Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Machamp
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 068Machamp_Dream.png]

Tür: Dövüş

Statları:

[Resim: scaled.php?server=809&filename=macpy.png&res=landing]

Ability:

Guts: Bu pokemon bir status'a uğrandığında atağı %50 artar.
No Guard: Hiç bir saldırıyı ıskalamaz.
Steadfast:Flinch olduğunda hızı %50 artar

Genel Bakış:

Machamp'ın etkileyeci atak statı ve fena olmayan defansif statları ile onu mükemmel bir fiziksel attacker yapar.Asıl olan Machamp'ı önemli kılan şey ise abilitysi No Guarddır. No Guard accuary'si düşük olan saldırılarda bile asla ıskalamaz. Ayrıca DynamicPunch öğrenebildiğinden dolayı %100 confuse eder. STAB'ıda eklersek eğer 150 Base Power'a ulaşıyor. Bunun dışında Guts yeteneği yinede kötü ability değil fakat Guts Machamp, Conkeldurr kadar popüler değildir. Machamp'ın geniş bir fiziksel movepoola sahip olması ile birlikte sizi zorlayabilir.

Attacking Lead

~ DynamicPunch
~ Payback
~ Bullet Punch
~ Ice Punch / Stone Edge

Item: Lum Berry
Nature: Adamant
Ability: No Guard
EVs: 240 HP / 248 Atk/ 16 SpD/ 4 Spe

Yorum:

Bu dizilişte ise hem ofansif yönünden hemde defansif yönünde EVs verdiğimizi görüyoruz. Her zamanki gibi bu sette ana saldırımız DynamicPunch'tır ve STAB olduğundan dolayı çoğu pokemona iyi vuracaktır. Ayrıca  %100 confuse etkisi yarattığından dolayı rakibi delirtebilen bir settir. Canı azaldığı gibi priotiry saldırımız Bullet Punch ile işi bitiriyoruz. Payback ise DynamicPunch'tan etkilenmeyen ghost pokemonlarına ve Latias gibi psychic pokemonlarına özel bir sürprizdir. Son seçeneğimiz ise iki saldırıdır. Ice Punch ile Dragonite gibi ejder tipi pokemonlarını ve Gliscor gibi yer tiplerini avlayabilirsiniz, Stone Edge ise Ateş, Böcek ve Uçan türlerine süper etkili vurur. Ayrıca No Guard sayesinde Kesin Iskalayacak ifadesini unutun her zaman ıskalamadan vuracaktır. :D

Substitute + 3 Attacks

~ Substitute
~ DynamicPunch
~ Payback
~ Stone Edge

Item: Leftovers
Nature: Adamant
Ability: No Guard
EVs: 128 HP / 252 Atk / 128 Spe

Yorum:
Bu seferki dizilişte Machamp'ın Substitute kullandığını görüyoruz :D. Machamp yavaş bir pokemon olsada 128 Spe EVs verirsek yinede bazı pokemonlardan hızlı olabiliyor. Rakibin pokemon değiştireceğini düşünüyorsanız Substitute basmaya çalışın. Böylece hayatta kalma süreniz daha fazla olacaktır ve STAB saldırımız DynamicPunch ile rakibe vurarsak confuse edeceği için Substitute'yi kırma olasılığı düşecektir. Payback her zamanki gibi Hayalet ve Ruhsal tiplerine silahımızdır, Son saldırımız ise Stone Edge'tir. Çoğu türlere iyi vurduğu görebilirsiniz ve kritik şansı yüksek olduğundan dolayı kullanabilirsiniz. Ama bu seferki sorunumuz ise Gliscor ve Skarmory gibi defansif flying tipi pokemonlardır.

Bulk Up

~ Bulk Up
~ DynamicPunch
~ Stone Edge
~ ThunderPunch / Ice Punch

Item: Leftovers
Nature: Adamant
Ability: No Guard
EVs: 212 HP / 252 Atk / 44 Spe

Yorum:
Machamp aynı zamanda Bulk Up'ta öğrenebiliyor. Bir kere Bulk Up basarsanız yaklaşık 591 Attack ve 294 Defense'a ulaşıyor. Eğer birkaç kez daha basarsanız super effective yediğiniz saldırılardan bile OHKO olma ihtimaliniz azdır. DynamicPunch gücü yükseldiğinden dolayı rakip pokemonların çoğuna tek atacaktır. Stone Edge ise tek atamadığınız Crobat ve Zapdos gibi uçan tiplerine özeldir. Yine son saldırımız iki tane seçenek sunuyor. ThunderPunch su türlerine etkili vuracaktır, Ice Punch ise Dragon ve Yer tipi pokemonlar içindir.

Tehditler:
[Resim: 593.gif]
Jellicent: Bu pokemon hayalet tipi pokemon olduğundan dolayı DynamicPunch'tan etkilenmiyecektir ve Will-O-Wisp kullanarak Machamp'ın atağını düşürebilir.
[Resim: 609.gif]
Chandelure:Aynı şekilde Jellicent gibi hayalet türü olduğu için DynamicPunch'tan hiç bir zaman etki görmeyecektir. Machamp'tan daha hızlı ve müthiş bir SpA statı olduğundan dolayı Overheat ile OHKO yapabilir.
[Resim: 080.gif]
Slowbro:Defansı iyi olduğundan dolayı DynamicPunch'a karşı dayanıklılığı vardır. Psychic saldırısı ile Machamp'ı yenebilir.
İşte Pokemon Diye Buna Derim Ben  <love>