Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 113 - Hello, Pummelo
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Hello, Pumello!
Japonca Adı: Winner's Cup! 6 vs. 6!
Türkçe Adı  : Merhaba, Pummelo!


[Resim: genizet.png]

Dört Portakal Ligi rozetini tamamladıktan sonra Ash ve arkadaşları Portakal Ligi şampiyonasına gidiyorlardı. Ash kupayı alacağına kesin gözüyle bakıyordu.[i]

Özgüveni tavan yapmış olan Ash, Pamelo Adası’na giderken önünden jet gibi bir Pokémon geçer. Bunun ne olduğunu anlayamayan dostlarımız çok şaşırırlar.

Adaya vardıktan sonra Ash, lige katılmak için rozetlerini kontrol ettirir. O sırada Tracey’nin dikkatini bir Pokémon heykeli çeker ve onun resmini çizer. Maçının ertesi gün olduğunu öğrenen Ash, arkadaşlarıyla birlikte bir rehber yardımıyla stadyumu kontrol etmeye gider.

Rehber, stadyumdan önce dostlarımıza Zafer Sarayı’nı göstermek ister. Rehber, Zafer Sarayı’nın içindeki resimlerin ve kupaların şampiyonayı kazananlara ait olduğunu söyler. Kazananın adının unutulmazlar arasında olacağını duyan Ash, heyecandan yerinde duramaz.

Konuşmanın arasında Tracey yine aynı heykeli görür ve ne olduğunu sorar. Rehber bunun adayı koruyan efsanevi Pokémon Dragonite olduğunu söyler. Oldukça şaşıran Ash bir kontrol etmek ister.

Dragonite: [i]Çok nadir görülen bir türdür. Ayrıca çok da zekidir. Bilinen bütün Pokémonlar’dan çok daha hızlıdır.


Dostlarımız denizde gördükleri Pokémon’un Dragonite olduğunu anlarlar. Rehber, dostlarımıza gördükleri Dragonite’ın spor liderinin olduğunu söyler. Spor liderinin Dragonite’ı olduğunu öğrenen Ash, bir kez daha şaşırır. Rehber, Drake’in yenilmeme sebebinin o Dragonite olduğunu söyler.

Diğer taraftan Dragonite’ı ile konuşan Drake’in arkasında aniden Roket Takımı belirir. Roket Takımı, Dragonite’ı çalmaya çalışırken Drake, Dragonite’a Hiper Işın kullanmasını söyleyerek Roket Takımı’nı havaya uçurur.

Durumun ciddiyetini fark eden Ash, Pokémonlar’ını seçmek için Pokémon Merkezi’ne gider. Ancak bir problem meydana gelir. Ash, Snorlax’i bir türlü uyandıramaz. Ash bunun için Hemşire Joy’dan yardım ister ama Hemşire Joy, yeni yemek yiyen Snorlax’i uyandırmanın mümkün olamayacağını söyler. Bunun üzerine Ash, Profesör Oak’ı arayıp başka bir Pokémon seçmek zorunda kalır.

İyice düşünen Ash, Tauros’u seçmeye karar verir. Misty, Ash’e Tauros ile hiç maça çıkmadığını söyler. Ama Ash, Misty’e tıpkı Krabby’de olduğu gibi acemi şansına güvendiğini söyler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Dragonite

Dragonite’ın kendileri için çok güçlü olduğunu söyleyen Meowth, onu ele geçirmek için onun yorulmasını beklemeleri gerektiğini söyler. Planını anlatan Meowth, Jessie ve James’ten tam not alır.

Ve beklenen gün sonunda gelir. Seyirciler bu eşsiz karşılaşmayı izlemek için yerlerini almış durumdadır. Yenilgisiz lider Drake ve Ash stadyuma girerler. Centilmence el sıkışan rakipler yerlerini alırlar.

