Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 116 - The Underground Round-up
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Underground Round-up
Japonca Adı: Electrode's Tremendous Blast!
Türkçe Adı: Yer Altından Yapılan Kuşatma


[Resim: genizet.png]

Lapras'la vedalaştıktan sonra kahramanlarımız, Hemlin Adası'na vardı. Hemen ilerdeki köprüden karşıya geçince Ash'in yaşadığı şehre, Pallet'e giden feribota bineceklerdi.

Kahramanlarımız, Pallet Kasabası'na gidecekleri için çok mutlulardır. Ash, annesinin yemeklerini yiyeceği için, Tracey ise Profesör Oak'la tanışacağı için heyacanlıdır. Köprüye geldiklerinde koca bir tabelayla karşılaşırlar. İlerdeki kasabadaki tehlikeli şartlar yüzünden köprüden geçişin olmadığını öğrenen kahramanlarımız, karşı tarafta bir şey farketmezler. Köprünün güvenli olduğunu düşünürken bir patlama sesi duyulur ve geçmekten vazgeçerler.

Kararlarını değiştirip karşıya küçük bir sandalla geçmek isteyen kahramanlarımız, karşı tarafta kimseyi göremezler. Kasaba terk edilmiş ve her yer darmadağındır. Misty buranın hayalet şehrine benzediğini söyler. Tracey cevap alma umuduyla seslenir fakat kimseden cevap alamaz. Tam o sırada binaların arasından iki göz parıldar ve Togepi bunu fark eder. Kahramanlarımız feribota binmek için limana ilerlerler. Feribot ordadır fakat kapılar kilitli olduğundan feribota binemezler. Togepi ise Misty'nin kucağından atlayıp dışarı çıkar. Dışarıda bir Voltorb'la karşılaşır. Voltorb, Togepi'yi eğlendirmek ister. Kahramanlarımız da hemen dışarı fırlar ve Togepi'yi aramaya başlarlar. Biraz ilerledikten sonra onu Voltorb'un üstünde yuvarlanırken görürler.

Voltorb: Bu esrarengiz Pokémon güçlü elektrik saldırları yapar ve elektrik santrallerinin yakınında bulunur. Dikkatli olun! Voltorb hiç uyarmadan patlayabilir.

Voltorb'un patlayabileceğini duyan Misty, Togepi için endişelenir ve onu hemen almak ister. Togepi eğlendiği için Voltorb'u bırakmak istemez ve Voltorb'a sıkı sıkı tutunur. Ash, Misty'e dikkatli olmasını ve etrafta başka Pokémonlar'ın da olabileceğini söyler. İlerdeki gölgeleri farkeden Tracey, onların Voltorb'dan daha büyük olduğunu görür.

Electrode: Voltorb'un gelişmiş halidir. Yüksek konsantrasyonlu elektrik enerjisi yüzünden bu Pokémon her an patlayabilir. Bomba topu olarak da bilinir.

Elektrodelar dışarı çıkarlar. Kahramanlarımız patlamalarından endişelenirler ve kaçmak isterler. Misty Togepi'yi ikna eder ve yavaşça ilerlemeye başlarlar. Küçük bir tabelanın düşmesiyle sinirlenen Electrodelar patlamaya başlarlar. Kahramanlarımız kaçmaya çalışırlar fakat biraz ilerde daha fazla Electrode'la karşılaşırlar. Tam onlardan kurtulamayacaklarını düşünürlerken bir ses duyarlar. Ses binanın tepesinden gelir ve gizemli adam PokéToplar'ını etrafa saçar. PokéToplar'ından Diglet çıkar.

Diglet: Köstebek Pokémon. Digletler yeraltı tünel sistemi kazmayı sever.

Gizemli adam Digletlere'e Electrodelar'ı yerin altına indirmelerini söyler. Digletler, Electrodelar'ı yerin altına çeker ve patlamalarından kurtulurlar. Gizemli adam binanın tepesinden iner ve buranın tehlikeli olduğunu, onu takip etmelerini söyler. Küçük bir yere vardıklarında Ash hemen bu kasabaya neler olduğunu sorar. Gizemli adam, adanın bi zamanlar dünyanın dört bi yanından gelen ziyaretçiler ve turistlerle dolu olduğunu, fakat birkaç yıl önce bir mucitin elektrik gücü elde etmeye yarayacak bir Pokémon elde etmek için Voltorb yetiştirmeye başladığını söyler. Bir gün Voltorb'un laboratuardan kaçıp çoğalmaya başladığını, hatta bazılarının Electrodelar'a dönüştüğünü söyler. Çok fazla sayıda olmaya başlayan Pokémonlar çok yer kapladıkları için teker teker patlamaya başlamışlar. Bunun üzerine kasabadakilerin kasabayı terk ettiklerini anlatır. Kahramanlarımız, Pallet Kasabası'nın feribotuna ne olduğunu sorunca gizemli adam çalışmadığını söyler. Tracey gizemli adama onun neden gitmediğini ve neden burada kaldığını sorar. Ash ise onun bir hırsız olduğunu düşünür. Gizemli adam hırsız olmadığını ve adının Poncho olduğunu söyler. Kendisini belediye başkanının tuttuğunu ve Diglet eğiticisi oldunu belirtir. Digletleri, Electrodelar'ı yerin altına çekmeleri için eğittiğini ve kasabanın arkasında bulunan açıklığa götürdüklerini söyler. Tam o sırada telefon çalar ve Misty açar. Arayanın belediyeden biri olduğunu ve Poncho'yu istediğini söyler. Poncho işlerin yolunda olduğunu anlatırken işten çıkarıldığını öğrenir. Ona birkaç gün daha verebilselerdi işleri yoluna koyabileceğini anlatır. Ash, ona yardım edebileceklerini söyler. Poncho, başka birisini işe aldıklarını, en kolay ve en kötü yolu kullanabileceklerini söyler. Misty bunun doğru olmadığını düşünür. Tam o sırada dev bir makine kasabaya doğru gelir.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Kingler

