Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Aron
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 304.png]

Tür: Çelik Kaya

Statları:

[Resim: scaled.php?server=33&filename=aronm.png&res=landing]

Ability:

Rock Head: Recoil almaz.
Sturdy: Bu Pokemon OHKO saldırılarından etkilenmez ve %100 candaysa tek vuruşta indirilemez
Heavy Metal: Bu pokemonun ağırlığı iki katına çıkar.

Genel Bakış:

İlk bakışta muhtemelen Kardeşim kafanmı iyi Aggron varken niye Aron kullanalım diyeceksiniz. Ama bir şeyi unutuyorsunuz Aron level 1 pokemon olarakta kullanabilir. Evet doğru duydunuz bazı yerlerde Rattata'nın 1 levelliken 100 levellik Mewtwoyu FEAR taktiği ile yendiğini görmüştünüzdür. Ama bu sefer abilitymiz Sturdy sayesinde Focus Sash'a ihtiyaç duymuyacağız. Aynı zamanda Sandstorm'a karşı bağışıklığı olduğu için can götürmez. Aron Smeargle ve Whimsicott gibi oldukça popüler Endeavor kullanıcısıdır.


Nasıl kullanacağımıza bakalım.

Level 1 Sturdy Abuse

~ Endeavor
~ Toxic
~ Sleep Talk
~ Protect

Item: Berry Juice
Nature:Sturdy
Ability:Hardy
EVs: YOK


Yorum:

İşte söz edilen Aron budur. İlk önce Aron'un levelini 1'e düşürün. Sturdy abilitymiz sayesinde Item olarak Focus Sash vermemize gerek kalmıyacağız. Örnek olarak Forretress gibi bir Toxic Spikes kullanıcınız varsa Toxic Spikes basabilirsiniz. Böylece rakip pokemon zehirlenecektir, Endeavor sayesinde rakibin canını sizin canınıza düşürebilirsiniz. Son olarak ise Protect yaparak rakibin saldırısından kullanabilirsiniz. Ayrıca Fake Out kullanıcılarına karşı Protect basmak iyi bir seçim olacaktır. Sleep Talk ise Spore Kullanan Breelom'a karşıdır. Tabii FEAR taktiğini kullanmak biraz zordur, Scizor'un Bullet Punch saldırısı ve Conkeldurr'un Mach Punch priotiry saldırısı ile kolay yenilebilir. Aron'u kullanmadan önce mutlaka Rapid Spin kullanın. Entry Hazard'a girince Aron canını kaybedecektir ve Sturdy taktiğini yokedecektir. Toxic ise Levivate ve uçan türlere karşıdır.

Dream World:

Yine Aggron gibi Aronda dream world yeteneği Heavy Metal yeteneğine sahiptir. Sturdy varken kullanmak mantıksız olur.
Tehditler:
[Resim: 460.gif]
Abomasnow: Snow Warning abilitysi sayesinde havayı karlı yapar. Muhtemelen ilk tur saldıracağından dolayı canını 1 HP'ye düşürür. Aron Hail'den etkilenerecek can kaybedeceği için kolay yokalabilir.
[Resim: 094.gif]
Gengar: Aron'u karşılamak için iyi bir seçenek olabilir. Hayalet tipi olduğundan Endeavor'dan etkilenmiyecektir ve zehir tipi olduğundan dolayı ise Toxic'e karşı bağışıklıdır. Herhangi bir saldırı ile yenebilir.
[Resim: 091.gif]
Cloyster: Icicle Spear'ı ile Sturdy'i etkisiz bırakacaktır ve OHKO yapacaktır.

Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.



[Resim: 304.jpg]
sinir bozucu bir pokemon little cupta berry juice banlı ama normalde öyle mi bilmiyorum umarım öyledir  ;D
Set hatalı. Berry Juice değil Shell Bell olması gerek itemin. Berry Juice sadece 1 kullanımlık, yani Aron'un sadece 1 Pokemon indirmesini sağlar. Shell Bell ise savaş boyunca Aron'un canını yükseltmek için kullanılabilir.
pokemon incelemelerini sadece evrimini tamamlamış pokemonlar için yapmıyormusunuz birde shell bell ne :D
(17-07-2012, 03:27 PM)turkcesorular link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:pokemon incelemelerini sadece evrimini tamamlamıŞ pokemonlar için yapmıyormusunuz birde shell bell ne :D
Aron evrim geçirmemiŞ olabilir ama Trick Room takımında yokedici oluyor.Shell Bell bildiğŸim kadarıyla  saldırıdan aldığŸı darbenin 1/8 ini canına ekliyor ya da verdiğŸi hasarın 1/8 ini canına ekliyor ikisinden biri ama emin değŸilim.
Vurduğunun 1/8 ini doldurur Shell bell sturdy ve endeavor kombinasyonuyla bi aron durduralamaz olabiliyor bu yüzden incelemesi yapılmış heralde.
Gelişmişleri değil, kullanılabilenleri yazıyoruz. Örneğin Chansey, Porygon2 veya Dusclops da gelişmemiş Pokemon'lar, ama iyi oldukları için onları da yazdık. Unown, Luvdisc, Ledian, Farfetch'd gibi Pokemon'lar gelişmiş mesela, ama iyi olmadıkları için onları yazmayacağız.