Hakem maçın altıya altı olacağını ve bir tarafın üç Pokémon’u yenildiğinde saha değişimi yapılacağını söyler. İlk saha kaya ve taştan oluşan bir sahadır.

Drake ilk Pokémon olarak Ditto’yu seçer. Ash de Pikachu ile başlamaya karar verir. Ditto tek yeteneği olan Dönüşüm’ü kullanarak Pikachu şekline bürünür. Pikachu ilk olarak Şimşek Şoku kullanır ama Ditto bundan hiç etkilenmez. Ditto da aynı şekilde Şimşek Şoku kullanır ama Pikachu’nun bu saldırıya karşı yenilmesi söz konusu bile değildir. Her iki Pokémon da bir kez daha Şimşek Şoku kullanır. Saldırının etkisiyle Pikachu ve Ditto’nun üzerinde durduğu kaya parçalanır ve aşağı düşmeye başlarlar. Ditto buna hazırlıklı olduğundan kayadan kayaya atlayarak güvenli bir şekilde iniş yapar. Ama durum Pikachu için hiç iç açıcı değildir.

Yere düşen Pikachu zorda olsa ayağa kalkmayı başarır. Misty Ash’e, Pikachu’yu değiştirip başka bir Pokémon kullanmasını söyler. Ama Ash bunun bir faydası olmayacağını, kimi seçerse seçsin Ditto’nun ona dönüşeceğini söyler. Ash sakinleşip kazanmak için bir şeyler düşünmeye başlar.

O sırada Drake, Ditto’ya Çeviklik kullanmasını söyleyerek harekete geçirir. Ash, Ditto’yu durdurmak için Pikachu’ya Şimşek Şoku kullanmasını söyler. Ama Ditto bütün saldırıları savuşturur ve o da Şimşek Şoku kullanır. Pikachu toprak zeminin elektriği emme gücünü kullanarak saldırıdan kurtulur. Ash ve Drake Pokémonlar’ına aynı anda Hızlı Saldırı kullanmasını söyler. Her iki Pokémon da saldırının etkisiyle yere yığılır, ancak Pikachu Ditto’dan daha hızlı toparlanıp Şimşek Şoku kullanır. Bu saldırıdan sonra Ditto saf dışı kalır.

Drake ikinci Pokémon olarak Onix’i seçer. Ash çok yorgun olan Pikachu’yu geri çağırıp yerine Squirtle’ı seçer. Squirtle işe Su Tabancası ile başlar ancak Onix hemen yerin altına dalar. Ash, Squirtle’a suya girmesini söyler. Böylece Onix’in ona yaklaşamayacağını düşünür. Ama durum beklediği gibi olmaz ve Squirtle suya ulaşamadan Onix tarafından saldırıya uğrar. Onix, zor durumda kalan Squirtle’ı Sarma saldırısıyla yakalar ve Squirtle’ı hareketsiz kılar. Ash, Squirtle’a Su Tabancası kullanmasını söyler ancak Squirtle çok sıkı şekilde sarıldığından bunu gerçekleştiremez. Ash, Squirtle’a Geri Çekilme kullanmasını ve ardından Su Pompası ile saldırmasını söyler. Böyle bir saldırı beklemeyen Onix iyice zayıf düşer ve Squirtle’ı bırakmak zorunda kalır. Ash işi bitirmek için Squirtle’a Kafa Darbesi kullanmasını söyler ve bu saldırı Onix için yolun sonu olur.

İki Pokémon’u yenilen Drake işi şansa bırakmamak için Gengar’ı seçer. Ash de çok yorgun olan Squirtle’ı geri çağırıp Tauros’u yollar. Ash, Tauros’a Sarsıntı kullanmasını söyler ancak Gengar havaya sıçrayarak saldırıdan kurtulur. Drake, Gengar’a Karmaşa Işını kullanmasını söyleyerek Tauros’un kafasını karıştırır. Bunun üzerine Ash, Tauros’u geri çağırır.

