Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Leafeon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Leafeon.jpg]

Leafeon, Verdant(Yeşil) Pokémon. Bitkilerin sahip olduğu hücrelere sahip olup fotosentez yapabilir. Güneşli bir havada uyuyan bir Leafeon görürseniz bilinki fotosentez yapıyor olacaktır.

Genel Bakış

Leafon, Eevee evrimleri arasında oldukça saygın bir yere sahiptir. Uzun zamandır beklenen Grass Type evrimi beklentileri boşa çıkarmamıştır. Fiziksel Tabanlı bir Pokémon var şuan karşımızda.

Hareket Setleri

Choiceon

- Leaf Blade
- Return/Quick Attack.
- Aerial Ace
- X-Scissor
Item Attached: Choice Band/Choice Scarf
Ability: Chlorophyll
EVs & Nature: Adamant 4 HP / 252 Atk / 252 Spd

Basit bir dizilim bildiğiniz gibi Leafeon movepool açısından fakirdir. Eğer Sunny Day desteği varsa Band kullanın. Leaf Blade STAB saldırımızdır. Return güçlü olmasına karşın Quick Attack prioritydir. Böceklerle Aerial Ace ilgilenir. Saldırı çeşitliliği açısından X-Scissor kullanıldı bu sette.

Baton Peon

- Substitute
- Swords Dance
- Synthesis/Toxic/Yawn
- Leaf Blade/Baton Pass
Item Attached: Leichi Berry/Salac Berry
Ability: Clorophyll
EVs & Nature: Adamant - 252 Atk / 4 Def / 252 Spd

Bu seti güneş desteği ile kullanmak en iyisidir. Hızınız iki kat iken Subs kullanmak oldukça kolaydır(Berryleri aktif hale getirir.) Sword Dance ile boostlarken Synthesis ile kendimizi yanileyebiliriz. Eğer güneş desteğimiz yoksa rakibi durdurma seçeneklerine geçiyoruz Toxic yada Yawn bunlardan en iyi seçeneklerdir. Baton Pass kullanırsanız Sword Dance ile Subs'ı gelen Pokémona aktarırken. Leaf Blade saldırı seçeniğimizdir.

Bladeon

- Swords Dance/Sunny Day
- Leaf Blade
- Return/Aerial Ace/X-Scissor/Quick Attack
- Return/Aerial Ace/X-Scissor/Quick Attack
Item Attached: Focus Sash
Ability: Chlorophyll
EVs & Nature: Adamant - 4 HP / 252 Atk / 252 Spd

Bir kez daha sun desteğiyle kullanımı kolay set. Sword Dance kullanılacaksa Sunny Day saldırısından vazgeçilmeli karar size kalmış durumda hız mı atak mı(DipNot: Sunny Day aynı kullanımı rakibin hava değişiklik hareketini yok edebilir.). Leaf Blade STAB saldırımızdır. Son iki slotu tercihinize bıraktık.

ErenMeseli'nin Leafeon'u

Öyle bir kayıtlı veri bulunmamaktadır.
Defansif
~ Wish
~ Heal Bell
~ Leaf Blade
~ Yawn / Baton Pass / Roar
@ Leftovers
Nature: Impish
EV: 252 HP, 252 Def, 4 Speed

OU için tabii ki çok daha iyi seçenekler var, ama daha düşük tierler için Leafeon Wish ve Heal Bell öğrenebildiğinden ve 130 defansı sayesinde iyi bir defansif Pokemon. Yawn ve Roar rakibi Pokemon değiştirmeye zorlayarak sweep'leri durdurmaya yarayan saldırılar. Bu Leafeon stat yükselten bir saldırı kullanmıyor, niye Baton Pass var diyebilirsiniz; aynı U-Turn ve Volt Switch gibi Baton Pass da rakibinizin ne yapacağını görmenizi ve ona göre hamle yapmanızı sağlar. Buna dry passing deniyor.

Bu arada BP setinde Baton Pass'ı yazmayı unutmuşsun galiba. O setin tek amacı başka bir Pokemon'a +2 atk/substitute vermek zaten, Baton Pass olmazsa bir anlamı yok ki :D
seti copy paste aldığımdan dikkat etmedim sanırım seti hazırlayanda unutmuş :D