Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Aggron
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 306Aggron_Dream.png]

Tür: Çelik  Kaya

Statları:

[Resim: aggron.png]

Ability:

Rock Head: Recoil almaz.
Sturdy: Bu Pokemon OHKO saldırılarından etkilenmez ve %100 candaysa tek vuruşta indirilemez
Heavy Metal: Bu pokemonun ağırlığı iki katına çıkar.

Genel Bakış:

Aggron çoğu zaman PO'da baş ağrısı yaratmıştır ve hatta bazıların korkusu olmuştur. Onun yüksek bir 110 Atak statı ile 150 Base Power gücünde Head Smash'ı kullanabiliyor. Ayrıca Abilitysi Rock Head sayesinde recoilden etkilenmiyor ve STAB olduğundan gücü daha fazla artıyor. Aggron'un müthiş 180 Defans statı Cloysterla eşittir, Fakat 2 türden 4x yediği için insanlar defansif kullanmaz olmuştur. Düşük hızı ve SpD'si onun dezavantajlı tarafıdır. Ama yinede kullanmasını bilene iyi pokemondur.


Nasıl kullanacağımıza bakalım.

Choice Band

~ Head Smash
~ Heavy Slam
~ Earthquake
~ Aqua Tail / Superpower / Fire Punch

Item: Choice Band
Nature:Rock Head
Ability:Jolly / Adamant
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe yada
116 HP / 252 Atk / 140 Spe

Yorum:

Aggron'un atağı 110 çok iyidir ve Choice Band ile daha da gücünü arttırabiliriz. Böylece Aggron mükemmel bir Ölümcül pokemona dönüşüyor. Head Smash ise bizim STAB saldırımızdır, Choice Band ile gelen arttırma ile çoğu pokemona tek vuracaksınız. Tabii Head Smash'ın riskide var tabii ıskalaması çok sinir bozucudur, ıskalayınca insanlar bol küfür etmiştir :D. Heavy Slam ise ikinci STAB saldırımızdır. Heavy Slam'ın gücü rakibin kilosuna göre değişir. Güç hesaplaması vardır kendisine ait, size altta tablo olarak göstereceğim. Örnek Aggron'un ağırlığı 793.7lbs 360 kg'dır. Earthquake ise Elektrik, Çelik, Zehir türlerine karşı super effective vurur. Son saldırımız size bu sefer 3 seçenek sunmuş :D. Size tehdit edecek Yer ve Kaya tiplerine karşı Aqua Tail vurabilirsiniz, Yada Normal ve Karanlık türlerine iyi vurmak için Super Power seçebilirsiniz, tabii 1-2 Super Power yaptıktan sonra mutlaka pokemonunuzu değiştirin. OHKO olmanız daha kolay olacaktır. Fire Punch ile herkezin gözbebeği olan Ferrathorn ve Scizor'a şok geçirtebilirsiniz :D.

Heavy Slam Güç Hesaplaması:

120 Base Power:Hedef pokemonunun ağırlığı Aggron'un ağırlığının ⅕'i ise Heavy Slam'ın gücü 120 olur.
100 Base Power:Hedef pokemonunun ağırlığı Aggron'un ağırlığının ¼'i ise Heavy Slam'ın gücü 100 olur.
80 Base Power:Hedef pokemonunun ağırlığı Aggron'un ağırlığının ⅓'i ise Heavy Slam'ın gücü 80 olur.
60 Base Power:Hedef pokemonunun ağırlığı Aggron'un ağırlığının ½'i (Yarısı) ise Heavy Slam'ın gücü 60 olur.
40 Base Power:Hedef pokemonunun ağırlığı Aggron'un ağırlığının yarısından fazla ise Heavy Slam'ın gücü 40 olur.

