Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 104 - The Mystery Menace
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Mystery Menace
Japonca Adı: Phantorn of the Underpass
Türkçe Adı  : Gizli Tehlike


[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımız sonunda Trovitopolis Şehri'ne varmışlardı. Her şey normal görünüyordu ama görünenin altında büyük bir esrar vardı.
[i]

Kahramanlarımız manzaranın tadını çıkarırken Roket Takımı onları bir kayanın arkasından izler. Ash, Misty ve Tracey’nin Roket Takımı'nın yeni teknoloji çukuruna doğru gittiklerinden haberleri yoktur. Roket Takımı'nın planı, çukur kazmak ve Pikachu’nun olduğu yerin altına dinamit yerleştirmektir. Onlar kolu çektiğinde dinamit patlayacak, yer çökecek ve Pikachu tuzağa düşmüş olacaktı.

Roket Takımı meşhur sloganlarını atarken Meowth onları engeller. Çünkü Meowth’ın amacı kahramanlarımıza sinsi bir saldırıda bulunmaktır. James dinamiti patlatacak olan kolu çeker, ilk başlarda bir şey olmasa da Roket Takımı kendi kazdığı çukura düşer. Fakat o da ne dinamitin patlama gücü sayesinde yer çatlar ve kahramanlarımız da çukura düşer.

Düştükten sonra bir tünelin içinde olduklarını farkeden kahramanlarımız, tünelin kanalizasyon olduğunu  anlar.  Çıkış bulmak için kanalizasyonu gezen kahramanlarımız, kimliği belli olmayan bir yaratık tarafından takip edilir. Bir süre sonra Ash’in sırtına bir sarmaşık dokunur. İlk başta Pikachu’nun yaptığını sansa da Pikachu’nun yapmadığı anlaşılır. Ash’in arkası dönük olduğu yerden canavar sarmaşıklarını uzatır. Misty ve Tracey canavarın sarmaşıklarını görür ve Ash’i uyarırlar. Ash, Pikachu’ya tam Şimşek saldırısı yap dediğinde Misty engeller. Çünkü su elektriği iletir ve hepsi çarpılırdı.

Ash başka bir pokemon kullanmak zorunda kalır ve Bulbasaur’ı seçer. Jilet Yaprak saldırısını kullanan Bulbasaur’ın atağını canavar, etkisiz hale getirir. Bulbasaur’ı sarmaşıklarıyla yakalayan canavar, onu suyun içine çeker ve gözden kaybolur.  Ash suya atlayıp Bulbasaur’ı kurtarmak ister fakat Tracey ve Misty buna izin vermezler. Yukarıdan kahramanlarımızı gören Memur Jenny, ip uzatıp onları yukarı çeker. Böylece kanalizasyondan kurtulurlar.

Şehirden büyük bir bina gösterilir. Bir dakika o da ne kahramanlarımız hapse atılmıştır. Ash, biz yanlış bir şey yapmadık bırakın bizi Bulbasaur’ımı kurtarmam gerekiyor der. Memur Jenny gelir ve gitmekte serbestsiniz der. Hemen ardından başkan gelir ve üçünün serbest kalmasını istemediğini belirtir. Memur Jenny onların hikayelerini anlatır ve masum olduklarını söyler. Fakat başkan bu olayın ortaya çıkmasını istemediği için kahramanlarımızın bir hafta daha hapiste kalmasını ister. Memur Jenny bu isteğin olamayacağını söyleyince başkan onları esrarengiz yaratıktan kimseye bahsetmeyin diye uyarır.

Memur Jenny yaratığın hikayesini anlatmaya başlar. Anlattığına göre bu yaratığı sadece kahramanlarımız görmemiş, sarmaşıkları sayesinde insanların yiyeceklerini çalıyormuş. Halk bu yüzden tedirginmiş. Başkan da haftayaki seçime kadar olayın duyulmasını istemiyormuş çünkü insanlar ona oy vermeyebilirmiş.

Bir anda odaya Hemşire Joy girer. Başkana bunu yapamazsınız der. Ash neyi diye sorunca Hemşire Joy başkanın planını anlatır. Yaratığı canlı yakalayıp incelemek yerine başkan onun öldürülmesi için Swat ekibini yollamayı planlıyordur. Odadaki herkes bu plana karşı çıkınca başkan sinirlenir ve istediğimi yaparım diye bağırır.