Kahramanlarımız dışarı koşar. Dev makineyi görünce şaşırırlar ve onların kim olduğunu merak ederler. Birden kapı açılır ve içeriden Roket Takımı çıkar. Roket Takımı her zamanki sloganlarını söylemeye başlar. Belediye başkanının onları işe aldığını ve Poncho'nun artık gitmesi gerektiğini söylerler. Makineyi çalıştırırlar ve Electrodelar'ı patlattıktan sonra yakalamaya başlarlar. Poncho patlama sonrasında iyice yorulduklarını ve kolay yakalanabileceklerini söyler. Misty onlara yardım etmek ister fakat Poncho başkan onu işten çıkardığı için birşey yapamayacaklarını söyler. Patlamaları gören diğer Electrodelar oraya doğru gelirler. Poncho, onların büyük bir patlama için hazırlandıklarını ve bütün kasabanın havaya uçabileceğini söyler. Togepi'nin üstünde oynadığı Voltorb, diğer Electrodelar'ın yanına gider. Jessie, James'e onu hemen ezmesini söyler. Voltorb, Roket Takımı'nın saldırılarından kaçar. Togepi dayanamaz ve Voltorb'un yanına koşar. Pikachu da onun peşinden gider ve onları korumak ister. Ash, Pikachu'ya Yıldırım Saldırısı'nı kullanmasını söyler fakat hiçbir işe yaramaz. Meowth, aracın elektriğe dayanıklı olduğunu hiçbir şey yapamayacaklarını söyler. Poncho dayanamaz ve Dugtrio'yu gönderir.

Dugtrio: Üç Diglet'ın birleşmesiyle oluşur. Bu Pokémon yerin altından derin tüneller kazabilir.

Dugtrio tünel kazarak Roket Takımı'nı ve dev makineyi tünele düşürür. Misty, Dugtrio'nun çok iyi olduğunu söyler. Poncho işlerinin daha bitmediğini ve Electrodelar'ı kasabanın arkasındaki açıklığa götürülmeleri gerektiğini söyler. Poncho, Digletleri de yollar ve Electrodelar'ı tünele düşürür. Roket Takımı tünele düştükleri için yakınırken Electrodelar gelir ve onları da açıklığa doğru sürüklerler. Sonunda tüm Electrodelar açıklığa çekilir. Kahramanlarımız ve Poncho bir balonla oraya gelirler. Poncho, Electrodelar'ın burada daha mutlu olduklarını söyler. Voltorb balondan iner inmez Electrodelar'ın yanına gider. Togepi onu bırakmak istemez ve ağlamaya başlar. Misty, Togepi'yi teselli eder ve Togepi Voltorb'a el sallayarak veda eder.

Artık kasaba Electrodelar'ın patlamalarından kurtulmuştur ve herkes geri dönmüştür. Kahramanlarımız feribota binmek üzere limana gelirler. Poncho başkanın ona ikramiye ve şehrin anahtarını verdiğini söyler. Ash, Poncho'yu Pallet Kasabası'na davet eder fakat Poncho, evinin Electrodelar'ın yanı olduğunu söyler ve onlara veda eder. Feribotta gizli biri daha vardır. Jigglypuff onları takip etmeye devam eder.

Ash, Misty ve Tracey nihayet Pallet Kasabası'na doğru yola çıktı. Ama ufkun hemen ötesinde onları yeni maceralar bekliyordu.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Tracey
Jessie
James
Poncho


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Poncho: [Resim: rsiconani050.gif] [Resim: rsiconani051.gif]


Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani039.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani100.gif] [Resim: rsiconani101.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Bu bölümde önemli bir olay olmamıştır.





[Resim: EmeiGeenler.png]
zamazinqo