Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Smeargle
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 235Smeargle_Dream.png]

Tür:  [Resim: Normal.png]

Statları:

[Resim: scaled.php?server=694&filename=smestat.png&res=landing]

Ability:

Own Tempo: Confuse olmayı önler.
Technician: Base Power'ı 60 veya daha az olan saldırıların gücü iki katına çıkar.
Moody: Her tur rastgele bir stat 1 kademe düşer, ve bir stat ise 2 kademe artar.

Genel Bakış:

Smeargle'ın zaman zaman sinsice hileler yaptığı görülmüştür, BW ile gelen yeni saldırılar ile Smeargle'ın nasıl bir set ile karşılacağı tahmin edilmez olmuştur. Smeargle'ın en önemli kılan özelliği ise oyundaki bütün saldırıları öğrenebilme yeteneğine sahiptir. Tabii ki Smeargle'ın tüm saldırıları öğrenmesi onun güçlü saldırılar için kullanacağımız anlama gelmez. Statlarına bakarsak çok düşük olduğunu görebiliriz. Ama yinede Spore gibi %100 ihtimalle vuran uyku saldırısına ve Shell Smash gibi stat yükseltebilen saldırılar öğrenmesi onu iyi bir baton passer yapar. Yada isterseniz Smeargle'ı lead pokemon olarak kullanabilirsiniz.

Baton Pass

-Baton Pass
-Shift Gear/ Quiver Dance / Shell Smash
-Spore
-Magic Coat/ Substitute

İtem: Focus Sash
Nature: Jolly
Ability:Own Tempo
Evs: 4 HP / 252 Def / 252 Spe

Yorum:

İlk olarak her zamanki gibi Spore ile başlayarak rakibi uyutuyoruz. Sonra herhangi bir stat arttırıcı saldırıyı seçerek ona basın. Quiver Dance special attacker kullanan pokemonlar için ve Shift ise Gear fiziksel saldırı kullanan pokemonlar içindir. Eğer tek basışta daha fazla statınızın arttırılmasını ve hem fiziksel, hem özel saldırı kullanan pokemonlara yardım etmek için Shell Smash kullanabilirsiniz. Ama Shell Smash'ın birkaç riski vardır. 1-2 kere Shell Smash'ı bastıktan sonra Baton Pass yaparsanız rakip pokemonun uyanma ihtimali olabilir ve defansınız düştüğünden dolayı OHKO olmanız yüksek ihtimaldir. Bu yüzden önlem almak için mutlaka Substitute kullanmanızı tavsiye ederim. Magic Coat ise size büyük ihtimal Taunt yapacak Lead pokemonları, Spikes, Toxic Spikes kullanan defansif pokemonlarını ve ayrıca Baton Pass setini durdurmak isteyen Roar ve Whirlwind kullanıcılarını oyundan düşürebilirsiniz.

Hazard Lead

~ Spore
~ Magic Coat
~ Spikes
~ Stealth Rock / Toxic Spikes

İtem: Focus Sash
Nature: Jolly
Ability:Own Tempo
Evs: 4 HP / 252 Def / 252 Spe

Yorum:

Bu seferki setimizde ise Smeargle'ı bir lead olarak görüyoruz. Her zamanki gibi ana saldırımız Spore ile başlıyoruz. Eğer rakibin Taunt kullanacağınızı hissetiğiniz zaman Magic Coat ile Taunt'u geri yansıtıyoruz. Böylece Birkaç tur boyunca Spikes, Toxic Spikes, Stealth Rock kullanabiliriz. Son saldırı ise Stealth Rock ve Toxic Spikes'tır. Eğer Toxic Spikes kullanan pokemonunuz varsa Stealth Rock ve Stealth Rock kullanan bir pokemonunuz varsa Toxic Spikes kullanın.

Trick Room Lead (Level 1)

~ Trick Room
~ Spore
~ Endeavor
~ Dragon Rage

İtem: Focus Sash
Nature: Hardy
Ability:Own Tempo
Evs: 252 Spe

Yorum:

Buda ise Smeargle'ın 1 Levellik kullanılan seti :D . Tabii bu setinde bazı riskleri vardır. İlk önce Trick Room ile başlıyoruz ve daha sonra Spore ile rakip pokemonu uyutun. Eğer rakibin priotiry saldırısı varsa örnek pokemon Scizor, Lucario, Conkeldurr ve Mamoswine gibi pokemondansa bu işlemin tersini uygulayın. Trick Room'a bastığınızda level 1 pokemon olduğunuzdan her zaman ilk hamleyi siz yapacaksınız Endeavor'a basarak rakip pokemonu sizin sahip olduğunuz HP statına düşürebiliriz ve son alarak Dragon Rage kullanın her zaman 40 HP götürür ve 1 level iken bile 100 levellik pokemonu bu set sayesinde serebilirsiniz :D. Trick Room'un süresi biterse şansınız varsa tekrar basın. Tabii ki bu setin kötü tarafı ise Tyranitar ve Abomasnow sahaya sandstorm ve hail ile gireceği ve size büyük ihtimal saldırıcağından dolayı HP'niz 1'e düşer ve sandstorm, hail'den zarar görerek sizi kolay yenebilir.

Tehditler:

[Resim: 057.gif][Resim: 467.gif]

Primeape ve Magmortar: Bu iki pokemon'un Vital Spirit abilitysi sayesinde Spore'dan etkilenmicektir ve çoğu zaman ise Smeargle'ı 2HKO yapacaktır.( Focus Sash ile)
[Resim: 620.gif][Resim: 424.gif]
Mienshao ve Ambipom: Fake Out hamlesi sayesinde ilk önce saldırı yaparlar ve Smeargle flinch olur ve Focus Sash'ı iptal edebilir. Ayrıca iki pokemonda Smeargle'dan daha hızlı olduğu için OHKO yapacaktır.
[Resim: 196.gif]
Espeon: Bu pokemonun Magic Coat abilitysi sayesinde Spore'u Smeargle'a geri çevirecektir ve Smeargle'ın taktiklerini iptal edecektir.
[Resim: 195.gif]
Qugsire: Unaware yeteneği sayesinde baton pass yapsanız bile rakibin stat değiştiricisini önlüyecek ve oyundan düşürecektir. Ayrıca defansif olduğundan dolayıda ofansif pokemonları zorlayabilir.