Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 112 - The Stun Spore Detour
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Stun Spore Detour
Japonca Adı: Poliwag and Misty
Türkçe Adı  : Sersemletme Tozu Kazası


[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımız küçük bir adada durdu. Böylece Ash, uzun zamandır beklediği Portakal Ligi Şampiyonası için hazırlanma fırsatı buldu. [i]

Tracey, bir Vileplume’un resmini çizmektedir. Tracey’e doğru gelen Ash’in ayağı takılır ve birlikte Vileplume’un kafasındaki boşluğa düşerler. Korkan Vileplume, tozlar yaymaya başlar. Bunu gören Pikachu, Misty’e haber vermek için koşmaya başlar.

Pikachu durumu Misty’e anlatırken Ash ve Tracey gözükür. İkisi, sırt sırta yere otururlar ve durumu anlatırlar. Misty onların Sersemletme Tozu soluduğunu söyler. Ash ve Tracey bir evde yatmaktadır. Misty onlara nasıl yardım edeceğini düşünür. Alınlarına ıslak bez koyarken Tracey onun PokéDex’ten yardım alması gerektiğini söyler. Misty, Vileplume’un Panzehir bölümüne girer.

Etkili bir Sersemletme Tozu'nun panzehri Salveo bitkisinin kaynatılmasıyla elde edilebilir. Salveo bitkisi, Vileplume bitkisinin hemen altında bulunur. Bu bitkinin yakınlarında mutlaka bir Poliwag’a rastlanır.

Misty, Togepi ile birlikte Salveo bitkisi bulmak için dışarı çıkar. Bu arada James ve Meowth, zar zor ağaçtan bir elma almışlardır. Jessie, yerde hasta bir şekilde yatıyordur. James ve Meowth, elmayı Jessie için almışlardır. Jessie özellikle kırmızı elma istemiştir çünkü uyandığında yanında kendinden daha kırmızı bir şey görmek istemiştir. Jessie de Vileplume’un Sersemletme Tozu'nu kokladığı için böyle olmuştur. James bu hastalık için Salveo bitkisinin gerekli olduğunu hatırlar ve onu bulmak için James ve Meowth dışarı çıkarlar.

James ve Meowth, değişik kostümlerinin içinde bitkiyi ararken bir Poliwag bulurlar. Poliwag’ı yakalamaya çalışsalar da Poliwag, kaçmayı başarır. Koşarken Misty’i gören Poliwag, Misty’nin arkasına saklanır.

Poliwag: İri baş Pokémonlar'dandır. Kolları yoktur ama kuyruğu sayesinde çok iyi yüzer.

James ve Meowth, Poliwag’ın yanında Misty’i görür. Kısa bakışmalardan sonra maç yaparlar. James Victreebel’i, Misty ise Goldeen’i seçer. Goldeen, Victreebel’in Jilet Yapraklarını savuşturur ve yanda ki göle atlar. Arkasından gelen Victreebel’e Boynuz Saldırısı’nı uygular. Ardından Korku Saldırısı’yla işini bitirir. James, Victreebel’i geri çağırmak zorunda kalır. James bu sefer Weezing’i seçer. Bunun üzerine Misty’de Staryu’yu seçer. İkisi de Beden Saldırısı’nı uygular. Weezing’in Dumanı’na karşı Staryu, Çift Taraflı saldırıyı kullanır. Böylece Weezing uçmaya başlar. Sırada Meowth vardır. Misty, Staryu’yu geri çağırır. Yerine ise Psyduck’ı seçer. Meowth, Pençe Saldırından sonra Psyduck’ın kafasını ısırır. Başı ağrıyan Psyduck, Psişik Saldırısı sayesinde James ve Meowth’ın işini bitirir.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Dragonair

Misty, Poliwag’a yardımcı olur. Bu sayede Poliwag Misty’i sever. Misty, Poliwag’a Salveo bitkisinin yerini sorunca Poliwag, suya atlar ve suyun içerisinden Salveo bitkisi çıkarır. Misty, Staryu ve Poliwag birlikte gölün içinden Salveo bitkisi toplarlar. Poliwag’a teşekkür eden Misty eve doğru giderken Poliwag da onun arkasından gelir.

Misty, Togepi ve Poliwag eve doğru giderken arkalarında James ve Meowth belirir. Roket Takımı yola bir sürü tuzak kurmuştur, fakat Misty bu tuzaklardan kurtulmayı başarır. Yürümeye devam ederlerken yaşlı bir bayan Misty’nin önünü keser. Yaşlı bayan çocuğunun da Vileplume’un Sersemletme Tozu’na maruz kaldığını söyler ve Misty’nin elindeki Salveo bitkilerinin bir kısmını ister. Misty onların James ve Meowth olduğunu anlar. İkisi Roket Takımı’nın sloganını atar. Jessie için o bitkileri kesin alacaklarını söylerler ve James, Weezing’i seçer. Poliwag, Weezin’in işini bitirmeyi başarır.

Düştükleri yerin hemen önlerinde bir miktar Salveo bitkisi gören Meowth ve James, Misty’nin onlara yardım ettiğini anlar. Ağlayan gözlerle aralarında Misty’nin ne harika bir kız olduğunu konuşurlar. Bitkileri kaynatan Misty, Ash ve Tracey’i kurtarmayı başarır. İyileşen Jessie’nin aklına şeytanca bir fikir gelir. Onların güçsüz olduğunu, onlara saldırmaları gerektiğini söyler.

Jessie, Arbok’la saldırır. Pikachu, Arbok’un Zehirli İğne Saldırısından kurtulmayı başarır. Pikachu, Şimşek Şoku saldırısıyla Arbok’un işini bitirir. James ve Meowth, Jessie ve Arbok’u alarak ortamdan uzaklaşırlar.

[i][b]Poliwag’ı Roket Takımı’ndan koruyan Misty, yeni bir arkadaş ve yeni bir Pokémon kazanmıştı. Ash’le Tracey’e yadım etmek için yaptıkları şeyler karşılıksız kalmadı. Bedenen ve ruhen güç kazanan Ash ve arkadaşları Portakal Ligi'ne ve onları bekleyen rakiplerine doğru yola çıktılar.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Tracey
Jessie
James



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani131.gif]


Misty: [Resim: rsiconani054.gif] [Resim: rsiconani060.gif] [Resim: rsiconani118.gif] [Resim: rsiconani120.gif] [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif]


James: [Resim: rsiconani071.gif] [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani045.gif]


[align=center][Resim: olaylar.png]

[b][color=green]- Misty, Poliwag yakalar.




[align=center][Resim: EmeiGeenler.png]
Adige
maNga