Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: #292 Shedinja
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Shedinja - Nukenin
#292
[Resim: 180px-292Shedinja.png]
[Resim: 292.gif] [Resim: 292.gif]
[Resim: 292.gif] [Resim: 292.gif]
Tür:
[Resim: ninjaqo.png]
Tip:
Çıkarılmış Deri Pokemon
Yetenekler / Gizli Yetenek:
Wonder Guard
Pokédex Numaraları:
Hoenn #044
Ağırlık / Yükseklik:
1.2 kg / 0.8 m
Cinsiyet Oranı:
Cinsiyetsiz
Verdiği EV Puanı:
2 HP

Shedinja japonca adıyla Nukenin Böcek/Hayalet türünde bir pokemondur.
Shedinja Nincada'nın özel bir evrimi olarak kabul edilir,Ninjask Nincada'dan evrimleştiğinde oyuncunun takımında yer ve çantasında Poke Ball varsa oyuncunun takımında görünür.3.nesilde Shedinja'nın görünmesi için fazladan bir Poke Ball'a gerek yoktur.


[Resim: do46yp.jpg]
Shedinja shed(deri veya dış iskeleti değiştirmek) ve ninja kelimelerinin birleşimidir.

[Resim: kbakae.jpg]
Shedinja ağustos böceğinin çıkarılmış derisinden esinlenilmiştir.Bu nedenle vücudunun içi tamamen boştur(iç organları yoktur).Kabuğu kitinden oluşmuştur ve tamamen hareketsizdir.Shedinja tamamen evrimleşmiş Ninjask'nın çıkarılmış kabuğu olduğu için Ninjask'nınkine benzer bir şekli vardır.Shedinja'nın bütün vücudu kahverengidir karnında daha koyu bir gölge vardır.Önceden Ninjask'ın uzuvlarının olduğu dört tane çıkıntı vardır.Shedinja'nın gözlerinin aslında yarık olduğu görülmektedir bu muhtemelen Ninjask'ın gözlerinin olduğu deri olduğu içindir.Shedinja'nın arkasında bir çift parçalanmış kanat vardır,bu muhtemelen Ninjask kabuktan çıkarken parçalanmıştır.Sırtında kanatlarının arasında bir boşluk vardır,bu Ninjask'ın çıktığı yerdir.Her kanat üç parçaya ayrılmıştır.Bu kanatların hiçbir işlevi yoktur,Shedinja'nın vücudu hareketsizdir ve havada durabilir.İki yatay çizgi karnını çevreler.Beyaz bir ışık çemberi devamlı kafasında süzülmektedir.

[Resim: 2n6w5qp.jpg]
Shedinja cinsiyetsiz bir türdür.

[Resim: 2afk0zs.jpg]
Bir insanın Shedinja'nın arkasına dikkatli baktığında ruhunun çalınacağı söylentisi vardır.Bu söylenti pokemonun animesinde bahsedilmemiştir.Shedinja zayıf olduğu türdeki saldırılar dışında diğer saldırılardan yeteneği Wonder Guard ile etkilenmez.Buna rağmen zayıf olduğu ve doğrudan zarar vermeyen saldırılara karşı her zaman yenilir.

[Resim: 343rx9f.jpg]
Shedinja akıllı bir pokemondur.Bir ninja gibi sessiz ve sinsidirler.Ninjask'a karşı korumacı olmaları dışında hakkında az şey bilinmektedir.

[Resim: jb4hh5.jpg]
Shedinja muhtemelen Ninjask, Nincada ve Böcek türü pokemonların olduğu ormanlarda yaşar.

[Resim: 287p7aq.jpg]
Bilgi Bulunmamaktadır.

