Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Blastoise
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 009Blastoise_Dream.png]

Tür: SU

Statları:

[Resim: scaled.php?server=11&filename=blastoises...es=landing]

Ability:

Torrent: HP 1/3'inin altına indiğinde Water tipi saldırıların gücü %50 artar.
Rain Dish: Bu yeteneğe sahip olan pokemon yağmurlu havada canının  1/16 'sını doldurur.


Genel Bakış:

Blastoise Rapid Spin öğrenen birkaç bulky su tipi pokemonlardan biridir. 100 Def ve 105 SpD'si Blastoise için çok iyidir. Su tipi bir pokemon olduğundan dolayı yalnızca 2 türe karşı zayıf ve 4 türe karşı dayanıklıdır. Bu sayede bu pokemona iyi bir tank diyebilirim. Ayrıca Foresight, Yawn, Toxic, Roar ve Dragon Tail gibi haraketleri öğrenmesi Blastoise'i yenilmesi zor bir pokemon yapabilir. Hızı ise defansif pokemon olduğu için normaldir.

Nasıl kullanacağımıza bakalım.

Utility

~ Rapid Spin
~ Scald
~ Toxic / Foresight
~ Roar

Item: Leftovers
Nature: Torrent
Ability: Bold
EVs: 252 HP / 252 Def/ 4 SpD

Yorum:

Kaplumbağa dostumuz Blastoise takımınız için iyi bir arkadaş olabilir. Bu sette ise kesinlikle Stealth Rock, Spikes gibi Entry Hazardlardan kurtulmak istiyorsanız mutlaka Rapid Spin kullanın. Scald ise bizim STAB hamlemizdir ve yakma şansı yüksek olduğundan dolayı çoğu zaman ofansif pokemonlara acı verecektir. Ayrıca Infernape ve Darmanitan gibi pokemonlara OHKO yapabileceksiniz. Tabii ki rakip Gengar ve Chandelure gibi hayalet pokemonlarını çıkarınca Rapid Spin yapamayacaksınız. Bu yüzden üçüncü movesetimizdeki seçeneğimiz Toxic yada Foresight'tır. Toxic ofansif pokemonları diriltmek ve canını fazlasıyla götürmek içindir. Foresight ise bellirtiğim gibi Gengar ve Chandelure gibi Rapid Spin basmanızı önleyen hayalet tiplerinedir. Böylece bağışıklığı kaldırarak Rapid Spin tam vuracaktır. Son saldırımız ise Roar'dır. Stat yükselten ve Substitute basan rakiplere karşı silahımızdır.


Tehditler:
[Resim: 251.gif]
Celebi: Natural Cure abilitysi sayesinde poison ve burn olunca değiştiriceğinden dolayı statusu yokedebilir. Leaf Storm ile OHKO yapabilir.
[Resim: 243.gif]
Raikou: Calm Mind'e basmış bir Raikou Thunderbolt ile Blastoise OHKO yapabilir.

Not: Bu İnceleme 5.Nesil B/W'ye göre yazılmıştır. UU tierine göre hazırlanıp düzenlenmiştir.



[Resim: tumblr_m8swbdZK7o1qcm0wfo1_r1_500.gif]
Buarada dragon tail substitutelu pokemonları değiştirmezken roar yapabiliyor,blastoise'in atkı düşük olduğu için substitute'yi bir kerede kırmaya yetmeyecektir çoğu zaman.Bu yüzden roar kullanmak daha mantıklı bence.
Eskiden çok kullanırdım Blastoise'i ama zamanla Swampert'a döndüm. İki tür olmasından dolayı. Yinede bir numaralı su Pokémon'um.  :-*
(16-07-2012, 12:50 AM)InFamous link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Buarada dragon tail substitutelu pokemonları değiştirmezken roar yapabiliyor,blastoise'in atkı düşük olduğu için substitute'yi bir kerede kırmaya yetmeyecektir çoğu zaman.Bu yüzden roar kullanmak daha mantıklı bence.
Evet bencede dragon tail yerine roar yapabiliyor. Ama smogonda öyle yazmış Bold Nature Dragon Tail yazmak saçma olur. Değiştiriyim.
ability olarak rain dish daha doğru olmazmı.

Rain Dance
Hydro pump

güzel bir ikili olur bence :D
(16-07-2012, 11:49 AM)turkcesorular link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ability olarak rain dish daha doğru olmazmı.

Rain Dance
Hydro pump

güzel bir ikili olur bence :D
Defansı daha iyi olduğundan dolayı ofansif seçenek pek kullanılmıyor. Öyle kullanacaksan Politoed ile kullan. Choice Specs Hydro Pump/ Ice Beam/ Hidden Power/ Water Spout falan kullanabilirsin. EVsleride 4 HP / 252 SpA / 252 Spe ver
Rain Dish normalde daha iyi bir seçim, ama daha resmi olarak çıkmadığından Smogon yazmamıştır. Blastoise defansif bir Pokemon olduğundan Scald daha iyi, çünkü hiç ıskalamıyor ve rakibi yakma ihtimali var.