Ash Gengar’ın karşısına bu kez Lapras’ı yollar. Hızlı davranan Gengar işe Hipnoz saldırısı ile başlar. Lapras saldırıdan kurtulmak için suya dalar. Ash, Lapras’a Su Tabancası kullanmasını söyler ve bu saldırı Gengar’ı biraz zorlar. Drake, Gengar’a Gece Karanlığı saldırısını kullanmasını söyler. Bunun üzerine Ash, Lapras’tan Buz Işını ile karşılık vermesini ister. Bu iki saldırı çarpışır ve büyük bir patlamaya neden olur.

[b]Pokémonlar’ın güçlü saldırıları havada karşılaşmıştı. Sonuç büyük bir patlamaydı. Duman dağıldığında hangisi ayakta kalacaktı, Gengar mı, Lapras mı? Bunu gelecek bölümde öğreneceğiz.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Tracey
Jessie
James
Profesör Oak
Hemşire Joy
Drake


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani007.gif] [Resim: rsiconani006.gif] [Resim: rsiconani089.gif] [Resim: rsiconani099.gif] [Resim: rsiconani128.gif] [Resim: rsiconani131.gif] [Resim: rsiconani143.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]

 
Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Hemşire Joy:  [Resim: rsiconani113.gif]


Drake: [Resim: rsiconani149.gif] [Resim: rsiconani132.gif] [Resim: rsiconani095.gif] [Resim: rsiconani094.gif]


[align=center][Resim: olaylar.png]

[b][color=green]- Ash, Portakal Ligi kupasını kazanmak için Drake ile karşılaşmaya başladı.




[align=center][Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail
Ama Ash bunun bir faydası olmayacağını, kimi seçerse seçsin Ditto’nun ona dönüşeceğini söyler.

Ditto dönüştükten sonra bir daha transform kullanamazki :D
Pokémon'un 2. sezonu sonuçta :) Kurallar daha tam oturmamış. Sonuçta uydurma bir şey yazmıyorum :D Bölümü izleyip yazıyorum. (Y) Eğer hata ayıklamaya çalışırsak tonlarca hata çıkar ilk sezonlardan.
Pokémon kimliğini 3. sezondan sonra kazanmaya başladı.
(16-07-2012, 06:07 PM)FairyTail link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Pokémon'un 2. sezonu sonuçta :) Kurallar daha tam oturmamış. Sonuçta uydurma bir şey yazmıyorum :D Bölümü izleyip yazıyorum. (Y) Eğer hata ayıklamaya çalışırsak tonlarca hata çıkar ilk sezonlardan.
Pokémon kimliğini 3. sezondan sonra kazanmaya başladı.

Aynen katılıyorum 1. sezonda nasıl Pikachunun elektrik tipi saldlrısı Onix e etki etdiyse buda öyle şimdi mesela 14. sezonda Axes normal tipi atak Scratch kullandı ama Golet e etki etmedi doesn affect oyundaki gibi ilk 3 4 sezonda bunun gibi çok fazla hata var hacım eline sağlık takipçinim gene diyim :D

Aklıma geldi 5. sezonda Master Questde Gary ile Ash karşılaşırken Garynin Goleminin kullandığı Magnitude Charizard a etki etmişti yani 5. sezonda bile bunun gibi bi hata var :)
(16-07-2012, 06:07 PM)FairyTail link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Pokémon'un 2. sezonu sonuçta :) Kurallar daha tam oturmamış. Sonuçta uydurma bir şey yazmıyorum :D Bölümü izleyip yazıyorum. (Y) Eğer hata ayıklamaya çalışırsak tonlarca hata çıkar ilk sezonlardan.
Pokémon kimliğini 3. sezondan sonra kazanmaya başladı.

Hayır yanlış anladın :D uydurma birşey yazmadığını biliyorum :D sadece dikkatimi çekti  Grimace