Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Flareon
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 136Flareon_Dream.png]

Tür:  [Resim: Fire.png]

Statları:

[Resim: scaled.php?server=838&filename=flarstat.png&res=medium]

Ability:

Flash Fire:Ateş türü bir saldırıyla vurulduğunda Ateş vuruşları 1.5x artar.
Guts: Bu pokemon bir status'a uğrandığında atağı %50 artar.



Genel Bakış:

Flareon daima Eevee evrimlerinin arasında en kötü ünvana sahip olmuştur ve beş nesilden beri kötü pokemonların arasında sıkışıp kalmıştır. Flareon'un mükemmel bir atak statına sahip olmasının yanı sıra malesef güçlü bir fiziksel STAB saldırısı öğrenemiyor. Bu yüzden geriye kalan tek seçenek ise Special Defense'ına güvenmek kalır. Ama yinede Flareon'un Flash Fire yeteneği sayesinde Lucario ve Celebi gibi pokemona sahipsiniz ve ateş saldırı yiyeceğinizi hissederseniz bu pokemonu çıkarabilirsiniz. Nasıl kullanacağımıza bakalım.

Special Tank

~ Wish
~ Protect
~ Flamethrower / Lava Plume
~ Toxic / Roar

İtem: Leftovers
Nature: Calm
Ability:Flash Fire
Evs: 252 HP / 4 Def / 252 SpD

Yorum:

Flareon'un en etkileyeceği özelliği ise Moltres, Typloshion, Rotom-C gibi ateş pokemonların ateş saldırılarını emerek onları zorlayabilmeleridir. Eğer sun takımlarında kullanırsanız Çimen ve Ateş türlerini kolayca korkutabilirsiniz. Canınız azaldığında ise Wish yapıp ardından korunmak için Protect'e basın. İyi bir special defense'a sahip olması nedeniyle özel su saldırılarından OHKO olamayabilirsiniz. Ateş saldırısı olarak Flamethrower yada Lava Plume arasında karar yapabilirsiniz. Eğer daha çok can götürmek istiyorsanız Flamethrower'ı, Eğer yakma şansınızın yüksek olmasını istiyorsanız Lava Plume'ı seçin. Son saldırı ise ofansif pokemonları deli etmek için Toxic yada Stat yükselten pokemonlara karşı tek cevap olan Roar'ı kullanabilirsiniz.

Diğer Seçenekler:
Flareon'un atak statı çok iyi olduğundan dolayı Dreams World yeteneği Guts sayesinde status olduğunda fiziksel saldırılarını büyük bir şekilde arttırıyor. Iteminiz Toxic Orb olarak Flame Charge saldırısını koyabilirsiniz böylece hız sorununuda çözebilirsiniz. Flareon ayrıca Sunny Dany kullanarak takımına destek sağlıyabilir ve ateş saldırılarını güçlendirebilir. Flareon'a Choice itemlerini vererel rakipinizi şaşırtabilirsiniz. Yada isterseniz Curse, Yawn, Baton Pass saldırılarını kullanarak Baton Passer olarak kullanabilirsiniz.
vaporeon en iyisi bence  :dance:
.Flareon favori pokemonlarından teşekkürler :)