[Resim: 2i0uio7.jpg]
[Resim: shedinja1.png]

[Resim: x1hwdu.jpg]
[Resim: shedinja2.png]

[Resim: 11s34g1.jpg]
[Resim: shedinja3.png]

[Resim: 2qk1frk.jpg]
[Resim: shedinja9.png]

[Resim: e39d4.jpg]
[Resim: 21ca7h3.jpg]
Spoiler:
[Resim: shedinja4.png]

[Resim: 34evt4h.jpg]
Spoiler:
[Resim: shedinja5.png]

[Resim: 34hyvko.jpg]
Spoiler:
[Resim: shedinja6.png]

[Resim: 10i9i15.jpg]
Spoiler:
[Resim: shedinja7.png]

[Resim: zjjxw1.jpg]
Spoiler:
[Resim: shedinja8.png]

[Resim: muk3k1.jpg]
- 4.nesil ve sonrasında Shedinja'ya evrim için çantadan bir Poke Ball gerekmektedir.3.nesilde ise Shedinja Nincada'nın içinde bulunduğu Poke Ball'ı kopyalamaktadır.Bu Shedinja'yı standart Poke Ball dışında elde etmenin tek yoludur.
- 1.2 kg ile evrimini tamamlamış en hafif pokemondur.
- Başka hiçbir pokemon Shedinja'nın tür birleşimine sahip değildir.
- Shedinja evrimini tamamlamış pokemonlar arasında base stat toplamı en düşük olan pokemondur.
*Shedinja önceki evriminden daha az base stat toplamı olan tek pokemondur.
- Shedinja evrimlerinden farklı bir yumurta grubuna sahip üç pokemondan biridir(bebek pokemonlar hariç).Nincada Mineral yumurta grubuna sahipken Nincada ve Ninjask Bug yumurta grubundadır.Mineral yumurta grubuyla cinsiyetsiz olduğu için çiftleşememektedir.Shedinja'nın yumurta özelliğini paylaşan diğer pokemonlardan ikisi Nidorina ve Nidoqueen'dir.İkisi de Undiscovered yumurta grubundadır.
- Shedinja,Ninjask'ın evrim geçirdiği Nincada'nın kişilik değerlerini,EV,IV,OT ve ID'sini kendisine alır.Shedinja kişilik değerlerini de kopyaladığı için Nincada eğer shiny ise Shedinja da shiny olacaktır.
- Shedinja Nincada'dan takma adsız çıkar ve oyuncu Shedinja çıktığı anda ona takma ad veremez.Shedinja'ya takma ad vermenin tek yolu Name Rater'a gitmektir.
- Shedinja 17 pokemon türünden 12 türe karşı bağışıklık kazanmaktadır.Bu ona bazı farklılıklar kazanmaktadır.
*Shedinja Dragon Rage'den etkilenmeyen tek pokemondur.
*Foresight kullanılsa bile Shedinja Normal ve Dövüş türlerine karşı yine de bağışıktır.
*Soak kullanılıp Shedinja Su türü yapılırsa 17 türden 15 türe karşı bağışık olur.
- 5.nesilden önce Nincada Ninjask'a evrimleştiğinde öğrendiği bir saldırıyı Shedinja'da öğrenebilmektedir.Shedinja level 20'den başlayarak Ninjask'ın bütün saldırılarını öğrenebilir.5.nesilde Shedinja Nincada'nın evrimden önce öğrenebildiği saldırıları kullanabilmektedir.
- Shedinja çiftleşmeyle saldırı öğrenebilen cinsiyetsiz tek pokemondur(Nincada iken).Buna rağmen Starmie ve Staryu da Pokemon Gold ve Silver'da öğrenebilmektedir.
- Shedinja ve Froslass Hayalet türü pokemondan evrimleşmeyen tek pokemonlardır.
- Shedinja'nın arkasındaki boşluğa bakanların ruhlarının çalındığı söylensede ve Shedinja'nın arkası oyundaki resimlerde net bir şekilde görülse de oyunlardaki eğitmenlere hiçbir olumsuz etki oluşmamaktadır.