Autotomize

~ Autotomize
~ Head Smash
~ Aqua Tail
~ Low Kick / Magnet Rise   

Item: Life Orb / Chople Berry
Nature:Rock Head
Ability:Adamant / Jolly
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

Yorum:

Bu defa riskleri azaltan bir diziliş görüyoruz. Autotomize'e bastığımız zaman hız problemimizi çözmüş durumda olacağız. Head Smash herzamanki gibi Aggron'un STAB saldırısı super effective olan türlere karşı OHKO yapmanızı sağlar. Ayrıca ofansif bir Suicune'ı tek vuruşta yere indirme şansınız vardır. Rakip Spikes'a bastığı zaman Aggron sahaya inince canı çoğu zaman kaybedecektir. Bu yüzden rapid spin bilen pokemonunuz iyi bir takım arkadaşı olur. Aqua Tail ise Kaya, Yer ve Infernape gibi ateş türlerine vurabilirsiniz. Item olarak ise Life Orb ve Chople Berry arasında seçenek kalmış. Rakip pokemonlara daha çok vurmak istiyorsanız Life Orb yada Dövüş türlerinden aldığınız hasarı indirmek istiyorsanız Chople Berry kullanın. Ama söyleyim Lucario'nun Aura Sphere'ı her zaman size etkili vuracaktır. Son saldırı ise Snorlax gibi ağır pokemonları indirmek istiyorsanız Low Kick ve Yer tipine karşı bağışıklık kazanmak istiyorsanız Magnet Rise seçin :).

Diğer Seçenekler:

Aggron yavaş ve defansı çok yüksek olan bir pokemondur ve Sturdy abilitysi vardır. Sturdy'den yararlanarak defansif bir diziliş yapabilirsiniz, fakat ne yazıkki Head Smash'dan recoil alacaksınız. Stealth Rock, Toxic ve Thunder Wave hamlelerini kullanarak takıma destek sağlayabilir. Ayrıca Aggron Hone Claws'da öğrenebiliyor, Hone Claws'a bastığında hem atağınız ve hemde Head Smash'ı ıskalama oranınız düşecektir. Ama Aggron yavaş bir pokemon olduğundan OHKO olacaktır. Stat yükselten pokemonlara Dragon Tail ve Roar kullanabilirsiniz.

Dream World:

Aggron'un Dream world yeteneği Heavy Metal ile Heavy Slam'ın gücünü arttırabilirsiniz ama bu sefer ise Head Smash'ın Recoili sizin için sorun olacaktır. Rock Head ve Sturdy varken Heavy Metal kullanışsız kalıyor.

Tehditler:
[Resim: 448.gif]
Lucario: Aggron'dan daha hızlıdır. Head Smash'a ve Heavy Slam'a karşı dayanıklılığı vardır. Aura Sphere yada Vacuum Wave ile OHKO yapabilir.
[Resim: 034.gif]
Nidoking: Aynı şekilde Lucario gibi Head Smash'a karşı dayanıklıdır. Earth Power ile OHKO yapabilir.
[Resim: 051.gif]
Dugtrio: Arena Trap abilitysi sayesinde Aggron'un değiştirmesini önleyebilir. Earthquake ile OHKO yapabilir.

Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.



[Resim: tumblr_mdf0kuuR7n1qd87hlo1_500.gif]
SubPunch
~ Substitute
~ Focus Punch
~ Head Smash
~ Aqua Tail / Toxic / Magnet Rise / Stealth Rock
@ Leftovers
Ability: Rock Head
Nature: Adamant
EV: 252 Atk, 140 Speed, 116 HP

Aggron'un kullanabileceği bir başka diziliş. Aggron'u gördüğünde rakibiniz muhtemelen Head Smash'a dayanıklı bir Pokemon'a gidecektir; rakibinizin Pokemon değiştireceğini tahmin ettiğinizde Substitute yapıp sonraki tur ona göre davranabilirsiniz. Focus Punch sayesinde Head Smash'a dayanıklı çoğu Pokemon'a (Jirachi, Ferrothorn) iyi vurabilirsiniz.

Son saldırı olarak Aqua Tail veya Magnet Rise Gliscor'u yenmek için kullanılabilir. Toxic ile rakip defansif Pokemonları oyundan düşürebilirsiniz. Son olarak, kullanan yoksa bu Aggron Stealth Rock da kullanabilir.