Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Electivire
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 471.png]
Electivire
Electric

Statları:
75 / 123 / 67 / 95 / 85 / 95


Ability:
Motor Drive
, Electric saldırısı aldığında hızı +1 artar.
Vital Spirit, Uyutulamaz.

  Electivire ilk çıktığı 4. jenerasyonda gördüğü rağbeti yitirmiş olsada halen güçlü bir pokemon ve takımlardaki bulky ofansif ihtiyacınızı karşılayabilir. Water / Flying gibi elektrik saldırılarına karşı büyük zaafı bulunan pokemonlara çok iyi bir takım arkadaşı olabilir. Motor Drive sayesinde elektrik saldırısı aldığında hızı +1 artıyor. Böylece hem elektrik saldırısını karşılamış hemde daha yıkıcı olarak karşımıza çıkıyor. Movepool'un geniş tercih imkanı sayesinde hemen her türe Super Effective verebilir. Defansif statlarının vasat düzeyinde olmasının yanında iyi bir Atk statına ve Motor Drive ile birlikte ideal bir Spe statına sahip. Aynı zamanda SpA'sı da normal olduğu için Mixed Attacker olarakta kullanılabiliyor. Tür bakımındanda çok avantajlıdır. Yalnızca Ground türü saldırılardan Super Effective alır ve bu yüzden OHKO olması çok zordur. Tür avantajı sayesinde bu pokemona Bulky diyebiliyorum... İyi bir diziliş ve sürekli pratik ile sade ve etkili bir pokemona sahip olabilirsiniz.


Mixed Attacker @ Life Orb / Expert Belt
Ability: Motor Drive
Nature: Naive
Evs: 144 Atk / 140 SpA / 224 Spe

~ Wild Charge / Thunderbolt 
~ Flamethrower 
~ Cross Chop / Earthquake 
~ Ice Punch / Hidden Power Grass 

  Bu diziliş ile karşınızdaki pokemonun SpD ağırlıklı yada Def ağırlıklı olmasının bir önemi kalmıyor. Electric, Fire, Fight, Ground, Ice, Grass gibi birçok farklı türü içerisinde barındıran dizilişle epey pokemona Super Effective vuracaksınız. Her pokemona OHKO yapacak kadar güçlü olmasanızda hiç yükseltme almamış bir ofansif pokemon için gayet iyi bir ofansınız olacak. Sizin OHKO almanız ise oldukça zor. Güçlü bir Earthquake yada Earth Power yemediğiniz sürece kolay kolay OHKO olmayacaksınız.


Physical Attacker @ Life Orb / Expert Belt
Ability: Motor Drive
Nature: Jolly
Evs: 32 HP / 252 Atk / 224 Spe

~ Wild Charge 
~ Ice Punch 
~ Earthquake 
~ Cross Chop 

  Bu defa sadece Fiziksel saldırılara odaklı bir diziliş ve diğerine oranla daha güçlü... Motor Drive yükseltmesinden sonra durdurulmanız oldukça zor olacak.