- Shedinja'nın sadece 1 HP'sinin bulunmasından dolayı sahip olduğu eşsiz özellikleri vardır:
*Shedinja standart formül ile statlarının hesaplanmadığı tek pokemondur.Hesaplansaydı level 1,0 EV ve IV'li HP'si olsa bile en az 10 HP'si olması gerekirdi.
*Shedinja'nın HP IV'i normal yolla oluşmamaktadır,çıktığı Ninjask'ın IV değerlerini alır.
*Shedinja fazladan HP EV değeri kazanmayan tek pokemondur.
*Shedinja en düşük HP'li pokemon olmasına rağmen yenildiğinde 2 HP EV'i verir.
*Shedinja doğrudan zarar vermeyen entry hazards,statusler ve havayı değiştiren saldırılardan zarar alırsa hemen yenilir.Bu Pokémon XD: Gale of Darkness'da bahsedilektedir.Oyuncunun altı Shedinja'yı yenmesi gerekmektedir.Bunun için Spikes ve Rock Slide veya Sandstorm birlikte kullanılmalıdır.
*Shedinja 4.nesil ve sonrasında savaş olmadığı durumlarda dört adım attıktan sonra hemen zehirden kurtulmaktadır.3.nesilde üç adımdan sonra anında yenilmektedir.
*Rest ve Substitute öğrenebilmesine rağmen kullandığında her ikisi de başarısız olmaktadır.Buna rağmen Shedinja diğer pokemon Substitute'sini Baton Pass ile alabilmektedir.
*Shedinja'nın Defense ve Special Defense statlarının onu vuran herhangi bir saldırı onu yeneceği için savaşta bir işlevi yoktur ama Shedinja başka bir pokemondan Baton Pass yardımıyla Substitute alırsa onun ne kadar zarar alacağı ve kırılıp kırılmayacağı Shedinja'nın Defense ve Special Defense'sine bağlıdır.Shedinja'nın Defense ve Special Defense'si bir pokemon Shedinja için Transform kullanırsa ya da Shedinja Mimic ile Power Trick'i kullanırsa da bu statlarını kullanır.
*Shedinja Revive veya Rare Candy kullanıldığında HP'sinin hepsinin dolduğu tek pokemondur.
*Shedinja Final Gambit kullanırsa rakibe her zaman 1 HP hasar verir.
*Shedinja'da Focus Sash eşyası varsa ve kendisine bir saldırı hasar verirse eşya tükenir ve kendisi 1 HP'de kalır.Aynı şekilde Shedinja Endure kullanırsa kullanılan saldırıdan hiç zarar almaz.
*5.nesilde Shedinja'nın Sturdy yeteneği varsa(örneğin Worry Seed ile vurulduktan sonra Sturdy'li bir pokemon Skill Swap kullanırsa) doğrudan saldırıların hiç biri ona hasar veremez.
*Shedinja Endeavor kullanırsa rakibin HP'sini her zaman 1'e düşürür.
*Shedinja Pain Split kullanırsa Super Fang'a benzer şekilde rakibin HP'sini yarıya düşürür.

[Resim: 2w56n9t.jpg]
InFamous
Bu pokemonun dayanıklılığı ve zayıflıkları dışında bir tür olmamasına hep kopuyorum. Shout
(18-07-2012, 09:36 PM)H.O.T.D link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bu pokemonun dayanıklılığı ve zayıflıkları dışında bir tür olmamasına hep kopuyorum. Shout

Cidden öyleymiş. Yeni öğrendim ve ben de koptum.  :hehe:
yalnız fizyoloji bölümü korkunç, çevirirken bazen şok oldum cidden hiç haberim yoktu valla ölü gibi olduğundan ;D
Ölü gibi değil ölü desek daha doğru olur. :hehe:
Bu ne biçim pokemon çok sevdim tam benlik :D
(18-07-2012, 09:47 PM)InFamous link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:yalnız fizyoloji bölümü korkunç, çevirirken bazen şok oldum cidden hiç haberim yoktu valla ölü gibi olduğundan ;D

arda sen nasıl çevirdin fizyoloji kısmını bu pokemon ölü yok ölü bile değil ruhsuz :D ama gerçekten korkunç ve ürkütücü benimde senin sayende tüm bunlardan bu gün öğlende
serverde fizyoloji kısmını söylediğinde haberim oldu :D
kolay olmadı ama sonunda başardım  :P Buarada level artışında açıklamadaki level 5 değil level 1 olacak öncesinde 5.nesil yazdığı için karıştı heralde
En çok önemsiz bilgiler kısmı epey uğraştırmış hem normal olan hemde 1 HPlik
Enteresan bir Pokemon'muş. Ben de neden 1 HP'si var diyordum Pokemon Showdown oynarken :D