Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 114 - Enter The Dragonite
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Enter The Dragonite
Japonca Adı: Final Battle! Dragonite's Appearance!
Türkçe Adı  : Dragonite'ın Girişi


[Resim: genizet.png]

Geçen bölümde Ash nihayet Pamelo Stadı’na ulaşmış ve kazananlar kupasına hak kazanmak için Portakal Ligi şampiyonunu maça davet etmişti. Ama hiç yenilgisi olmayan Drake, güçlü bir rakipti. Ancak Ash altıya altı olan maçın ilk ikisini kazanmıştı. Ama Gengar, Gece Karanlığı saldırısı yapıp Lapras, Buz Işını ile karşılık verince cevap çok yıkıcı olmuştu. Heyecanlı seyirciler hangi Pokémon’un ayakta kaldığını merakla bekliyorlardı.[i]

Kazananın kim olduğunu görmek için herkes gözünü sahaya diker. Duman dağıldığında her iki Pokémon’un da yerde olduğunu görenler bir hayli şaşırırlar. Pokémonlar devam edemeyecek durumda olduğundan bu tur berabere biter. Drake’in üç Pokémon’u yenildiği için saha değişimi için ara verilir.

Drake kendinden çok emin şekilde boynunda asılı olan PokéTopu’na bakarak kazanması için gerekli olan tek şeyin o olduğunu söyler. O sırada karşılaşmayı izleyen Roket Takımı, Dragonite’ın yorulmasını bekleyip onu yakalamayı planlar.

Bu seferki sahanın kumlu bir saha olduğunu gören Drake ve Ash yerlerini alırlar. Drake, Venusaur’u ve Ash ise yeniden Tauros’u seçer. Ash, zaman kaybetmeden Tauros’a Sarsıntı saldırısını kullanmasını söyler. Ancak kumlu saha saldırıyı emer ve Tauros’un kuma batmasına sebep olur. Drake yere batmış olan Tauros’u görünce Venusaur’a Güneş Işını kullanmasını söyler. Ash, Venusaur’un, Güneş Işını kullanması için bir süre enerji toplaması gerektiğini bildiğinden Tauros’a Boynuz Saldırısı kullanmasını söyler. Ancak Tauros, Boynuz Saldırısı kullanırken yeniden kuma batar. Bunun üzerine Ash, Tauros’a yeniden Boynuz Saldırısı kullanmasını ve Venusaur’u havaya fırlatmasını söyler. Havaya fırlayan Venusaur Güneş Işını saldırısını kullanır. Ama tam isabet etmeyen saldırı, Tauros’un kumdan kurtulmasını sağlar. Venusaur’un Sarmaşık Kırbacı saldırısı nedeniyle Tauros ona yaklaşmakta bir hayli zorlanır. Ash, Tauros’a Yere Serme saldırısını kullanmasını söyler. Tauros tüm gücüyle Venusaur’un saldırılarından kurtulup saldırıyı gerçekleştirir. Bu saldırının etkisiyle Venusaur oyun dışı kalır.

Geriye sadece iki Pokémon’u kalan Drake, Electabuzz’ı seçer. Ash ise yorgun olan Tauros’u geri çağırıp Bulbasaur’ı seçer. Electabuzz, Yıldırım Oku ile saldırır ancak bu Bulbasaur’a pek zarar vermez. Ash, Bulbasaur’a Jilet Yaprak kullanmasını söyler. Bu saldırı Electabuzz’a bir hayli zarar verir. Ash yakından saldırmayı düşünüp Bulbasaur’a Vücut Saldırısı kullanmasını söyler. Bunun üzerine Drake, Electabuzz’a, Yıldırım Yumruğu ile saldırmasını söyler. Bulbasaur’un saldırısı başarılı olur ancak Electabuzz onu arkasından vurarak işini bitirir.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Tentacruel

İyice düşünen Ash, Charizard’ı seçer. Charizard, Ateş Fırlatıcı ile başlar ama Electabuzz bu saldırıdan kolaylıkla sıyrılıp Yıldırım Yumruğu'nu kullanır. Ash, zor anlar yaşayan Charizard’a Ateş Fırlatıcı kullanmasını söyler ve bu saldırı nedeniyle Electabuzz geri çekilmek zorunda kalır. Ash işi çabuk bitirmek için Charizard’a Sismik Düşüş kullanmasını söyler. Electabuzz her ne kadar Yıldırım Oku ile saldırmak istese de Charizard saldırıyı başlamadan durdurur. Kusursuz bir Sismik Düşüş’ten sonra Electabuzz maça devam edemeyecek duruma gelir.

Herkesin heyecanla beklediği ve Drake’in en güçlü Pokémon’u sonunda sahneye çıkar. Ash karşısında Dragonite’ı görünce biraz tedirginlik yaşar. Kısa süreli şaşkınlıktan sonra Charizard ile Dragonite arasındaki karşılaşma başlar. Ash, Charizard’a Ateş Fırlatıcı kullanmasını söyler ancak Dragonite, Su Tabancası kullanarak hem saldırıyı savuşturur hem de Charizard’a zarar verir. Ash, Charizard’tan havalanmasını ister. Drake bunu engellemek için Dragonite’a Buz Işını kullanmasını söyler. Ancak Charizard harika bir manevra ile saldırıdan kurtulur. Bunun üzerine Dragonite havalanıp Charizard’ın peşine düşer. Charizard ve Dragonite birbirine sonu gelmeyen saldırılar ile saldırır ama bu saldırılar her iki Pokémon’a da isabet etmez. Ash, Charizard’a Sismik Düşüş kullanmasını söyler. Charizard, Dragonite’ı yakalamak üzereyken onun tuzağına düşer ve kendi yakalanır. Dragonite, Yere Serme saldırısıyla Charizard’ı fırlatır.

