Açıkçası 5. sezona gelmek istiyorum ben :D En sevdiğim sezonlardan biri. Hem Ash yavaş yavaş olgunlaşıyor. Hem sevdiğim Pokémonlar var. Hemde harika bir lig bizi bekliyor.
Tatilde biraz yavaşlıcam ama geldikten sonra tam gaz devam edicem. Bizden ayrılmayın :P  :zx:
Geç oldu ama ben de 2. sezon kutlamamızı yapayım. Bir an önce 4'e de geliriz inşallah. En çok istediğim bölümler orda.  :D

Bu ekiple hepsini tamamlayacağız inşallah. Kutlarım herkesi.  :dance:
Emeği geçen herkesi tebrik ederim.
Gary ashin en iyi rivalı bence. Hatta ben ashten daha güçlü olduğuna inanıyorum ama senaristler işte ashi kazandırttılar lig sonunda :D