Ash bilgisayardan Profesör Oak’la konuşur ve  durumu anlatır, ne yapabileceklerini sorar. O yaratığı yok etmeyi engellemenin mutlaka bir yolu olmalı der.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Starmie

Kahramanlarımız şehri gezerken başkanın posterlerini ve heykelini görürler. Heykeldeki amblem dikkatlerini çeker. Başkan Swatlara gidin yakalayın yaratığı derken kahramanlarımız oradadır. İçeriye nasıl gireceklerini düşünmeye başlarlar. Hemşire Joy kahramanlarımıza arka girişi gösterir ve kanalizasyona girerler.

Roket Takımı hala kanalizasyonun içindedir. Yaratığın sarmaşıklarını Roket Takımı'da görür ve hemen kaçmaya başlarlar. Soluklanmak için durdukların da karşıdan Ash gelir fakat Ash’i canavar sanan James Weezing’i seçer. Duman Perdesi saldırısıyla bir kez daha kaçar Roket Takımı. Kahramanlarımızı kötü bir sürpriz bekler. Yaratık, Misty ve Togepi’yi sarmaşıklarıyla suya çeker.Kanalizasyonda çıkabilecek her türlü soruna karşı Ash, Profesör Oak’tan Muk’ı istemiştir. Swatları canavar sanan Roket Takımı onları korkutmak için yüzlerini korkunç bir hale sokmuşlardır. Tanımlanamayan yaratık olduklarını düşünen Swatlar, Roket Takımı'na saldırır. 

Kahramanlarımız Muk’ın sayesinde suyun altından devam eden bir tünel bulurlar ve tünelden geçmeye başlarlar. Swatlar işlerini bitirince başkana kanalizasyonu mühürleyin der. Başkan da bu fikre uyar ve kanalizasyon mühürleme çalışmalarını başlatır.

Arkadaşları, baygın olan Ash’in başında beklemektedir. Ash uyanınca yanında Bulbasaur’ı gördüğü için çok mutlu olur. Yaratık tekrar sarmaşıklarını uzatınca Ash korkar fakat yaratık dediğimiz aslında normalden iki kat büyük, bir Bulbasaur’dır. Boynunda tasması olduğu için onun vahşi olmadığını anlayan kahramanlarımız, Bulbasaur’ı incelerken tasmasındaki ambleme dikkat kesilirler. Çünkü bu amblem başkanın heykelindeki amblemle aynıdır.

Hemşire Joy kahramanlarımızın içeride olduğunu bildiği için başkana mühürlemeyi kesmesini söyler fakat başkan bu konuda taviz vermez. Seçimden sonra betonları kırdıracağım der ve konuyu kapatır.

Kanalizasyondaki bir çıkma yerinden sular akmaya başlar. O sırada başkan banyo yapıyordur. Bir anda küvet sularla yükselmeye başlar. Sular sayesinde küvet ve aynı zamanda kahramanlarımız suya kapılır. Sular onları evin dışarısına kadar çıkarır. Başkan yerden kalkınca karşısında kahramanlarımızı ve küçükken gelişmediği için nehre bıraktığı Bulbasaur’ı görür. Bulbasaur başkanı sarmaşıklarıyla havaya kaldırır. Yoldan geçenler başkana şaşırmış bir şekilde bakmaya başlar. Swatlar olay yerine gelince başkan Swatlara Bulbasaur’ı vurmalarını emreder. Bu sırada devreye Pikachu girer ve Şimşek saldırısıyla Swatları durdurur. Bulbasaur da son darbeyi yapar ve Asma Kırbacı'yla Swatları havaya fırlatır. Başkanın Bulbasaur’ı da başkanı fırlatır ve başkan heykelinin üstüne düşer.

Ayrılık vakti geldiğinde kahramanlarımız Memur Jenny ve Hemşire Joy’la vedalaşırlar. Ash yeni bir rozet için Trovita Adası'nın yerini sorar. Memur Jenny ona bu konuda yardımcı olabileceğini söyler.

[i][b] Ve böylece gizemli canavarın sırrını da çözen kahramanlarımız Trovita Adası'na, bir sonraki maceralarına doğru yola çıktılar.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Tracey
Jessie
James
Memur Jenny
Hemşire Joy
Trovitopolis Şehri’nin Belediye Başkanı



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani089.gif]

Misty: [Resim: rsiconani175.gif]

  James: [Resim: rsiconani110.gif]

Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]

Trovitopolis Şehri’nin Belediye Başkanı: [Resim: rsiconani001.gif]



[align=center][Resim: olaylar.png]

[b][color=green]- Bu bölümde önemli bir şey olmamıştır.




[align=center][Resim: EmeiGeenler.png]
Adige
maNga