Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Landorus
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 645.png]
Landorus
Ground / Flying

Statları:
89 / 125 / 90 / 115 / 80 / 101

Abilityleri:
Sand Force
, Kumlu havada Ground, Rock, Steel türü saldırılarının gücü %33 artar.
Sheer Force, Saldırılarının ikincil etkileri %33 artar.
Intimidate, Sahaya girdiğinde rakip pokemonun Atk statını -1 yapar.

Genel Bakış;
  Landorus, harika bir pokemon olduğunu OU Tier listesine girerek ispatlamıştır.  Gerek türü ve gerekse statları ile mükemmel bir ofansif pokemon oluyor. Ofansif olmasının yanında hiçde küçümsenmeyecek defansif özelliklerede sahip. Bu pokemonun avantajları saymakla bitmez.
  Öncelikle harika bir movepool'a sahip. Swords Dance, Rock Polish gibi iki mükemmel yükselticiye sahip. Aynı zamanda bu pokemon için fazla avantajlı olmayan Bulk Up'ı da kullanabiliyor. Stone Edge, Earthquake, Rock Slide, Hammer Arm gibi güçlü saldırılar kullanabiliyor. Aynı zamanda U-turn gibi bir avantajı da bulunuyor.
  Landorus harika bir ability'e sahip. Sand Force abilitysi ile kum takımlarınızda kullanabileceğiniz mükemmel bir pokemon oluyor. Stab almasa bile bu ability sayesinde saldırıları oldukça güçlenecek ve STAB aldığı Earthqukae ölümcül bir silah halini alacak. Life Orb ile kullanıldığında mükemmel damagelere ulaşacak. Ayrıca avantajları daha az olan Sheer Force ability'sinide kullanabiliyor. Ancak Sand Force'u şiddetle tavsiye ederim.
  Bu pokemon mükemmel Atk base statına sahip. 125 Atk ve saydığımız onca damage arttırıcı etken ile rakiplerinizin saldırılarınızdan kurtulması zor gibi görünüyor. Aynı zamanda 115 SpA base statıda var. Ancak bu pokemon kesinlikle fiziksel ofansif olarak kullanılmalı...  101 hızı ile hemen her pokemondan daha hızlı olacaksınız. Bir defa Rock Polish basınca 660 hıza ulaşabilirsiniz.
  Ofansif olduğu için tür özelliklerini pek fazla umursamanız gerekmez. Yinede avantajlı sayılır. Ice saldırılarına dayanamazsınız ve Water saldırılarının da birçoğu sizi OHKO yapabilir. Bunun yanında Fight, Poison, Bug saldıırlarına x2 dayanıklı iken Ground ve Electric saldırılarına bağışıktır.


Landorus @ Leftovers / Life Orb
Ability : Sand Force
EVs : 252 Atk / 4 Def / 252 Spe
Jolly Nature
~ Earthquake 
~ Stone Edge 
~ Swords Dance 
~ Substitute / Hidden Power Ice 

Yorumlar;
  Earthquake yukarıdada bahsettiğim gibi en güçlü saldırınızdır. Birçok hasar yükseltici etken ile mükemmel bir etkisi oluyor. Uçan pokemonlar haricinde her pokemona fazlaca vurabilir. Stone Edge, Earthquake ile vuramayacağınız pokemonlara vurduğu için eksiklerinizi tamamlayıcı konumundadır. Swords Dance, bu dizilişin anahtar hareketidir. Bir kez Swords Dance bastığınızda durdurlamayan bir pokemon olabilirsiniz. Son saldırı için Swords Dance basmanızı kolaylaştıracak Substitute yada Dragon pokemonları için etkili olacak HP Ice kullanabilirsiniz.


Landorus @ Choice Scarf
Ability : Sand Force
EVs : 252 Atk / 4 Def / 252 Spe
Naive / Jolly  Nature
~ Earthquake 
~ Stone Edge / Rock Slide 
~ U-turn 
~ Hidden Power Ice / Hammer Arm 

Yorumlar;
  Önceki dizilişten farklı olarak 3 saldırımız var. Rock Slide, Stone Edge'e göre biraz daha gücü az ancak Accuracy'si daha yüksek bir saldırıdır. Choice Scarf kullanıcısı için riskler daima az olmalıdır. Bu yönden düşünüldüğünde Stone Edge'in yerine tercih edilebilir.
  U-turn, Choice pokemonlarının bazılarında kullanılan bir harekettir. Avantajsız olduğunuz durumlarda pokemon değiştirmek için konulmuştur.
  HP Ice yerine Hammer Arm seçebilirsiniz. Güçlü bir Fight türü saldırıya ihtiyacınız varsa bu saldırı ihtiyacınızı karşılayacaktır. Dark, Steel, Normal, Rock, Ice türü pokemonlara OHKO yapmak için iyi bir seçimdir.


Landorus @ Life Orb
Ability : Sand Force
EVs : 252 Atk / 4 SpA / 252 Spe
Naive Nature
~ Earthquake 
~ Stone Edge 
~ Rock Polish 
~ Hidden Power Ice 

Yorumlar;
  Bu diziliş ile neredeyse bütün pokemonlardan daha hızlı ve kum takımlarında kullanıldığında çok güçlü bir terminatöre dönüşüceksiniz. Rock Polish haricinde bütün saldırılar anlatılmıştır. Rock Polish basıldığında hızınızı %100 arttırıran bir harekettir. Bu sayede hızınız 660'a ulaşacak.


Karşılanması;
  Gliscor yada Skarmory kullanarak Stone Edge'in düşük PP'si harcanabilir. İki pokemonda Landorus'u karşılamak için iyi seçim olur. Landorus kum takımlarında kullanıldığından bu iki pokemonda hava durumundan faydalanacak. Rock Polish ve Swords Dance dizilişleri için en büyük risk yükselticileri basamadan KO olmaktır.

Diğer Ayarlar;
  Sheer Force'da tercih edilebilir bir ability'dir. Eğer bunu kullanırsanız Special Ofansif yapıp Earth Power, Focus Blast ve Sludge Wave gibi saldırılar kullanabilirsiniz.
Haberiniz olsun, Landorus OU'dan banlandı. Sebebi, Dream World ability'si Sheer Force.

Banlanmasına sebep olan set:

Sheer Force Special Attacker
~ Earth Power
~ Focus Blast
~ HP Ice
~ Rock Polish / Calm Mind / Substitute / U-Turn / Psychic
@ Life Orb
Nature: Modest / Naive
Ability: Sheer Force
EV: 252 SpAtk, 252 Speed, 4 HP

OU'da bu Landorus'un saldırılarına dayanabilecek pek Pokemon yoktu, zaten banlanmasının sebebi de oydu. İlk 3 saldırıyı uzun uzun anlatmıyorum. Ofansif takımlara karşı Rock Polish daha çok işinize yarar, stall'a karşı CM, Celebi'yle probleminiz varsa U-Turn, Toxicroak/Conkeldurr'a karşı Psychic. Priority'den korunmak için Substitute. U-Turn kullanıyorsanız nature Naive olsun, yoksa Modest.

Hatta takımınızda Stealth Rock kullanıcısı yoksa bu sette Stealth Rock bile kullanabilirsiniz.

Gravity
~Earthquake
~Gravity
~U-turn / Stone Edge
~Hidden Power Ice
Item: Life Orb
Ability: Sand Force
Nature: Naive
EV: 252 Atk / 4 SpAtk / 252 Speed

Bir de Skarmory'i trollemek için böyle bir set kullanabilirsiniz :D