Böyle bir saldırıdan sonra bile Charizard pes etmeyi kabul etmez ve dimdik ayağa kalkar. Ash işi bitirmek için Charizard’a, Ejderha Öfkesi kullanmasını söyler. Drake ateşe ateşle karşılık vermek için Dragonite’a aynı saldırıyı kullanmasını söyler. Bu saldırılardan sonra her iki Pokémon da çok büyük hasar alır. Ancak Charizard daha fazla dayanamayıp yere yığılır.

Ash, en büyük silahı yenildikten sonra Squirtle’ı seçer ve hemen Su Pompası kullanmasını söyler. Dragonite bu saldırıya Su Tabancası ile karşılık verip Squirtle’ı fırlatır. Squirtle’ın gardı düştükten sonra Drake, Dragonite’a Gök Gürültüsü kullanmasını söyler. Bu saldırıdan sonra zorda olsa ayağa kalkan cesur kaplumbağa Baloncuk saldırısı kullanır. Bu saldırı Dragonite’ın kendisine yaklaşmasını engeller ancak Dragonite yere inerken kuyruğu ile Squirtle’a sert bir darbe indirir. Squirtle bu saldırıdan sonra ayağa kalkamaz. Artık Ash’in sadece iki Pokémon’u kalır.

Ash sıradaki Pokémon’unu seçmek üzereyken Roket Takımı ortaya çıkar ve Dragonite’ı ağ ile yakalar. Ancak bu ağ Dragonite’ı durdurmak için yeterli değildir. Ağdan rahatlıkla kurtulan Dragonite, Roket Takımı’nı havaya uçurduktan sonra maç kaldığı yerden devam eder.

Ash bir kez daha Tauros’u seçer. Tauros, Boynuz Saldırısı’yla harekete geçer ama Dragonite havadan bir saldırı kullanmaya hazırlandığı için Ash, ona durmasını söyler. Dragonite’ın Vücut Darbesi Tauros’a isabet eder ama yerdeki kum yastık görevi görüp saldırının etkisini azaltır. Tauros, Dragonite’ı boynuzlarına alıp yere fırlatır. Ancak Dragonite yine ayağa kalkar. Drake, Dragonite’a Gök Gürültüsü kullanmasını söyler. Diğer karşılaşmalardan dolayı yorgun olan Tauros daha fazla dayanamaz ve yere yığılır.

Artık her iki eğitmenin de tek bir Pokémon’u kalır. Ash, son Pokémon’u olan Pikachu’yu seçer. İşe Çeviklik kullanarak başlayan Pikachu, Dragonite’ın kuyruğundan darbe yemesiyle birlikte kendisini yerde bulur. Pikachu yerdeyken zaman kaybetmeyen Drake, Dragonite’a Hiper Işın kullanmasını söyler. Ama Pikachu akıl almaz bir şekilde kuyruğuyla kendisini havaya fırlatıp saldırıdan kurtulur. Bir anda havada beliren Pikachu, Dragonite’ın kafasına yapışır. Dragonite tüm çabalarına rağmen Pikachu’dan kurtulamaz. Eline geçen fırsatı değerlendirmek isteyen Ash Pikachu’ya Gök Gürültüsü kullanmasını söyler. Dragonite aldığı şok ile birlikte kendinden geçer ama hala yıkılmaz. Ancak daha fazla dayanacak gücü kalmayan Dragonite sonunda yere düşer.

Bu inanılmaz karşılaşmayı Ash kazanır. Ash artık Portakal Ligi unutulmazları arasında yerini alır. Drake, Şampiyonlar Kupası’nı Ash’e verip onu tebrik eder. Artık Ash ve Pokémonlar’ı adını Zafer Sarayı’na altın harflerle yazdırır.

[i][b]Ve böylece Pokémon dostlarının yardımıyla Ash maçı, şampiyonluk kupasını kazandı ve Portakal Adası Şampiyonlar’ı arasında yerini aldı. Palet Kasabası’ndan bir çocuk için parlak bir başarı değil mi?


[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Tracey
Jessie
James
Drake


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani006.gif] [Resim: rsiconani007.gif] [Resim: rsiconani128.gif] [Resim: rsiconani131.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]

 
Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Drake: [Resim: rsiconani003.gif] [Resim: rsiconani094.gif] [Resim: rsiconani095.gif] [Resim: rsiconani125.gif] [Resim: rsiconani132.gif] [Resim: rsiconani149.gif]


[align=center][Resim: olaylar.png]

[b][color=green][Resim: qahqZ.jpg]
- Ash, Drake ile olan karşılaşmasını yenip Portakal Ligi Kupası'nı kazandı.




[align=center][Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail
lapras yenilmeseydi daha kolay bir galibiyet alırdı belki :D
Lapras, Gengar'ı elemeseydi Ash'in işi çok daha zor olurdu. :) Ben bu bölümde tek üzüldüğüm Bulbasaur'un hiçbir şey yapamadan yenilmesiydi. Her Pokémon'u üstüne düşeni yaptı ama Bulbasaur yenildi. Üstelik Ash'in en sadık Pokémonlar'ından biri o :(
buarada ek bir bilgi dragonite bu bölümde 10 tane saldırı kullanmıştır  ;D
:D Aynısı aklımdan geçti maşallah dedim Dragonite'a. :D Tek başına ordu gibi. Bir ara bekledim Razor Leaf filan yapıcak diye ama olmadı  :hehe: